Diferite tipuri de benzi led – pe care să le alegi?

0
155
Sursa foto: freepik.com 

Benzile cu leduri sunt accesorii moderne ce se bucură de o popularitate tot mai mare în rândul oamenilor. Ele pot oferi un cadru mirific oricărui spațiu în amenajarea căruia sunt incluse.

Lumină caldă, lumină rece sau mai multe nuanțe din aceste tipuri de lumini pot oferi o notă estetică foarte frumoasă și cochetă casei, și nu numai.

Pe piață există numeroase feluri de benzi cu leduri: analog, digital, cu o singură lumină, cu mai multe etc. Cum știi să alegi cea mai bună opțiune?

Diferitele tipuri de lumini ale benzilor led

O bandă led poate fi simplă sau poate avea mai multe tipuri de lumini. Fie jonglează între nuanțe ale luminilor calde și reci, fie sunt de-a dreptul colorate. Însă cele mai cunoscute și folosite sunt lumina caldă și cea rece.

  • Lumina caldă. Ea este asociată cu lumina naturală. Din această cauză induce relaxarea. Mai mult, ne ajută să ne reglăm ritmul circadian. Dimineața, lumina caldă poate fi de ajutor pentru a ne trezi cât mai natural. În plus, oferă un sentiment de confort.
  • Lumina rece. Ne ajută să lucrăm, să fim energici și mereu în priză. Este foarte utilă la birou. Acasă, însă, ne-ar putea da peste cap ritmul circadian. Fiind o lumină puternică, creierul primește, la orice oră, semnalul că suntem în toiul zilei și avem de lucru. Prin urmare, lumina rece nu ne-ar ajuta niciodată să adormim sau să ne odihnim corespunzător.

Diferite tipuri de benzi led

  • Benzi cu leduri mari – 5630SMD – sau mici – 2835 SMD, rezistente sau nu la apă. Cele rezistente au un înveliș protector și sunt perfecte pentru băi și bucătării.
  • Benzi led de înaltă tensiune – acestea au nevoie de o priză specială. Ledurile sunt acoperite dintr-un materiale ce conține PVC.
  • Bandă led de tip DC – sunt pe bază de aluminiu. Se instalează ușor în orice spațiu, chiar și în cele foarte mici. Emană un minim de căldură și nu are tensiune mare.
  • Lumina led rotundă – aceasta este diferită de benzile led prin forma rotundă, în loc de plată, și materialul PVC de formă rotundă. Cu toate acestea, produce mai puțină lumină decât benzile led. În forma rotundă este mai potrivită pentru un festival.
  • Bandă led cu leduri cu putere ridicată – aceasta nu este recomandată pentru casă, tocmai din cauza intensității. Dar o poți folosi pentru amenajarea grădinii într-un stil unic.

În concluzie, benzile led sunt accesorii extrem de practice și ușor de folosit în orice context. Dacă îți cunoști nevoile, vei știi, cu siguranță, ce este mai potrivit pentru tine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here