Starea elitei armatei ruse pe frontul din Ucraina: „Militarii mor de foame, fură mâncare din magazine, jefuiesc. Abuzează de alcool și droguri”. Brigada a 14-a a forțelor speciale GRU a fost distrusă aproape complet

12
4848

Fapte șocante au loc zilnic pe frontul din Ucraina. Unele sunt povestite chiar de militarii angrenați în conflict. Epuizați atât fizic, cât și psihic după aproape șase luni de război, rușii au ajuns să se plângă unor publicații anti-putiniste despre problemele pe care le îndură în “operațiunea specială“ de “denazificare” comandată de Kremlin pe 24 februarie.

Un exemplu concludent este cel al brigăzii 14 a forțelor speciale GRU, în care a servit cândva faimosul terorist Anatoli Chepiga, cunoscut și sub numele de Ruslan Boșirov. Această unitate de elită a dictatorului criminal Vladimir Putin, care a participat la bătăliile din direcțiile Izium și Slaviansk, a fost aproape distrusă de armata ucraineană.

Într-o scrisoare trimisă pe adresa redacției Novosti Segodnia, ocupanții fac dezvăluiri și acuzații incredibile la adresa Moscovei. Se arată că mulți dintre supraviețuitorii rămași în Ucraina au căzut în patima alcoolului și a drogurilor. Nefiind primiți înapoi în Rusia, aceștia au pus la cale lupte ilegale în unitate.

Site-ul Ziaristii.com vă prezintă detaliile cutremurătoare din scrisoarea expediată de invadatorii ruși către ziarul Novosti Segodnia.

„Băieții cumpără ei înșiși și pe cheltuiala lor uniforme și echipamente militare”

Elita distrusă. „Informațiile au fost obținute de la prima mână. Participanții la operațiunea specială din Ucraina s-au adresat redacției în speranța că publicitatea și strigătul public le vor rezolva problemele. În doar câteva luni de operațiune specială în Ucraina, unitatea de elită a Forțelor Armate ale Federației Ruse – Brigada a 14-a a forțelor speciale GRU – a fost practic distrusă. Brigada a fost implicată în direcțiile Izium și Slaviansk, dar Comandamentul militar și-a pierdut rapid încrederea în capacitatea sa de a îndeplini misiuni de luptă.”

Luptă pe cheltuială proprie. „Dar despre ce fel de sarcini pot vorbi de fapt comandanții, dacă nu sunt capabili să ofere luptătorilor tot ce au nevoie? Băieții cumpără ei înșiși, pe cheltuiala lor, uniforme și echipamente militare. Vestele antiglonț, quadrocopterele, aparatele termice, obiectivele etc. ajung în față numai datorită inițiativei personalului militar și a cetățenilor simpatici și, din nou, pe cheltuiala lor.”

„Colonelul Bilanciuk a ajuns personal la spital, unde a stors picături de sânge din militari, cerându-le să revină la pozițiile de luptă”

Se moare de foame. „Unitatea nu este echipată cu echipamente care să poată fi întreținute (să nu mai vorbim de echipamente moderne). De ce mai există echipament, dacă întreg comandamentul nu este capabil să organizeze hrana pentru luptători? Rații nu sunt suficiente, sunt de o calitate extrem de proastă, cu termene de valabilitate expirate. Militarii mor de foame, fură mâncare din magazine, jefuiesc.”

Decizii criminale. „Luptătorii se confruntă cu provocări nu numai pe câmpul de luptă. Comandantul brigăzii forțelor speciale GRU a ordonat personal șefului serviciului medical să-l termine pe ofițerul rănit – medicul s-a întors la Habarovsk cu o tulburare mintală. Spitalele militare sunt supraaglomerate, răniții sunt trimiși la Ussuriysk și Habarovsk. După terminarea tratamentului, Comandamentul retrimite militarii pe câmpul de luptă – chiar și răniții grav. Colonelul Bilanciuk a ajuns personal la spital, unde a stors picături de sânge din militari, cerându-le să revină la pozițiile de luptă. Incidentul scandalos s-a împrăștiat în cercurile militare, apoi în toată țara, inclusiv în Habarovsk.”

„Militarii care nu participă la schema de corupție sunt refuzați de medici. Se presupune că rănile lor nu sunt militare”

Mită uriașă cerută de medici. „În spitale, practica raportării oricăror răni ca răni de luptă este obișnuită. Pentru acest serviciu, medicii cer 30% din valoarea compensației bănești. Militarii care nu participă la schema de corupție sunt refuzați de medici. Se presupune că rănile lor nu sunt militare. Mai mult, circa 500 de medici, din diverse motive, au refuzat să lucreze în locurile în care se aflau unitățile Brigăzii a 14-a.”

Se ascund cadavrele. „Comandamentul amână scoaterea cadavrelor în Rusia și, de asemenea, ascunde informații reale despre pierderile brigăzii. Acest lucru se face pentru a nu ridica întrebări din partea populației către autorități, pentru că «operațiunea specială» din Ucraina decurge conform planului. Dar atunci de ce sunt atâtea morminte de militari proaspăt săpate în cimitire? De asemenea, statul încearcă să economisească «pe sicriu». Oficialilor nu le pasă că mamele și soțiile nu-și pot vedea cu vrednicie fiii și soții în ultima lor călătorie.”

„Comandantul brigăzii a încetat să accepte rapoarte în care luptătorii refuzau să ia parte la ostilități și a început să le ardă”

Se refuză lupta. „Pe fundalul acestor probleme, din aprilie, personalul militar condus de comandanți a refuzat să încheie serviciul militar și să participe la ostilitățile din Ucraina. Această problemă a devenit un flagel nu numai al armatei, ci și al forțelor speciale ale armatei Federației Ruse. Ei nu doresc să desfășoare misiuni ofensive și de asalt, din cauza pierderilor uriașe, care în unele locuri depășesc 90%.”

Se tem de armele occidentale. „Se pun tot felul de presiuni asupra celor care refuză recrutarea, care, la rândul lor, scriu plângeri la Parchet prin intermediul mamelor și soțiilor lor. Au existat mulți opozanți mai ales după semnarea legii de împrumut-închiriere, în urma căreia armele occidentale au început să sosească în Ucraina. De asemenea, militarii sunt alarmați de amenințările serviciilor speciale ucrainene de a identifica și urmări penal pe toți cei implicați în crime de război din Ucraina și familiile acestora. La sfârșitul lunii iunie, comandantul brigăzii a încetat să accepte rapoarte în care luptătorii refuzau să ia parte la ostilități și a început să le ardă.”

„Luptătorilor li s-a interzis să călătorească pe teritoriul Rusiei, de teama dezertării”

Cum se mobilizează noii recruți. „Comandamentul Brigăzii 14 ascunde informații despre planurile de implicare a personalului în misiuni de luptă, pentru a evita eșecurile în masă. În iunie, brigada a rămas fără oportunități de a efectua rotația personalului militar. Se mobilizează urgent noi recruți, care după trei luni de studii vor pleca în Ucraina. Aceștia încearcă să întărească brigada pe cheltuiala cadrelor militare din unitățile de sprijin. Pe 27 iunie, ultimii 130 de militari au fost trimiși din Habarovsk în zona de luptă. Aceștia au fost selectați după criterii scăzute, doar pentru a pune o bifă.”

Interzis la călătorii în Rusia. „Luptătorilor li s-a interzis să călătorească pe teritoriul Rusiei, indiferent de motiv, de teama dezertării. În iunie, patru militari au ajuns la Habarovsk și au dezertat din zona de luptă. Luptătorii înșiși recunosc că sunt folosiți ca o  «carne de tun». Supraviețuitorii sunt planificați să fie retrași pentru a se regrupa și a se pregăti pentru a treia etapă a operațiunilor ofensive.”

„Militarii Brigăzii a 14-a au comis violuri, jafuri. Au ucis civili, au executat prizonieri de război”

Ucigași și violatori. „Brigada a 14-a a forțelor speciale GRU va repeta soarta Brigăzii a 64-a separate de puști motorizate din teritoriul Habarovsk, care este acuzată de crime de război la Bucea. Zilele trecute s-a aflat despre distrugerea aproape completă a acestei unități – analiștii militari spun că întregul Comandament i-a trimis la «mașina de tocat carne» pentru a scăpa de martori înainte de a ajunge în fața Tribunalului de la Haga. Militarii Brigăzii a 14-a au fost văzuți comițând violuri, jafuri. Au ucis civili, au executat prizonieri de război.”

Se omoară între ei. „Din disperare, militarii abuzează de alcool și droguri, organizează lupte în unitate, inclusiv fatale. Comandanții superiori asistă beți la aceste întâlniri. Cazurile de sinucidere în rândul personalului militar au devenit mai frecvente – atât în ​​prima linie, cât și la întoarcerea lor din Ucraina. Acestea sunt cazurile din Brigada 14 a forțelor speciale GRU.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Teribilul război subversiv dezlănțuit de Ucraina în Crimeea. Agenții Kievului îi fac KO pe ruși cu propriile lor arme: operațiuni psihologice cu zvonuri, sabotaje și alarme false

* Generalul Marcenko: „Pentru a recupera Crimeea, va trebui să distrugem podul. Să le luăm ocupanților șansa de a-și întări trupele”

* Trădare la vârf: un general ucrainean din GRU a trimis Rusiei informații secrete. Încolțit, a încercat să-i împuște pe anchetatori

* Ucrainenii l-au aruncat în aer pe Krikulenko, fost deputat de Donețk, cu clubul său de noapte cu tot

* Asasinii GRU trimiși de Putin să-i ucidă pe ministrul Apărării și pe șeful GRU din Ucraina au fost arestați de serviciile secrete de la Kiev

* După 32 de ani, se confirmă oficial implicarea URSS în instalarea regimului Iliescu. Rechizitoriul Parchetului General: „Nu există probe relevante ale existenţei teroriştilor în decembrie 1989”

* PSD-istul Rafila a dat pe furiș de la buget 21 de milioane de euro pentru „consultanță” la OMS, unde a fost angajat până să devină ministru. Dezvăluire USR

* GRIGORE CARTIANU: Salman Rushdie a fost înjunghiat de un zombi: ayatollahul Khomeini

* David Popovici i-a depășit deja, la viteză, pe legendarii Michael Phelps și Caeleb Dressel. După recordul mondial la 100 m liber, are și al treilea timp din istorie la 200 m liber. La nici 18 ani, e dublu campion mondial și dublu campion european

12 COMENTARII

  1. Putin daca va analiza la rece si obiectiv starea armatei isi va da seama ca a intrat intr-o capcana fara iesire la finalul careia este moartea sa. Daca pana acum Rusia era tot timpul in capul mesei, mangaiata pe crestet de Occident, dupa acest esec de proportii care cu siguranta este bine ascuns, va fi aruncata pe scari si umilita. Probabil asta s-a dorit si nu cred ca se putea altfel cu asemenea neam de idioti. Chiar nu mira pe nimeni ca nu mai au aviatie, tancuri, bombardamente de precizie? Se bazeaza doar pe prostii din teren ascunsi in transee. Cand se va declansa ofensiva ucraineana o sa fie prima data in sud cu crimeea si pe urma va urca in sus catre Dombas. Acum este pur si simplu uzura, iarna nu va ajuta armata rusa, din contra, vor sta in transee, in frig, neaprovizionati sub bombardamente HIMARS. Este o mare pacaleala cu marea ofensiva pana incepe iarna, ucrainenii stiu bine ca rusii vor muri de foame daca le inchid caile de aprovizionare. Aruncarea in aer a podului Crimeii, starea de panica din peninsula, fac parte din plan pentru a izola armata din sud.

  2. „Dictatorul criminal” e cu totul altul decăt susțineți voi. Iar ce spuneți că fac 🇷🇺, de ce n-ar face 🇺🇦 cu atâția corupți la cârmă? Țara e înfometată pt că-și ucide civilii.
    În supersancționata 🇷🇺 lucrurile nu s-au deteriorat mai rău decât în „democratica” 🇺🇲, condusă ca prin somn de un corupt și un mincinos notoriu pe care O’bama îl numește încă „Mr Vicepresident”…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here