joi, mai 30, 2024
AcasăRăzboi în UcrainaMoartea Dughinei: "99% e opera FSB-ului rusesc". Textul "noului Rasputin" pentru care...

Moartea Dughinei: „99% e opera FSB-ului rusesc”. Textul „noului Rasputin” pentru care Kremlinul i-ar fi aruncat limuzina în aer, ucigându-i fiica

-

Aleksandr Dughin, unul dintre cei mai influenți sfătuitori ai dictatorului criminal Vladimir Putin, a scăpat ca prin minune de moarte, după ce mașina lui a fost aruncată în aer sâmbătă seară, în jurul orei 22.00, pe o autostradă din regiunea Moscova. El a decis să urce în ultima clipă într-un alt autoturism și să-i cedeze limuzina fiicei sale, Daria. La scurtă vreme, s-au produs două explozii violente, în urma cărora aceasta și-a pierdut viața.

Aleksandr Dughin a „detonat” el însuși Kremlinul chiar în ziua asasinării fiicei sale. A publicat un text neconform pe canalul său de Telegram, unde a criticat în termeni aspri situația din Rusia. Surprinzător, Dughin a dat de înțeles că a renunțat la strategia lui Putin, subliniind necesitatea unor schimbări interne. Adică, a debarcării de la putere a fostului colonel KGB, la capătul a 22 de ani de domnie totalitară, din pricina eșecului așa-zisei „operațiuni speciale” din Ucraina.

„Ideologul lui Putin, realizând eșecul «operațiunii speciale», a început să scape situația de sub control. A devenit un element toxic. De aceea au decis să-l îndepărteze pe Dughin, afiliat GRU” 

„Obrăznicia nemaiauzită” a ideologului putinist ar fi împins Kremlinul să dea undă verde lichidării lui, le-a spus jurnaliștilor de la Obozrevatel.com un ofițer ucrainean din domeniul informațiilor.

„Faptul că s-a întâmplat foarte repede nu înseamnă nimic. Dughin ar fi putut fi urmărit de ceva timp și chiar să se atașeze de mșina sa un dispozitiv exploziv – o chestiune de minute. Cel mai probabil, acest lucru a fost făcut în parcare”, a spus ofițerul.

- Advertisement -

Motivul: „Ideologul lui Putin, realizând eșecul «operațiunii speciale», a început să scape situația de sub control. A devenit un element toxic. De aceea au decis să-l îndepărteze pe Dughin, afiliat GRU, iar 99% este opera FSB (ex-KGB – n. red.), care încearcă acum să se «văruiască» după numeroase eșecuri în Ucraina”.

Site-ul Ziaristii.com vă prezintă postarea lui Dughin, așa cum a apărut pe canalul său de Telegram.

Daria Dughina alături de tatăl ei, Aleksandr Dughin

„Rusia a provocat Occidentul ca civilizație”

  • „Cred că regimul de status quo din Rusia poate dura, teoretic, nu mai mult de 6 luni. Rezistența disperată a regimului atlanto-nazist de la Kiev cere Rusiei transformări interne semnificative, cardinale. Structural, ideologic, de personal, instituțional, strategic.”
  • „Creșterea atacurilor asupra Crimeii, încercările de a aranja o explozie nucleară la Zaporojie, declarațiile unei contraofensive asupra Hersonului, refuzul ferm al lui Zelenski de a face compromisuri, persistența Occidentului în a întrerupe toate legăturile cu Rusia – toate acestea sunt semne că au decis să se mențină până la capăt. Ele pot fi înțelese: Rusia, de fapt – și aceasta nu este propagandă -, a provocat Occidentul ca civilizație.”

„Odată cu începutul toamnei, va fi destul de clară această conștientizare a necesității transferului țării pe o nouă pistă”

  • „Comandantul-șef suprem a spus: încă nu am început nimic. Acum trebuie să începem. Vrem – nu vrem, dar trebuie. În primele 6 luni am putut – și acesta este un fapt – să conducem operațiunea specială fără a schimba fundamental nimic în Rusia însăși.”
  • „Până acum, schimbările sunt cosmetice, ba chiar s-a decis ca alegeri complet nepotrivite și inutile să fie organizate conform programului. De parcă nu s-ar întâmpla nimic. Dar de fapt se întâmplă.”
  • „Modul de confort maxim (ajustat pentru condiții de urgență) și păstrarea vechiului sistem – «război printr-un vis» – vor trebui anulate la un moment dat. Mi se pare că odată cu începutul toamnei va fi destul de clară această conștientizare a necesității transferului țării pe o nouă pistă.”
  • „Va dura încă 6 luni pentru a realiza «ireversibilitatea ireversibilului» și continuarea inerțială a vechiului. Nu este departe și 24 februarie 2023.”

„Forțele puternice ale istoriei au intrat în joc, plăcile tectonice s-au deplasat. Vechiul regim își îngroapă morții. Vine un nou timp rusesc. Necruțător”

  • „Pot să înțeleg că autoritățile s-au obișnuit să guverneze așa cum guvernează – mai mult sau mai puțin eficient – de 22 de ani. Dar acea perioadă este în trecut. SVO (Operațiunea Specială Militară – n. red.) a schimbat deja totul. Acum, întrebarea nu este dacă Guvernul dorește sau nu schimbarea. Și este tocmai patriotic-conservator-revoluționar, dacă se vrea. Astfel de schimbări sunt pur și simplu inevitabile – chiar dacă s-ar sta până la moarte împotriva începutului lor. Va fi posibil s-o amâni pentru cel mult 6 luni. Și atunci vor veni oricum.”
  • „SVO este acum mai importantă decât puterea – în dimensiunea sa subiectivă. Odată cu începerea SVO, regimul istoriei în sine s-a schimbat ireversibil: a apărut un nou vector ontologic care nu poate fi dizolvat prin arbitrar sau decret. Forțele puternice ale istoriei au intrat în joc, plăcile tectonice s-au deplasat. Vechiul regim își îngroapă morții. Vine un nou timp rusesc. Necruțător.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Dughin, ideologul lui Putin și idolul lui Puric, a primit o lovitură năprasnică. Fiica sa, putinistă fanatică, a fost aruncată în aer cu mașina tatălui. Nu demult, Daria Dughina se poza pe ruinele combinatului Azovstal, mândră de genocidul făcut de ruși la Mariupol

* DOCUMENT. 17 înalți oficiali americani, scrisoare către Joe Biden: „SUA trebuie să înarmeze Ucraina ACUM, înainte să fie prea târziu. Războiul e într-un punct decisiv. Dacă Putin câștigă în Ucraina, aliații noștri estici sunt în pericol”

* Starea elitei armatei ruse pe frontul din Ucraina: „Militarii mor de foame, fură mâncare din magazine, jefuiesc. Abuzează de alcool și droguri”

* Trădare la vârf: un general ucrainean din GRU a trimis Rusiei informații secrete. Încolțit, a încercat să-i împuște pe anchetatori

* VIDEO. Incredibila corupție din Rusia: plăcile de blindaj reactiv de pe multe tancuri sunt umplute cu cauciuc!

* Încă un disident anti-Putin „s-a aruncat de la etaj”! Dan Rapoport avea 52 de ani și se refugiase în SUA pentru că-l sprijinise pe Navalnîi

* „Segmente prietenoase ale elitei”, aproape exclusiv din PSD, sunt sub controlul Chinei, care vizează să-și sporească „influența malignă” în România, atrage atenția un important think-tank

* Consiliul Fiscal face praf rectificarea bugetară a Guvernului PSD-PNL: deficit uriaș, de 7% din PIB; venituri supraestimate cu 9 miliarde de lei, cheltuieli subestimate cu 6 miliarde

* Nunta lui George Simion – amestec de erezie și populism ieftin. Va reacționa Biserica Ortodoxă Română?

* GRIGORE CARTIANU: Salman Rushdie a fost înjunghiat de un zombi: ayatollahul Khomeini

- Advertisement -

2 COMENTARII

  1. Nu este opera ucrainenilor. In perioada urmatoare, pe fondul esecului actiunilor lui Putler, tot mai multe organizatii rusesti isi vor face simtita prezenta. Sunt cei care au tacut pana acum, prieteni cu ucrainenii. Oligarhia, serviciile, clasa de mijloc, nu agreaza esecul de proportii al marii Armate Rosii. S-au facut de ras in fata tuturor si au pierdut enorm capital. Daca Rusia statea in capul mesei la orice intalnire, Putin ii lua la misto pe Szarkozy, Macron, acum este o persoana izolata. Continuarea razboiului o sa acutizeze lucrurile in Rusia. Ucraina trebuie doar sa reziste si sa ii toace marunt. Politica lui Putin a fost un esec total, dupa se va trage linie si se vor vedea consecintele. Singura sansa a Rusiei este de a inlatura pe Putin si camarila lui facand pace cu lumea civilizata. Dugheana a inteles pana la urma ca a sfatuit prost.

  2. ”Rusia a provocat Occidentul ca civilizație” – uite un lucru adevarat spus de un timpit. O sinteza a realitatii in citeva cuvinte. Mai trebuie ca si occidentul sa inteleaga pe deplin asta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -