Asasinarea fiicei lui Dughin a fost revendicată de o misterioasă gherilă anti-Putin din Rusia

0
3769
STÂNGA: Ilia Ponomarev. DREAPTA: Aleksandr Dughin și Daria Dughina

Atentatul în care a murit Daria Dughina (30 de ani), fiica ultranaționalistului rus Aleksandr Dughin (60 de ani), sfetnic în rele al dictatorului Vladimir Putin, a fost revendicat de o grupare de gherilă din Rusia. Manifestul partizanilor anti-Putin a fost citit de fostul deputat rus Ilia Ponomarev (în prezent, stabilit în Ucraina) și publicat de mai multe site-uri.

Ilia Ponomarev (47 de ani) spune că partizanii ruși grupați în Armată Națională Republicană (ANR) sunt responsabili pentru atentatul cu bombă asupra mașinii în care se afla Daria Dughina, scrie The Guardian. În urma exploziei, fiica lui Aleksandr Dughin a murit pe loc. Ea se întorcea de la un festival cultural, unde participase alături de tatăl ei.

O noutate din anchetă: se pare că mașina care a explodat îi aparținea Dariei Dughina, și nu tatălui ei, așa cum anunțase inițial propaganda Kremlinului, încercând să crediteze ideea că vizat era „noul Rasputin”, ideologul lui Putin. Mașina Dariei fusese lăsată într-o parcare unde camerele de supraveghere nu mai funcționau de două săptămâni, iar explozibilul a fost așezat chiar sub scaunul șoferului.

„Îl declarăm pe Vladimir Putin un uzurpator și criminal de război”

Armată Națională Republicană, care a revendicat atentatul, este o grupare necunoscută din Rusia, care susține că e formată din simpli cetățeni, politicieni și militari ruși” și care „luptă în Rusia împotriva regimului condus de Vladimir Putin”.

„Îl declarăm pe Vladimir Putin un uzurpator și criminal de război”, scrie în manifestul prezentat de fostul deputat Ilia Ponomarev, stabilit acum la Kiev. Politicianul susține că principalul obiectiv al misterioasei Armate Naționale Republicane este răsturnarea regimului Putin.

„Această acțiune, la fel ca multe alte acțiuni ale partizanilor desfășurate pe teritoriul Rusiei în ultimele luni, a fost realizată de Armata Națională Republicană. Acest atac deschide o nouă pagină a rezistenței ruse la putinism. O pagină nouă, dar nu și ultima”, a spus Ponomarev pe canalul său de YouTube.

Ponomarev susține că partizanii ANR din interiorul Rusiei sunt pregătiți să comită alte atacuri similare împotriva unor ținte proeminente, cunoscute ca având legături apropiate cu Kremlinul, inclusiv oficiali, oligarhi și membri ai agențiilor de securitate ale Rusiei, relatează „The Guardian”, care precizează că nu poate verifica autenticitatea afirmațiilor. Totuși, la solicitarea jurnaliștilor britanici, Ilie Ponomarev și-a confirmat versiunea printr-un SMS.

Fost membru de st\nga al Dumei de Stat a Rusiei, Ilia Ponomarev a fost expulzat pentru activități anti-Kremlin. El a fost singurul deputat care a votat în 2014 împotriva anexării Crimeei. Drept răzbunare, Kremlinul i-a interzis să mai intre în țară când fostul parlamentar s-a întors dintr-o călătorie în SUA.

Ilia Ponomarev a devenit cetățean ucrainean în 2019, iar în martie 2022, după invadarea Ucrainei, a lansat un canal Telegram care oferă știri actualizate despre acțiunile anti-război din orașele rusești. Ilia Ponomarev finanțează canalul media cu circa un milion de dolari pe an, din veniturile obținute din investițiile sale.

Manifestul ANR, citit de Ponomarev: „Putin va fi dat jos și distrus de noi!”

  • „Îl declarăm pe președintele Vladimir Putin un uzurpator al puterii și un criminal de război care a modificat Constituția, a declanșat un război fratricid între popoarele slave și a trimis soldații ruși la o moarte sigură și fără sens.”
  • „Sărăcie și sicrie pentru unii, palate pentru alții – aceasta este esența politicii sale.”
  • „Noi credem că oamenii prigoniți au dreptul să se revolte împotriva tiranilor. Putin va fi dat jos și distrus de noi!”
  • „Guvernul rus și administrațiile regionale sunt complicii lui Putin. Cei care nu renunță la putere vor fi distruși de noi.”
  • „Printre alte ținte ale ANR se numără afaceriști corupți, casele și proprietățile celor care nu condamnă Kremlinul și războiul, dar și angajații structurilor de putere. De asemenea, echipamentele militare și persoanele care profită de pe urma lor.”
  • „ANR nu va viza civili. Daria Dugina era o țintă legitimă, pentru că era tovarășa fidelă a tatălui ei, care a susținut genocidul din Ucraina. Ea a fost o voce care a îndemnat la violență și crimă în zonele ocupate de ruși din Ucraina.”

În 2014, Dughin propunea „modernizarea Rusiei” prin „invadarea Europei” și furtul „înaltei tehnologii” occidentale!

Aleksandr Dughin, unul dintre principalii susținători ai invaziei din Ucraina, propunea în 2014 chiar o invazie rusească a Europei.

Ideologul lui Putin spunea: „Anexarea Europei este marea misiune a Rusiei. O să cucerim Europa și o să avem toată tehnologia lor înaltă. Asta înseamnă adevărata dezvoltare a țării noastre. Asta este adevărata modernizare, dacă o vrem. Petru cel Mare a deschis fereastra către Europa. Și ce a văzut acolo? A înfipt un tun în fereastra asta. A început să participe în politica europeană și i-a trimis pe soldații ruși și cazaci în mijlocul Europei. Încă sunt urme ale prezenței noastre. De asta cred că un asalt către Vest este foarte important în acest moment”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Dughin, ideologul lui Putin și idolul lui Puric, a primit o lovitură năprasnică. Fiica sa, putinistă fanatică, a fost aruncată în aer cu mașina tatălui. Nu demult, Daria Dughina se poza pe ruinele combinatului Azovstal, mândră de genocidul făcut de ruși la Mariupol

* Moartea Dughinei: „99% e opera FSB-ului rusesc”. Textul „noului Rasputin” pentru care Kremlinul i-ar fi aruncat limuzina în aer, ucigându-i fiica

* DOCUMENT. 17 înalți oficiali americani, scrisoare către Joe Biden: „SUA trebuie să înarmeze Ucraina ACUM, înainte să fie prea târziu. Războiul e într-un punct decisiv. Dacă Putin câștigă în Ucraina, aliații noștri estici sunt în pericol”

* Starea elitei armatei ruse pe frontul din Ucraina: „Militarii mor de foame, fură mâncare din magazine, jefuiesc. Abuzează de alcool și droguri”

* Trădare la vârf: un general ucrainean din GRU a trimis Rusiei informații secrete. Încolțit, a încercat să-i împuște pe anchetatori

* VIDEO. Incredibila corupție din Rusia: plăcile de blindaj reactiv de pe multe tancuri sunt umplute cu cauciuc!

* Încă un disident anti-Putin „s-a aruncat de la etaj”! Dan Rapoport avea 52 de ani și se refugiase în SUA pentru că-l sprijinise pe Navalnîi

* „Segmente prietenoase ale elitei”, aproape exclusiv din PSD, sunt sub controlul Chinei, care vizează să-și sporească „influența malignă” în România, atrage atenția un important think-tank

* Consiliul Fiscal face praf rectificarea bugetară a Guvernului PSD-PNL: deficit uriaș, de 7% din PIB; venituri supraestimate cu 9 miliarde de lei, cheltuieli subestimate cu 6 miliarde

* Nunta lui George Simion – amestec de erezie și populism ieftin. Va reacționa Biserica Ortodoxă Română?

* GRIGORE CARTIANU: Salman Rushdie a fost înjunghiat de un zombi: ayatollahul Khomeini

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here