Trădare la vârf: un general ucrainean din GRU a trimis Rusiei informații secrete. Încolțit, a încercat să-i împuște pe anchetatori

1
7364
Prindeți trădărorul: generalul Viaceslav Onisiko!

Serviciile secrete ucrainene au informat, printr-un comunicat, că l-au reținut pe fostul vicepreședinte al Direcției Principale de Informații (GRU), din cadrul Ministerului Apărării de la Kiev, care a activat în perioada 2008-2010, în mandatul prezidențial al lui Viktor Iușcenko. Deși nu i s-a precizat numele în mod oficial, ar fi vorba despre generalul-maior Viaceslav Onisiko.

Viaceslav Onisiko deține gradul de general-maior. Înainte de invadarea Ucrainei de către trupele teroristului planetar Vladimir Putin, ofițerul trădător a trimis forțelor speciale moscovite din FSB informații despre situația actuală din plan politic și militar de pe teritoriul țării sale.

Mai mult, Onisiko a transmis date clasificate despre activitățile desfășurate de apărătorii lui Zelenski pentru a preîntâmpina agresiunea armată a Rusiei.

Înainte să fie arestat, Onisiko a încercat să-i împuște cu un pistol Makarov pe oamenii legii în timp ce efectuau percheziții la locul lui de muncă al acestuia.

Generalul-maior încătușat este suspectat de înaltă trădare și deținere ilegală de arme.

Numele celebrului deținut a fost dezvăluit de jurnalistul Piotr Șuklinov, fondatorul canalului “Nesemos” de pe Telegram. Informațiile au apărut ulterior pe site-ul Obozrevatel.com.

„A intrat în atenția serviciilor speciale ruse din cauza opiniilor sale pro-Kremlin, care s-au format la Moscova, în timpul antrenamentelor din era sovietică”

Ziaristii.com vă prezintă comunicatul emis de SBU cu privire la reținerea generalului trădător.

  • “Ofițerii SBU au reținut un suspect la începutul unei invazii pe scară largă a Federației Ruse. În timpul unei percheziții la locul de muncă, acesta a încercat să-i împuște pe reprezentanții grupului de investigații și operaționali al Serviciului de Securitate al Ucrainei, care au desfășurat proceduri judiciare. Un fost oficial de rang înalt a folosit un pistol de luptă Makarov împotriva ofițerilor de aplicare a legii.”
  • “Deținutul a fost vicepreședinte al GRU din 2008 până în 2010. Apoi a lucrat în diferite posturi în acest departament, precum și în conducerea Agenției Spațiale de Stat a Ucrainei.”
  • “A intrat în atenția serviciilor speciale ruse din cauza opiniilor sale pro-Kremlin, care s-au format în timpul antrenamentelor din era sovietică, efectuat la Școala Superioară de Comandă a Armelor Combinate, de la Moscova, și la Academia «Frunze», tot din capitala Federației Ruse.”
  • “La instrucțiunile invadatorilor, a strâns informații secrete care circulă în Ministerul Apărării, inclusiv în Direcția Principală de Informații, precum și în Academia Națională a Forțelor Terestre. În plus, Rusia a fost interesată de informații despre activitățile instalațiilor importante din punct de vedere strategic ale complexului militar-industrial al Ucrainei.”
  • “În prezent, trădătorului i-a fost aplicată măsura de reținere sub formă de detenție. În cadrul procesului penal sunt în desfășurare acțiuni de cercetare pentru stabilirea tuturor împrejurărilor infracțiunilor comise. Ancheta preliminară a fost efectuată de angajați ai SBU din regiunea Lvov, sub conducerea procesuală a Parchetului regional din Lvov.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Sumbra telenovelă mediatică „A murit Florin Salam!”, în 10 pași. „Lăsați-mă în pace, oameni răi ce sunteți! Mă omorâţi voi, cu vorbele, copiii mei plâng”. Derapaj inexplicabil la Știrile Pro TV, cacealma obișnuită la RTV

* Parchetul Militar se jură că de data asta chiar îi înfundă pe Iliescu, Voican și generalul Rus (media de vârstă: 87 de ani). „Dosarul Revoluției” a fost retrimis în judecată

* David Popovici i-a depășit deja, la viteză, pe legendarii Michael Phelps și Caeleb Dressel. După recordul mondial la 100 m liber, are și al treilea timp din istorie la 200 m liber. La nici 18 ani, e dublu campion mondial și dublu campion european

* Simona Halep triumfă la Toronto, urcă pe locul 6 în lume și are șanse mari să se califice la Turneul Campioanelor

* Generalul Marcenko: „Pentru a recupera Crimeea, va trebui să distrugem podul. Să le luăm ocupanților șansa de a-și întări trupele”

* Ucrainenii l-au aruncat în aer pe Krikulenko, fost deputat de Donețk, cu clubul său de noapte cu tot

* „Când vă lamentați de prețul energiei, amintiți-vă prețul pe care fiecare ucrainean îl plătește pentru pacea voastră!”

* Asasinii GRU trimiși de Putin să-i ucidă pe ministrul Apărării și pe șeful GRU din Ucraina au fost arestați de serviciile secrete de la Kiev

* Pentru a „denazfica” Donbass-ul, un mercenar Wagner voia să cucerescă Berlinul! A ajuns într-o groapă din Sverdlovsk

* „Nu-ți face griji, tu urmezi!” Scriitoarea J.K. Rowling, autoarea seriei „Harry Potter”, amenințată cu moartea după ce a condamnat atacul unui fanatic musulman asupra scriitorului Salman Rushdie

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here