VIDEO. Incredibila corupție din Rusia: plăcile de blindaj reactiv de pe multe tancuri sunt umplute cu cauciuc! Oficial britanic: Asta explică în parte pierderile masive de blindate

4
4955
Plăcile de blindaj reactiv care ar fi trebuit să aibă încărcături explozive sunt pline, pe tancurile rusești, de cartoane și cauciuc

Ucrainenii au descoperit, pe multe din tancurile T-72 și T-80 capturate de la ruși, că plăcile de blindaj reactiv sunt doar de formă, fiind pline cu cauciuc sau, chiar, cu gunoaie precum cofraje goale de ouă! Filme și fotografii cu astfel de tancuri rusești sunt publicate pe Twitter, informațiile fiind confirmate oficial de Armata britanică într-un comunicat care menționează că aceasta pare să fie una din explicațiile pierderilor masive de blindate ale armatei lui Putin.

Corupția devastatoare din Rusia s-a transformat, dintr-un aliat al regimului Putin, într-un inamic feroce pe câmpul de luptă. Războiul pornit în Ucraina a arătat o armată de carton, cu soldați prost hrăniți și plătiți, cu sisteme antiaeriene de milioane de euro montate pe camioane cu pneuri chinezești uzate, cu un parc de tancuri în mare parte inutilizabil din cauza furturilor de piese.

Celebrele tancuri rusești T-72 și T-80, care câștigau an de an biatloanele de tancuri organizate la Moscova, se arată foarte vulnerabile în condițiile de război real din Ucraina. Unul din motive pare a fi furtul prețioaselor plăci de blindaj reactiv.

Aceste plăci cu care sunt acoperite tancurile au diverse compoziții, în funcție de tipul protecției (explozivă sau non-explozivă), dar scopul e același, de a face proiectilele antitanc să detoneze înainte de a lovi armura propriu-zisă și de a evita străpungerea blindajului.
Pe tancurile rusești este instalată protecție reactivă de tip ERA (explozivă), numită Kontakt-5. Numai că ucrainenii au descoperit, în multe cazuri, că aceste plăcuțe de blindaj erau de fapt pline cu cauciuc sau chiar cu diverse resturi precum cofraje de ouă!

Săculeți destinați plăcuțelor cu protecție reactivă umpluți cu cartoane de ouă și alte resturi

Ministerul Apărării din Marea Britanie: „Forțele rusești nu au remediat o cultură a utilizării necorespunzătoare a ERA, care datează încă din timpul primului război cecen, din 1994”

Există un anumit tip de blindaj ne-exploziv, care se numește NERA și folosește într-adevăr cauciuc prins între două plăci de metal, dar acesta arată altfel și nu este utilizat de ruși pe tancurilor lor.

În buletinul său zilnic de știri despre evoluția războiului din Ucraina, Armata britanică a explicat joi: „Este foarte probabil ca pierderea masivă a tancurilor rusești în Ucraina să fie provocată parțial de eșecul Rusiei de a monta și de a utiliza în mod corespunzător un blindaj reactiv exploziv (ERA) adecvat.

Folosită corect, ERA degradează eficacitatea proiectilelor care se apropie înainte ca acestea să lovească tancul. Acest lucru sugerează că forțele rusești nu au remediat o cultură a utilizării necorespunzătoare a ERA, care datează încă din timpul primului război cecen, din 1994.

Este foarte probabil ca multe echipaje de tancuri rusești să nu fi fost instruite pentru a întreține ERA, ceea ce duce fie la montarea necorespunzătoare a elementelor explozive, fie la omiterea completă a acestora.

Aceste deficiențe contribuie, probabil, la cazurile generalizate de distrugere a turelei, care sunt bine documentate în videoclipuri realizate de martori oculari din Ucraina.

Războiul a fost marcat de numeroase eșecuri ale comandanților ruși în ceea ce privește aplicarea disciplinei de luptă de nivel inferior – cum ar fi utilizarea ERA. Efectul cumulativ al acestor eșecuri este probabil un factor semnificativ în spatele performanței slabe a forțelor rusești“.

Alți observatori pun această situație de-a dreptul pe seama corupției. Contractele sunt semnate pentru livrarea acestor plăci de blindaj explozive, dar în loc sunt livrate plăcuțele umplute cu cauciuc. Buzunarele unor oligarhi și generali se umplu, în timp ce tancurile sunt trimise la luptă doar cu aparența unui blindaj reactiv pe ele.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Starea elitei armatei ruse pe frontul din Ucraina: „Militarii mor de foame, fură mâncare din magazine, jefuiesc. Abuzează de alcool și droguri”. Brigada a 14-a a forțelor speciale GRU a fost distrusă aproape complet

* DOCUMENT. 17 înalți oficiali americani, scrisoare către Joe Biden: „SUA trebuie să înarmeze Ucraina ACUM, înainte să fie prea târziu. Războiul e într-un punct decisiv. Dacă Putin câștigă în Ucraina, aliații noștri estici sunt în pericol”

* Războiul subversiv dezlănțuit de Ucraina în Crimeea. Agenții Kievului îi fac KO pe ruși cu propriile lor arme: operațiuni psihologice cu zvonuri, sabotaje și alarme false

* Trădare la vârf: un general ucrainean din GRU a trimis Rusiei informații secrete. Încolțit, a încercat să-i împuște pe anchetatori

* Asasinii GRU trimiși de Putin să-i ucidă pe ministrul Apărării și pe șeful GRU din Ucraina au fost arestați de serviciile secrete de la Kiev

* După 32 de ani, se confirmă oficial implicarea URSS în instalarea regimului Iliescu. Rechizitoriul Parchetului General: „Nu există probe relevante ale existenţei teroriştilor în decembrie 1989”

* „Segmente prietenoase ale elitei”, aproape exclusiv din PSD, sunt sub controlul Chinei, care vizează să-și sporească „influența malignă” în România, atrage atenția un important think-tank

* Consiliul Fiscal face praf rectificarea bugetară a Guvernului PSD-PNL: deficit uriaș, de 7% din PIB; venituri supraestimate cu 9 miliarde de lei, cheltuieli subestimate cu 6 miliarde

* GRIGORE CARTIANU: Salman Rushdie a fost înjunghiat de un zombi: ayatollahul Khomeini

* David Popovici i-a depășit deja, la viteză, pe legendarii Michael Phelps și Caeleb Dressel. După recordul mondial la 100 m liber, are și al treilea timp din istorie la 200 m liber. La nici 18 ani, e dublu campion mondial și dublu campion european

4 COMENTARII

 1. Aici nu este vorba de coruptie, ci de minciuni servite de sovietici occidentului. S-au laudat ca aloca 64 miliarde dolari pentru armata si pana la urma banii au fost doar pe hartie, d-asta modernizarile sunt in bataie de joc. Armata rosie nu a fost niciodata la valoarea reclamei. Daca NATO intra in razboi direct cu Rusia in maxim 2 luni Moscova este incercuita. Putin a stiut sa-si joace rolul de zmeu insa epoca lui si a ciracilor sai s-a spart precum un balon de sapun. Satrapul nu va mai sta in capul mesei la intalniri inalte, nu i se va mai intinde o mana respectuoasa. SUA are tot interesul sa prelungeasca razboiul pana Rusia intra in colaps. Ucraina este in faliment, datoare SUA fiind cumparata la pachet practic. Americanii au obtinut mult mai usor Ucraina decat se asteptau. Ramane de vazut si cum isi vor proteja investitia.

  • Ucraina va fi salvată cu un nou plan Mashall. Rusia va primi un brînci cînd va fi pe marginea prăpastiei, pentru că va trebui fărîmițată în mai multe republici pentru evitarea surprizelor neplăcute pe viitor.

 2. Nici Rusia, nici URSS nu au fost puteri tehnologice sau industriale prin „geniul” rusesc insusi.

  Despre tari stim ca faceau mari eforturi ca sa atraga straini cu cunostiinte tehnice in Rusia. Asta incepand cu Ivan cel Groaznic. Nebun, nebun dar l-a dus mintea sa aduca mineri si artificieri englezi care sa arunce in aer zidurile Kazanului. (Interesant aici – tatarii aluati cu rusii pe post de carne de tun, englezii consilieri tehnici, si rusii victoriosi)

  Nu ar fi existat nici un program spatial sovietic daca nu ar fi existat miile de ingineri si tehnicieni germani luati prizonieri si mutati in Rusia dupa razboi. Nu ar fi existat daca nu ar fi avut acces la documentatia V-II si zeci de rachete germane functionale.

  Arma atomica le-a fost servita pe tava de sotii Ethel si Julius Rosenberg care luptau pt pace si impotriva capitalismului, n-asa?

  Industria auto le-a fost pusa pe tava de Ford, Studebaker si ulterior de marele tradator italian, Palmiro Togliati. Comunistul Togliati le-a pus in mana toata documentatia tehnica de la Fiat.

  Industria siderurgica „ruseasca” a fost facuta cu expertiza de US Steel si Krupp.

  Cat s-a furat, cat s-a platit (cu aurul romanesc si spaniol – caci rusii au FURAT si tezaurul Spaniol), cat a fost lend-lease, cat a fost ajutor „umanitar” al americanilor ca sa salveze URSS – nu cred ca vom avea imaginea completa si exacta.

  Rusia este o creatie Occidentala. Dar samanta Civilizatiei Europeane aruncata in pamant strain risca sa degenereza si sa devina monstruoasa.

  Lenea intelectuala se manifesta prin extrapolari. „Toti oamenii sunt la fel”. Nu nu sant la fel. Aroganta si ingalarea intelectuala a stangii a dus la creatii moderne si monstruoase ce ameninta astazi intreaga PLANETA.

  Acesta este produsul stangii si al globalismului. Armate de zeci de milioane de oameni, dotate nuclear si pline de ura impotriva Europei si a Americii, impotriva omului European. Din motive reale sau nu – nu asta este discutia.

  China, India, Rusia, Africa, America Latina. Despre asta trebuie vorbit. CIRAAL Este produsul globalismului. Globalismul este o amenintare existentiala pentru Europa si America si trebuie sa inceteze.

 3. Trăim într-o eră tehnologică Hi-Tech, în cadrul căreia informația circulă cu viteza luminii. În aceste condiții, nu mai contează în ce punct al planetei te afli. Omenirea a pășit deja în era spațială și va fi obliată să colonizeze spațiul cosmic pentru a supraviețui. Universul e guvernat, oriunde și oricând, de același legi fizice, care au făcut posibile apariția vieții și a inteligenței. Noi suntem parte a Universului sau a globalismului universal. Ce sens mai au discuțiile despre globalism, naționalism și frontiere între națiuni, când deja se pune problemea supraviețuirii umanității ca specie? Ca factori de decizie, oamenii politici trebuie să facă loc oameniilor de știință.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here