SUA se retrage din Organizația Mondială a Sănătății, devenită “marioneta Chinei”. Trump: “Beijingul are control total asupra OMS”

0
9584
Donald Trump a anunțat că Statele Unite încetează relațiile cu OMS

SUA se retrage din Organizația Mondială a Sănătății, instituție devenită “marioneta Chinei” și care a agravat pandemia de Covid-19 prin complicitatea cu regimul comunist de la Beijing, a anunțat vineri Donald Trump, președintele SUA.

OMS nu a luat nicio măsură pentru a se reforma după modul dezastruos în care s-a comportat la apariția pandemiei, a mai adăugat Trump, citat de Reuters.

China a transformat OMS “într-o marionetă” treptat, în ultimii 14 ani. Americanii se retrag acum din organizație

Într-o conferință de presă ținută la Rose Garden, președintele SUA a însoțit anunțul privind încetarea relațiilor cu OMS de acuzațiile pe care le-a mai făcut de-a lungul timpului la adesa acestei organizații: a gestionat prost pandemia, a dezinformat și mințit întreaga lume la comanda Chinei, întârziind reacția statelor într-un moment crucial.

Dincolo de retorica adesea politicianistă și demagogică a lui Trump, de data aceasta multe dintre afirmații își au acoperire în realitate.

Presa a semnalat în această primăvară modul în care comuniștii de la Beijing au “virusat” mai întâi OMS, instituție asupra căreia au preluat controlul de multă vreme. Momentul-cheie a fost în pe 9 noiembrie 2006, când chinezoaica Margaret Chan, din Hong Kong, a fost numită director general al OMS după trei ani în care s-a apropiat, pas cu pas, de această funcție.

Instalată ca director al Departamentului pentru Protecție al Mediului Uman în 2003, Chan a avut o ascensiune rapidă, susținută din umbră de China comunistă.

Margaret Chan a avut două mandate la conducerea OMS, până pe 30 iunie 2017. Când a părăsit funcția, organizația era deja înțesată de oameni aduși de ea și agreați de Beijing.

Directorul OMS, etiopianul Ghebreyesus, este un marxist-leninist legat de China cu fire vizibile

Noul director general, doctorul etiopian Tedros Adhanom Ghebreyesus, un personaj care a făcut parte înainte din guvernul Etiopiei, ca ministru al Sănătății și ministru de Externe, este un marxist-leninist convins.

Membru al partidului de extremă stângă Frontul Eliberării Poporului din Tigray (TPLF), Ghebreyesus are niște fire vizibile care-l leagă de prietenii de orientare politică din China.

Ceea ce s-a întâmplat însă în acest an a depășit orice așteptări. OMS a întârziat declararea pandemiei la cererea și presiunile Chinei. Cele câteva săptămâni pierdute au făcut ca virusul să ajungă în toate colțurile lumii, pentru că informațiile ascunse de guvernul chinez, cu aprobarea OMS, au viciat măsurile de precauție ale celorlalte state.

Singurii care au înțeles ce se petrecea în China au fost vecinii pățiți ai acestei țări: Taiwan, Coreea de Sud, Japonia. Cele trei state au luat imediat deciziile corecte și au încercat să avertizeze restul lumii. OMS a blocat însă aceste semnale de alarmă – medicii taiwanezi au fost trimiși la plimbare pe motiv că statul lor nu face parte din Organizația Mondială a Sănătății, acces interzis, desigur, tot la presiunile Chinei.

În săptămânile pierdute, granițele Chinei cu restul lumii au rămas deschise. Se estimează că, în această perioadă, 5 milioane de chinezi au părăsit țara către toate colțurile globului, ducând cu ei boala.

Din acel moment, nimic nu s-a mai putut face pentru a opri răspândirea virusului în lume.

Primul raport asupra pandemiei emis de OMS era încărcat de date false și concluzii eronate. Experții nu sunt nici azi lăsați la Wuhan

OMS a emis un prim raport încărcat de date false și concluzii eronate privind situația reală din China, specialiștii trimiși să verifice situația la fața locului fiind acceptați cu întârziere de regimul comunist și apoi direcționați pe un traseu prestabilit, unde aceștia s-au întâlnit doar cu persoane și medici locali selectați în prealabil de autorități.

Două încercări de a se iniția o anchetă în Wuhan, pentru a descoperi originea virusului și modul în care acesta a început să se răspândească, au fost, de asemenea, blocate de China, pe motiv că “e prea devreme”.

Trump: “China are control total asupra OMS deși Beijingul contribuie cu doar 40 de milioane de dolari pe an, în timp ce SUA a plătit 450 de milioane

Toate aceste detalii au dus la reacția dură a unor șefi de state, iar Donald Trump, aflat în căutarea unui țap ispășitor după ce el însuși a gestionat foarte prost epidemia, n-a întârziat să arate cu degetul spre China și OMS.

Președintele american a afirmat vineri: „China are control total asupra OMS în ciuda faptului că Beijingul contribuie cu doar 40 de milioane de dolari pe an, în timp ce SUA a plătit aproximativ 450 de milioane de dolari anual. Am prezentat în detaliu reformele pe care ar fi trebuit să le facă și am discutat direct cu ei, dar au refuzat să le pună în aplicare”.

Concluzia lui Trump: „Dacă OMS şi-ar fi făcut treaba şi ar fi trimis experţi medicali în China pentru a studia în mod obiectiv situaţia pe teren, epidemia ar fi putut fi ţinută sub control la sursă, cu foarte puţine decese” .

Războiul între SUA și China a intrat astfel într-o nouă fază.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Barometrul IMAS pe luna mai: PNL 32,6%, PSD 23,0%, USR-PLUS 16,7%, Pro România 11,2%. O guvernare PNL-PMP-USR/PLUS ar strânge 53%

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here