Studiu: imunitatea celor vindecați de coronavirus pare să dureze doar câteva luni. Persoanele se pot infecta, astfel, în fiecare an

0
1938
Analizele celor care au fost bolnavi de coronavirus arată că imunitatea scade progresiv și dispare după câteva luni, ceea ce permite reinfectarea oamenilor. FOTO: flick.com

Cercetătorii de la King’s College, din Marea Britanie, au ajuns la concluzia că nivelul anticorpilor, la oamenii care au fost bolnavi de Covid-19, scade rapid și, după câteva luni, imunitatea dispare.

Studiul a fost făcut pe 90 de persoane care au fost infectate cu noul coronavirus și tratate în mai multe spitale din Londra.

Analizele arată că nivelul anticorpilor devine maxim  la 3 săptămâni după debutul simptomelor, apoi începe să scadă. La 3 luni după infectare, doar 17% dintre foștii pacienți mai aveau imunitate.

Două temeri majore: oamenii ar putea face boala în fiecare an, în condițiile unei mortalități de 6-8%, iar vaccinul nu va oferi decât imunitate temporară

Concluzia cercetătorilor este una foarte îngrijorătoare: oamenii s-ar putea reinfecta și face boala de mai multe ori, exact cum se întâmplă și cu gripa, scrie The Guardian. Marea problemă este că, dacă la epidemiile de gripă mor 0,1% dintre cei infectați, la coronavirus rata mortalității este de 6-8%. O persoană care a trecut deja prin boală o dată, și poate s-a recuperat mai greu, va fi foarte expusă în cazul unei noi infectări peste 6 sau 8 luni.

O altă mare problemă este eficiența vaccinului. Deja există temeri că nu se va reuși crearea unui vaccin pentru coronavirus.

Concluziile cercetării mai trebuie confirmate de noi teste și verificări, dar scăderea treptată a imunității celor care au făcut deja boala ar putea însemna că și protecția oferită de vaccin va fi tot temporară. Doctorul Katie Doores, care a coordonat studiul, a concluzionat: “Dacă infecția generează niveluri de anticorpi atât de limitate în timp, atunci chiar și acoperirea unui viitor vaccin va avea, teoretic, o durată limitată”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here