marți, februarie 27, 2024
AcasăEducațieStudenții nu vor mai avea gratuitate pe tren. Reducere de 50% pentru...

Studenții nu vor mai avea gratuitate pe tren. Reducere de 50% pentru un număr nelimitat de călătorii

-

E oficial: studenții nu vor mai beneficia de gratuitate la transportul pe calea ferată, dar vor avea o reducere de 50% pentru un număr nelimitat de călătorii. Anunțul a fost făcut de premierul Florin Cîțu, miercuri, după ședința de guvern.

„Se revine la 50% reducere la transportul cu trenul. Nu văd aici un capăt de țară”, a declarat premierul. El a exemplificat cu situația din mai multe țări europene, în care există reduceri în diferite procente (în cele mai multe cazuri – în jur de 50%), nu gratuitate.

Dreptul de a călători gratuit cu trenul, la clasa a II-a, a intrat în vigoare la 1 februarie 2017 și de acesta beneficiază toți studenții înmatriculați la o formă de învățământ cu frecvență, într-o instituție de învățământ superior acreditată, indiferent de distanță și de numărul de călătorii.

De reținut data introducerii acestei gratuități: 1 februarie 2017, adică la câte ore după ce, în seara de 31 ianuarie, Guvernul Grindeanu (cu „Ciordache” ministru al Justiției) a adoptat sinistra Ordonanță 13, de maltratare a justiției. Decizia de a introduce această gratuitate pentru studenți (unic în Europa!) a fost luată din evident interes politico-infracțional. Liviu Dragnea, „jupânul” PSD din acel moment, spera ca în acest fel să potolească protestele pro-justiție din Piața Victoriei și din restul țării, la care studenții aveau o contribuție importantă.

- Advertisement -

Până la hotărârea de guvern dată de Guvernul Grindeanu în 31 ianuarie 2017, studenții au beneficiat de reducere de 50% pentru călătoriile cu trenul în limita a 24 de călătorii pe an, pe baza unor cupoane speciale și a legitimației de student.

Formula adoptată de Guvernul Cîțu e mai generoasă decât cea de dinainte de 1 februarie 2017: reducerea este tot de 50%, dar numărul de călătorii nu mai este limitat la 24 pe an.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

1 COMENTARIU

  1. Corect,toată vara nu te mai putea căca la mă de studenți,erau pline trenurile de analfabeți și drogați in toată țara…nu mai găseai un loc în orice mijloc de transport de acești păduchi….

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -