Stoltenberg: NATO îşi va intensifica sprijinul pentru Ucraina, după ce Rusia a organizat „referendumuri” pentru anexarea zonelor ocupate

0
0
Jens Stoltenberg

Încă un efect de bumerang care-i lovește pe ruși, ca urmare a acțiunilor lor agresive împotriva Ucrainei: după ce au determinat intrarea în NATO a Suediei și a Finlandei, acum „obțin” un sprijin militar suplimentar din partea țărilor NATO pentru Ucraina!

NATO îşi va spori ajutorul pentru Ucraina, drept răspuns la referendumurile false pe care Rusia le derulează în teritoriile ocupate din ţara vecină, a declarat vineri secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, citat de agenția Reuters.

Norvegianul a făcut aceste declaraţii în contextul în care Moscova a declanşat referendumuri în cele patru regiuni pe care le controlează în Ucraina, caracterizate de Kiev şi de aliaţii săi drept o stratagemă pentru anexarea teritoriilor şi pentru escaladarea războiului început în urmă cu 7 luni.

Jens Stoltenberg într-un interviu pentru CNN: „Răspunsul nostru, răspunsul NATO, este intensificarea sprijinului. Cea mai bună cale de a pune capăt acestui război este de a-i întări în continuare pe ucraineni pe câmpul de luptă, pentru ca ei să poată, într-un anumit stadiu, să discute şi să ajungă la o soluţie care este acceptabilă pentru Ucraina şi care menţine Ucraina ca naţiune suverană, independentă în Europa”.

Referendumurile au provocat temeri că Moscova ar putea încorpora cele patru zone şi apoi ar cataloga tentativele de a le recuceri drept un atac asupra Rusiei însăşi.

„Exact pentru acest lucru trebuie să fim pregătiţi, ca Rusia să folosească aceste voturi false pentru a escalada şi mai mult războiul din Ucraina”, a declarat Stoltenberg, întrebat despre acest scenariu.

„Dar aceste voturi nu au legitimitate şi, bineînţeles, nu schimbă nimic. Acesta continuă să fie un război de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei”, a adăugat secretarul general al NATO.

Aliaţii alianței nord-atlantice au susţinut Ucraina cu arme, muniţie, alte echipamente militare şi instruire.

Referendumurile de patru zile au fost organizate în grabă, după ce trupele ucrainene au recucerit, în cursul acestei luni, teritorii importante în nord-est, în urma unei contraofensive puternice, observă Reuters.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Ilustru general american: Dacă Rusia folosește arme nucleare tactice în Ucraina, SUA va scufunda flota rusă din Marea Neagră! „Vom riposta cu o lovitură devastatoare”

Rusia își creează baza pentru atacuri nucleare: organizează brusc „referendumuri” de anexare în teritoriile ocupate Herson, Zaporojie, Donețk și Lugansk. Ce urmărește Putin

VIDEO. Teroare în Rusia: bărbații arestați pentru proteste anti-război sunt încorporați cu forța, la circa de poliție! Mitinguri în orașe, cozi uriașe la ieșirile din țară și pe aeroporturi

Capcana lui Putin: rușii care vor să scape de încorporare sunt invitați să sune la un număr care aparține, de fapt, Comisariatului militar!

VIDEO. Fiul „portavocii” lui Putin, comportament abuziv când a fost păcălit să se prezinte la încorporare. „Numele meu este Peskov! Dacă nu înțelegeți, voi aborda această problemă la un alt nivel!”

SUA dezvăluie: Rusia a investit cel puțin 300 de milioane de dolari, după 2014, în coruperea partidelor și a politicienilor din peste 20 de țări! Milioane au ajuns și la diverși candidați la Președinție

Scandalos! În plină criză, parlamentarii și-au dat salarii mai mari cu 25%! PSD a votat mărirea, dar zice că nu e de acord cu ea! Boloș (PNL): „Dacă mă uit la salariile demnitarilor din Vest, pot să fiu invidios”. USR – singurul partid care a votat împotrivă

* „Monstrul din Caracal”, condamnat la 30 de ani de închisoare pentru răpirea, violarea și uciderea adolescentelor Luiza și Alexandra

STENOGRAME. Perversiunile preotului Visarion Alexa, care a abuzat sexual o enoriașă la spovedanie. „Eram prea concentrat pe sânul ei” / Întrebat de femeie de ce a făcut-o într-un loc sfânt, i-a răspuns: „Nu te stresa, sfânt e tot universul, e făcut de Dumnezeu” / Amenințare: „Să nu cazi în ispita dorinței de a te răzbuna! Răzbunarea te rănește mai ales pe tine”

Anarhista rusofilă Diana Șoșoacă are o beizadea cu pronunțat profil infracțional. La 20 de ani, Andrei e recidivist pe șosele: conduce beat și fuge de polițiști. Senatoarea zicea ceva și de droguri, și de „tipe băgate pe filiera lui”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here