sâmbătă, martie 2, 2024
AcasăRăzboi în UcrainaCapcana lui Putin: rușii care vor să scape de încorporare sunt invitați...

Capcana lui Putin: rușii care vor să scape de încorporare sunt invitați să sune la un număr care aparține, de fapt, comisariatului militar!

-

Regimul Putin pare să se folosească de ocazia mobilizării parțiale ca să-i trimită pe front în primul rând pe cei care nu sunt fideli actualei puteri și politicii duse de aceasta. Protestatarii de pe străzi primesc ordinele de încorporare pe loc, la secțiile de poliție, după ce au fost prinși. În acest timp, prin Moscova circulă foi volante înșelătoare, unde cei dornici să scape de mobilizare sunt invitați să sune la comisariatul militar!

Pe fondul lipsei totale de entuziasm a populației față de războiul pornit de Rusia în Ucraina, regimul Putin apelează la tot felul de metode pentru a face rost de cei 300.000 de militari ceruți de Serghei Șoigu, ministrul Apărării. Primii vizați sunt cei mai vocali dintre opozanți. Circa 2.000 de oameni au fost arestați miercuri seara, în orașele Rusiei, pentru că au participat la proteste împotriva mobilizării. Aceștia au primit ordinele de încorporare direct la sediile poliției, unde fuseseră duși după arestare.

Serviciile secrete au pus la cale o capcană special pentru locuitorii din Moscova – orașul cel mai important, pentru că aici se află concentrată toată conducerea actuală a Rusiei.

În tot orașul au fost împrăștiați fluturași în care li se promite ajutor celor care vor să evite mobilizarea forțată. Acestora li se dă și un număr de telefon unde pot suna pentru a fi învățați ce au de făcut.

- Advertisement -

Numai că numărul respectiv este de la comisariatul militar al regiunii Moscova! Cei care apelează acest număr sunt interceptați, identificați și înrolați imediat.

Până acum, politica lui Putin a fost să evite, pe cât posibil, înrolarea locuitorilor din marile orașe rusești aflate în partea europeană a țării. Recrutările s-au făcut în cele mai sărace și îndepărtate zone, cu predilecție acolo unde se află minorități naționale. Au fost trimiși pe front, cu precădere, tineri din Extremul Orient și din zona Caucazului. Politica pare să se fi schimbat și încorporările îi vizează acum în special pe cei identificați ca opozanți ai regimului.

- Advertisement -

Mobilizarea parțială decretată de Putin miercuri a fost considerată de generalul american Mark Hertling, dar și de generalul australian Mick Ryan drept o nebunie inutilă. Trimiterea pe frontul din Ucraina a sute de mii de oameni foarte slab pregătiți, total demotivați, nu va aduce niciun plus militar Rusiei.

Despre acest lucru a scris inclusiv canalul Grey Zone, de pe Telegram, care le aparține mercenarilor Wagner. Cu o săptămână înainte de anunțarea mobilizării, administratorii contului au făcut o pledoarie împotriva acestei măsuri, explicând că nici măcar 1.000.000 de rezerviști prost instruiți și fără chef de luptă nu pot ajuta pe front. În schimb, scriau reprezentanții mercenarilor Wagner, mobilizarea va crea agitație în Rusia, va afecta economia și va dărâma moralul celor rămași acasă.

Soluția oferită de Grey Zone era trimiterea pe front de soldați experimentați și comandați capabili. Astfel de oameni nu mai există însă, la ora actuală, în Rusia.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Putin, un nou nivel de demență războinică: a decretat mobilizarea parțială în Rusia! „Apărăm Donbass, Herson și Zaporojie de neonaziști, de mașinăria colectivă a Vestului! Vom folosi toate mijloacele pentru a ne apăra”, inclusiv arma nucleară

Rusia își creează baza pentru atacuri nucleare: organizează brusc „referendumuri” de anexare în teritoriile ocupate Herson, Zaporojie, Donețk și Lugansk. Ce urmărește Putin

ANALIZĂ. Cum a fost distrusă armata Rusiei de cultura minciunii. Toată lumea își minte superiorii, astfel încât Putin și șefii Armatei n-au nicio idee despre realitatea din teren

Turnătorul Marga, demolat de ministerul pe care l-a condus! MAE: „Preia, încurajează și propagă narativele maligne emise de Rusia”

SUA dezvăluie: Rusia a investit cel puțin 300 de milioane de dolari, după 2014, în coruperea partidelor și a politicienilor din peste 20 de țări! Milioane au ajuns și la diverși candidați la Președinție

* Scandalos! În plină criză, parlamentarii și-au dat salarii mai mari cu 25%! PSD a votat mărirea, dar zice că nu e de acord cu ea! Boloș (PNL): „Dacă mă uit la salariile demnitarilor din Vest, pot să fiu invidios”. USR – singurul partid care a votat împotrivă

STENOGRAME. Perversiunile preotului Visarion Alexa, care a abuzat sexual o enoriașă la spovedanie. „Eram prea concentrat pe sânul ei” / Întrebat de femeie de ce a făcut-o într-un loc sfânt, i-a răspuns: „Nu te stresa, sfânt e tot universul, e făcut de Dumnezeu” / Amenințare: „Să nu cazi în ispita dorinței de a te răzbuna! Răzbunarea te rănește mai ales pe tine”

Anarhista rusofilă Diana Șoșoacă are o beizadea cu pronunțat profil infracțional. La 20 de ani, Andrei e recidivist pe șosele: conduce beat și fuge de polițiști. Senatoarea zicea ceva și de droguri, și de „tipe băgate pe filiera lui”

DNA anchetează contractele prin care PSD a cumpărat televiziunile! Procurorii au cerut de la partid documentele legate de această uriașă escrocherie

Primarul PNL din Otopeni, tatăl deputatului Daniel Gheorghe, a fost reținut de DNA. A plătit din bugetul orașului 8 milioane de euro pentru lucrări care nu existau!

- Advertisement -

1 COMENTARIU

  1. Cineva vrea scandal în Rusia. Sau este la fel de tîmpit ca securiștii care i-au spart mitingul lui Ceaușescu în 21 Decembrie. Celor încorporați astfel nu li se poate da o armă pe mînă decît în condiții atît de periculoase încît lipsa lor de pregătire militară și de entuziasm îi transformă nu doar în victime sigure, dar și într-un pericol pentru cei care chiar ar vrea să lupte prin faptul că panica sau moartea lor va crea spații de infiltrare și de străpungere pentru inamic.

    Iar acasă tinerii ăștia au familii, prieteni și chiar relații care ar începe să se simtă cel puțin amenințate, dacă nu scandalizate de situație. Partidul l-a lăsat pe Stalin să moară ca pe un cîine vagabond, singur cu suferința lui. Silovikii lui Putin nu au nici pe departe frica de stăpîn și obediența activiștilor lui Stalin. Deja mulți grei au devenit brusc muritori în ultimele 6 luni, dacă și vîntul schimbării începe să bată din altă direcție, mulți din cercul federal sau din cercurile regionale ale puterii își vor pune întrebări și apoi își vor băga piciorul în ghips și își vor pregăti puloverul sau cascheta pentru revoluția televizată. Unii abia așteaptă, unii chiar s-au dus la tovarășul Xi să îi spună cine sînt și ce vor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -