luni, martie 4, 2024
AcasăNews"Monstrul din Caracal", condamnat la 30 de ani de închisoare pentru răpirea,...

„Monstrul din Caracal”, condamnat la 30 de ani de închisoare pentru răpirea, violarea și uciderea adolescentelor Luiza și Alexandra

-

Gheorghe Dincă, „monstrul din Caracal”, a fost condamnat vineri la o pedeapsă de 30 de ani de închisoare, pentru răpirea, sechestrarea, violarea și uciderea a două adolescente în Caracal: Luiza Melencu și Alexandra Măceşanu. Decizia Tribunalului Olt nu este definitivă.

Judecătorii de la Tribunalul Olt au decis, în privința lui Gheorghe Dincă (69 de ani):

 • pedepse cumulate de 108 ani de închisoare, pentru toate infracțiunile pentru care a fost găsit vinovat
 • condamnare la 30 de ani de închisoare, prin comasarea tuturor pedepselor
 • obligat la plata unor daune morale de peste 700.000 de euro către familiile celor două victime.

Procesul în „cazul Caracal” s-a încheiat în prima instanță, la Tribunalul Olt, în luna iunie a acestui an, la trei ani de când adolescentele Luiza Melencu (18 ani) și Alexandra Măceşanu (15 ani) au fost răpite de pe stradă, la trei luni distanță (aprilie / iulie 2019), sechestrate, violate și omorâte de Gheorghe Dincă, în locuința acestuia din Caracal. De asemenea,

Dincă a fost găsit vinovat și pentru profanare de cadavre, dat fiind că el a incinerat trupurile celor două fete într-un cazan de tablă, în curtea casei.

- Advertisement -

A primit pedeapsa maximă. Din cauza vârstei înaintate, nu a putut fi condamnat la închisoare pe viață

Gheorghe Dincă a fost trimis în judecată de DIICOT pentru trafic de persoane, trafic de minori, omor calificat, viol şi profanare de cadavre.

Tribunalul Olt a pronunțat sentința vineri: 30 de ani de închisoare pentru „monstrul din Caracal”. Este maximul de pedeapsă pe care îl putea primi, având în vedere că a împlinit 69 de ani.

În alte cazuri, pentru acuzații similare, procurorii pot solicita instanței condamnarea pe viață, dar în „cazul Caracal” legea penală nu permite așa ceva, din cauza vârstei înaintate a făptașului.

- Advertisement -

Sentinţa poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile – atât de Dincă (prin avocați), cât și de DIICOT.

În prezent, Dincă este încarcerat în Penitenciarul Craiova.

Cazul Caracal: două fete răpite de pe trotuar

Alexandra Măceşanu a plecat de acasă, din comuna Dobrosloveni, pe 24 iulie 2019, pentru a se întâlni cu un prieten la Caracal. Ea a stat „la ocazie”, de unde a fost luată de Gheorghe Dincă. A doua zi, fata a sunat la 112 din casa răpitorului și violatorului ei, însă poliția a așteptat până dimineață ca să intre în curtea acestuia. Acolo, anchetatorii au găsit un butoi metalic sub care se aflau cenușă și fragmente de oase umane calcinate.

Cazul a adus în atenţie și dispariţia Luizei Melencu, o tânără de 18 ani din comuna Dioști, județul Dolj. Aceasta fusese văzută ultima oară tot în Caracal, pe 14 aprilie 2019, în timp ce era luată „la ocazie”, la fel ca Alexandra. Și tot de monstrul Gheorghe Dincă.

„Dosarul Caracal” a fost trimis în judecată pe 15 ianuarie 2020 de către procurorii DIICOT, care-l acuză pe Gheorghe Dincă de 8 infracțiuni de omor calificat, profanare de cadavre, trafic de persoane, trafic de minori și viol.

Procurorii descriu în rechizitoriu cum le-a răpit și ucis Dincă pe cele două fete de 18 ani și 15 ani – Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu.

De asemenea, a fost trimis în judecată și Ștefan Risipițeanu, acuzat că a violat-o și el pe Luiza Melencu, în locuința lui Dincă.

Procurorii descriu cum le-a răpit Gheorghe Dincă pe cele două tinere, pe care le-a luat cu mașina „la ocazie”, le-a dus apoi la locuința sa din Caracal, unde le-a violat și le-a ucis, după care le-a ars trupurile în același butoi metalic din curtea casei.

Cronologia ororilor, reconstituită de procurorii DIICOT

 • „La 14.04.2019, în jurul orelor 11.30, pe raza municipiului Caracal, judeţul Olt, inculpatul D. G. (Gheorghe Dincă – n. red.) a observat-o pe victima M. L. M. (Luiza Mihaela Melencu – n. red.), în vârstă de 18 ani, așteptând în locul numit “a Văduvei”, și, prin inducere în eroare, prin răpire și constrângere, manifestată prin violență fizică și verbală, inculpatul a recrutat-o (folosind un pretext fals, în sensul că s-a oferit să o transporte “la ocazie”), determinând victima să se urce voluntar în autoturismul său, pe locul din dreapta spate.
 • Pentru a-i întări victimei convingerea cu privire la realitatea celor susținute, inculpatul s-a deplasat cu aceasta până la intrarea în comuna Dioști, unde a oprit și, utilizând violența fizică și verbală, a imobilizat victima, legând-o cu cureaua de la pantalonii săi, de centura de siguranță a banchetei din spate.
 • Ulterior, inculpatul a transportat victima cu autoturismul la locuința sa din municipiul Caracal, prin răpire, contrar voinței victimei, care s-a opus și a strigat după ajutor, aceasta fiind în imposibilitate să coboare din autoturism întrucât fusese legată de banchetă, iar portierele și geamurile nu puteau fi deschise din interior ca urmare a modificărilor aduse de inculpat.
 • În timp ce se deplasa cu autoturismul, inculpatul a aruncat din mers telefonul mobil al victimei în vegetația de pe marginea drumului național E 70.
 • Inculpatul a adăpostit victima în perioada 14–17.04.2019 (în locuința sa din Caracal) prin constrângere, manifestată prin violență fizică și verbală, ținând-o permanent imobilizată de pat cu un lanț metalic, legată la ochi cu bandă adezivă, iar la mâini și la picioare cu sfoară / bandă adezivă, în scopul exploatării sexuale în interes propriu, fapt care, potrivit legii, realizează conținutul constitutiv al infracțiunii de „trafic de persoane”.
 • În aceeași perioadă, prin constrângere, manifestată prin violență fizică și verbală, inculpatul G. D. a întreținut în mod repetat mai multe raporturi sexuale cu victima M. L. M., în vârstă de 18 ani.
 • La unul dintre aceste acte materiale, săvârșit în cursul zilei de 14.04.2019, după orele 12.00, a participat simultan și inculpatul R. Ș. (Ștefan Risipițeanu – n. red.). În sarcina acestuia s-a reținut că, la 14.04.2019, în jurul orelor 12.00, a ajuns inopinat la locuința inculpatului D. G. din Caracal, ocazie cu care l-a surprins pe acesta în timp ce intra cu autoturismul în curtea locuinței şi a observat-o sechestrată în autoturism pe victima majoră M. L. M. În aceste împrejurări, inculpatul R. Ş. i-a solicitat să-i permită întreținerea de raporturi sexuale cu victima, iar ca urmare a acordului exprimat ulterior de către inculpatul D. G., în cursul aceleași zile, prin constrângere, manifestată prin violență fizică și verbală, a întreținut raporturi cu victima M. L. M.
 • În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit faptul că, la 17.04.2019, ca urmare a refuzului de a se mai supune tratamentului degradant și violurilor repetate, inculpatul G. D. i-a aplicat cu intenție victimei M. L. M. multiple lovituri puternice cu pumnii, vizând zone vitale ale corpului, respectiv capul și cutia toracică, în timp ce aceasta era imobilizată (legată de pat), lovituri care au condus la decesul acesteia.
 • Ulterior, după ce a constatat decesul victimei, în scopul ascunderii infracțiunii de omor calificat, a ars cadavrul acesteia într-un butoi metalic, pe care îl deținea în curtea locuinței sale. Cenușa, fragmentele osoase și celelalte resturi rezultate în procesul de incinerare au fost transportate și abandonate în vegetație, cel mai probabil la 18.04.2019, în liziera de pădure amplasată pe terenul Stațiunii de cercetare și dezvoltare agricolă Caracal.
 • Prin acelaşi act de sesizare s-a reţinut și faptul că, la data de 24.07.2019, în jurul orelor 10.00-10.15, în timp ce se afla pe raza comunei Dobrosloveni, judeţul Olt, inculpatul D. G. a observat-o pe victima M. M. A. (Alexandra Mihaela Măceșanu – n. red.), în vârstă de 15 ani, și, prin inducere în eroare, iar ulterior prin răpire și constrângere, manifestată prin violență fizică și verbală, a recrutat-o, folosind un pretext fals, în sensul că s-a oferit să o transporte cu mașina proprie, “la ocazie”, spre Liceul Mihai Viteazul din municipiul Caracal.
 • Inculpatul a determinat victima să se urce în autoturismul său, pe locul din dreapta spate, și, în continuare, pentru a-i întări convingerea cu privire la realitatea celor susținute, s-a deplasat cu aceasta până în zona liceului din Caracal, unde a oprit, și, utilizând violența fizică și verbală, a imobilizat-o, legând-o cu cureaua de la pantalonii săi de centura de siguranță a banchetei din spate.
 • Inculpatul a transportat victima, cu autoturismul, la locuința sa din municipiul Caracal (prin răpire, contrar voinței victimei, care s-a opus și a strigat după ajutor), aceasta fiind în imposibilitate să coboare întrucât era legată de bancheta din spate, iar portierele și geamurile nu puteau fi deschise din interior ca urmare a modificărilor aduse de inculpat. Pe drum, acesta a aruncat telefonul victimei în zona strada Ștrandului din municipiul Caracal.
 • În zilele de 24 și 25 iulie 2019, inculpatul a adăpostit victima, prin constrângere, manifestată prin violență fizică și verbală, în locuința sa, ținând-o imobilizată de pat cu un lanț, legată la ochi cu bandă adezivă, iar la mâini și la picioare cu sfoară / bandă adezivă în scopul exploatării sexuale în interes propriu, fapt care, potrivit legii, realizează conținutul constitutiv al infracțiunii de „trafic de minori“.
 • În aceleași zile, prin constrângere, manifestată prin violență fizică și verbală, inculpatul D. G. a întreținut, în mod repetat, mai multe raporturi sexuale cu victima M. M. A., în vârstă de 15 ani, cunoscând faptul că tânăra este minoră.
 • În urma cercetărilor s-a stabilit că la 25.07.2019, în jurul orelor 12.00, după ce a telefonat familiei victimei minore, pentru a induce ideea că aceasta a părăsit voluntar teritoriul României, inculpatul a revenit la locuința sa, unde se afla sechestrată victima M. M. A.
 • Observând că aceasta a reușit să-și desfacă lanțul cu care era legată de pat, să-și scoată banda adezivă de la ochi (fără a putea să se elibereze de sfoara groasă de la picioare) și că ținea în mână un telefon vechi găsit în cameră, având o atitudine total schimbată (victima minoră efectuase mai multe apeluri la SNAU 112, de pe telefonul găsit în camera inculpatului), lovindu-se și de refuzul categoric al victimei de a se mai supune tratamentului degradant și violurilor repetate, cu intenție, i-a aplicat acesteia cel puțin o lovitură cu pumnul în zona capului și, în timp ce se afla întinsă la pământ, a sugrumat-o cu ambele mâini, cauzându-i astfel decesul.
 • În jurul orelor 13.00, după ce a comis infracțiunea de omor calificat asupra victimei minore M. M. A., în locuința sa din municipiul Caracal, în scopul ascunderii noii infracțiuni de omor pe care o săvârșise, a ars cadavrul victimei, punându-l în același butoi metalic pe care îl deținea în curtea locuinței sale și pe care îl folosise și în cazul victimei precedente.
 • Cenușa și resturile osoase au fost depistate în acest butoi, în dimineața zilei de 26.07.2019, la orele 06.00, cu ocazia percheziției domiciliare efectuate de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

STENOGRAME. Perversiunile preotului Visarion Alexa, care a abuzat sexual o enoriașă la spovedanie. „Eram prea concentrat pe sânul ei” / Întrebat de femeie de ce a făcut-o într-un loc sfânt, i-a răspuns: „Nu te stresa, sfânt e tot universul, e făcut de Dumnezeu” / Amenințare: „Să nu cazi în ispita dorinței de a te răzbuna! Răzbunarea te rănește mai ales pe tine”

Anarhista rusofilă Diana Șoșoacă are o beizadea cu pronunțat profil infracțional. La 20 de ani, Andrei e recidivist pe șosele: conduce beat și fuge de polițiști. Senatoarea zicea ceva și de droguri, și de „tipe băgate pe filiera lui”

Scandalos! În plină criză, parlamentarii și-au dat salarii mai mari cu 25%! PSD a votat mărirea, dar zice că nu e de acord cu ea! Boloș (PNL): „Dacă mă uit la salariile demnitarilor din Vest, pot să fiu invidios”. USR – singurul partid care a votat împotrivă

PNL pune Capitala la picioarele Gabrielei Firea și ale PSD! Liderii partidului cer organizației PNL București să-i retragă sprijinul primarului Nicușor Dan și să blocheze toate proiectele pentru oraș

SUA dezvăluie: Rusia a investit cel puțin 300 de milioane de dolari, după 2014, în coruperea partidelor și a politicienilor din peste 20 de țări! Milioane au ajuns și la diverși candidați la Președinție

VIDEO. Teroare în Rusia: bărbații arestați pentru proteste anti-război sunt încorporați cu forța, la circa de poliție! Mitinguri în orașe, cozi uriașe la ieșirile din țară și pe aeroporturi

Capcana lui Putin: rușii care vor să scape de încorporare sunt invitați să sune la un număr care aparține, de fapt, Comisariatului militar!

Ilustru general american: Dacă Rusia folosește arme nucleare tactice în Ucraina, SUA va scufunda flota rusă din Marea Neagră! „Vom riposta cu o lovitură devastatoare”

Rusia își creează baza pentru atacuri nucleare: organizează brusc „referendumuri” de anexare în teritoriile ocupate Herson, Zaporojie, Donețk și Lugansk. Ce urmărește Putin

VIDEO. Fiul „portavocii” lui Putin, comportament abuziv când a fost păcălit să se prezinte la încorporare. „Numele meu este Peskov! Dacă nu înțelegeți, voi aborda această problemă la un alt nivel!”

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -