Armata ucraineană l-a scos din luptă pe generalul rus Țokov. În urma rănilor suferite, acesta a fost evacuat de urgență de pe frontul din Lugansk

0
4039
Gen. Oleg Țokov

Kremlinul a înregistrat o nouă pierdere majoră în războiul din Ucraina. Marți, 20 septembrie, armata ucraineană l-a scos din luptă pe generalul-maior Oleg Țokov – comandantul Diviziei a 144-a de pușcă motorizată din cadrul Armatei a 20-a combinate a Federației Ruse.

Înaltul ofițer putinist a fost rănit în orașul Svatovo (16.710 locuitori) din regiunea Lugansk, controlat temporar de statul agresor.

Ocupanții l-au evacuat de urgență pe general din acea zonă. Acesta se află cel mai probabil spitalizat în Rostov pe Don, unde sosesc de obicei camioane întregi cu răniți de pe frontul ucrainean.

Informațiile au fost comunicate pe cale oficială de către Statul Major al Forțelor Armate de la Kiev. În acest sens, oficialii ucraineni au emis un raport în rezumatul de dimineață al instituției, publicat pe Facebook și preluat de site-ul Obozrevatel.com.

A participat activ la războaiele rusești din Cecenia și Siria. Pentru a obține o diplomă de absolvire a liceului, ofițerul putinist a schimbat 11 școli

Oleg Țokov a comandat mai multe unități militare ale armatei lui Putin, inclusiv Armata a 49-a combinată a districtului militar de sud.

A participat activ la războaiele duse de trupele ruse în Cecenia și Siria. Are o mulțime de medalii în vitrină. Una a primit-o pentru ocuparea ilegală a Crimeei.

Obozrevatel.com: „Anterior, biroul comandantului a fost distrus în Svatovo, unde inamicul a amenajat un sediu și un depozit de muniții. Au existat informații că Forțele Armate ale Ucrainei l-au capturat pe fostul comandant al grupării Zapad a Forțelor Armate ale Federației Ruse, generalul-locotenent Andrei Sîcevoi”.

Generalul Țokov a fost rănit cu trei zile înainte de a-și aniversa ziua de naștere. Pe 23 septembrie, el a împlinit 51 de ani. Potrivit Wikipedia (varianta în limba rusă), ofițerul Kremlinului a schimbat 11 școli pentru a obține o diplomă de absolvire a liceului.

A încheiat cursurile Școlii superioare de comandă a armelor combinate din Tașkent (Uzbekistan) în 1994 și pe cele de la Academia Militară „Frunze”, de la Moscova, în 2000.

După terminarea studiilor, a servit în districtul militar siberian, fiind comandant de pluton și de companie.

Gen. Oleg Țokov

A comandat 5 brigăzi, o divizie și un regiment 

2000 – 2004: comandant al Brigăzii a 2-a de pușcă motorizată, care a participat în cel de-al doilea război cecen.

2004: comandant adjunct al Brigăzii a 74-a de pușcă motorizată Zvenigorod-Berlin.

2006: comandant al celui de-al 228-lea Ordin de pușcă motorizată din Sevastopol al Regimentului Aleksandr Nevski.

2011-2014: comandant adjunct al Brigăzii a 33-a separate de puști motorizate a Armatei a 49-a a Districtului Militar de Sud.

2014-2015: comandant al Ordinului 810 Gărzi Separate al Brigăzii de Infanterie Navală Jukov, numit după aniversarea a 60 de ani de la formarea URSS.

2015 – 2018: comandant al Brigăzii a 205-a separate de pușcă motorizată Budionnovsk, teritoriul Stavropol.

2018 – 2019: comandant adjunct al Armatei a 49-a Combinate din Districtul Militar de Sud Stavropol.

Din august 2022: comandant al Diviziei a 144- de pușcă motorizată Ielninskaia, Ordinul Diviziei Suvorov din Smolensk.

Premiile lui Țokov:

  • Ordinul Jukov
  • Trei Ordine pentru Curaj
  • Ordinul Meritul Militar: Medalia „Participant la operațiunea militară din Siria”
  • Medalia „Pentru distincție în serviciul militar”, gradul III, II și I
  • Medalia „Pentru vitejia militară”, gradul II și I
  • Medalia „Pentru participarea la parada militară de Ziua Victoriei”
  • Medalia pentru Distincția în Serviciu în Forțele Terestre
  • Medalia Comandament Strategic și Exercițiu Stat Major „Caucaz – 2012”
  • Medalia pentru revenirea Crimeei.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Stoltenberg: NATO îşi va intensifica sprijinul pentru Ucraina, după ce Rusia a organizat „referendumuri” pentru anexarea zonelor ocupate

Ilustru general american: Dacă Rusia folosește arme nucleare tactice în Ucraina, SUA va scufunda flota rusă din Marea Neagră! „Vom riposta cu o lovitură devastatoare”

Rusia își creează baza pentru atacuri nucleare: organizează brusc „referendumuri” de anexare în teritoriile ocupate Herson, Zaporojie, Donețk și Lugansk. Ce urmărește Putin

Capcana lui Putin: rușii care vor să scape de încorporare sunt invitați să sune la un număr care aparține, de fapt, Comisariatului militar!

VIDEO. Fiul „portavocii” lui Putin, comportament abuziv când a fost păcălit să se prezinte la încorporare. „Numele meu este Peskov! Dacă nu înțelegeți, voi aborda această problemă la un alt nivel!”

SUA dezvăluie: Rusia a investit cel puțin 300 de milioane de dolari, după 2014, în coruperea partidelor și a politicienilor din peste 20 de țări! Milioane au ajuns și la diverși candidați la Președinție

Scandalos! În plină criză, parlamentarii și-au dat salarii mai mari cu 25%! PSD a votat mărirea, dar zice că nu e de acord cu ea! Boloș (PNL): „Dacă mă uit la salariile demnitarilor din Vest, pot să fiu invidios”. USR – singurul partid care a votat împotrivă

* „Monstrul din Caracal”, condamnat la 30 de ani de închisoare pentru răpirea, violarea și uciderea adolescentelor Luiza și Alexandra

STENOGRAME. Perversiunile preotului Visarion Alexa, care a abuzat sexual o enoriașă la spovedanie. „Eram prea concentrat pe sânul ei” / Întrebat de femeie de ce a făcut-o într-un loc sfânt, i-a răspuns: „Nu te stresa, sfânt e tot universul, e făcut de Dumnezeu” / Amenințare: „Să nu cazi în ispita dorinței de a te răzbuna! Răzbunarea te rănește mai ales pe tine”

Anarhista rusofilă Diana Șoșoacă are o beizadea cu pronunțat profil infracțional. La 20 de ani, Andrei e recidivist pe șosele: conduce beat și fuge de polițiști. Senatoarea zicea ceva și de droguri, și de „tipe băgate pe filiera lui”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here