luni, martie 4, 2024
AcasăMainLideri PNL, după negocieri: "Ne întoarcem acasă cu palma-n fund" / "Iar...

Lideri PNL, după negocieri: „Ne întoarcem acasă cu palma-n fund” / „Iar ne-au păcălit ăștia de la PSD”

-

După decembrie 2020, mulți lideri PNL i-au reproșat lui Ludovic Orban că a cedat USR prea multe ministere considerate „strategice”. În noiembrie 2021, PNL a cedat PSD și mai multe ministere „grele”!

PNL nu a câștigat nimic în negocierile de sâmbătă cu PSD și UDMR față de variantele din ziua anterioară, rămânând fără majoritatea ministerelor cu bugete mari: Finanțe, Transporturi, Dezvoltare, Economie. Singurul minister important rămas la PNL este cel al Fondurilor Europene, constată G4Media.ro.

La finalul negocierilor, care au început la ora 14.00, la Palatul Parlamentului, și au durat mai bine de 4 ore, un lider PNL s-a exprimat plastic către ceilalți: ”Un bătrân mi-a zis să vin acasă cum a spus mama lui Ștefan cel Mare, și-acum ne întoarcem acasă cu palma-n fund”, potrivit surselor publicației.

Tot la finalul discuțiilor, când pentru liberali a fost clar că au pierdut și Ministerul Economiei în favoarea PSD, prim-vicepreședintele Iulian Dumitrescu (președintele Consiliului Județean Prahova) i-a spus altui prim-vicepreședinte al partidului, Rareș Bogdan (europarlamentar): ”Iar ne-au păcălit ăștia de la PSD!”.

- Advertisement -

La finalul negocierilor, PSD a obținut postul de secretar general al Guvernului și ministerele: Finanțe, Transporturi, Economie, Agricultură, Muncă, Sănătate și Apărare.

PNL va avea premierul și ministerele: Justiție, Interne, Externe, Fonduri Europene, Energie, Educație și Cultură.

UDMR rămâne cu cele trei ministere de până acum: Dezvoltare, Mediu și Tineret/Sport.

- Advertisement -

Liderii celor trei partide au convenit ca în mecanismul de rotație, după un an și jumătate, de la 1 iulie 2023, să intre următoarele funcții: prim-ministru, secretar general al Guvernului, Finanțe și Transporturi. Astfel, de la 1 iulie 2023, PSD ar urma să preia postul de premier, iar PNL ar prelua Secretariatul General al Guvernului și două ministere: Finanțe și Transporturi.

În timpul negocierilor, la capitolul Justiție, Marcel Ciolacu (președintele PSD) i-a replicat pe un ton ridicat senatoarei Alinei Gorghiu (PNL), care insista pentru desființarea Secției Speciale: „Ești la guvernare de doi ani, de ce n-ai desființat-o?”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Cîţu a fost eliminat de la negocierile cu PSD și UDMR, ca să nu mai blocheze formarea noului guvern!

* Furios că PSD vrea ministerele bănoase, Rareș Bogdan a cerut reluarea negocierilor cu USR! „Nu se poate negocia cu PSD. Ei vor tot”

* Disperare în PNL. Rareș Bogdan: „Marcele, nu poți să ne faci asta!“, după ce Ciolacu i-a anunțat pe liberali că le ia Finanțele. Cîțu s-a ridicat și a părăsit negocierile

* Negociatorul Rareș Bogdan către PSD: „Oameni buni, dați-ne ceva! Nu putem merge la partid fără niciun minister de investiții!“. Ciolacu: „Ceartă-te tu cu UDMR!“

* Drulă a câștigat pariul cu Rareș Bogdan. „Pe o sticlă de vin că o să veniți cu alt premier” / „Tonul tău este foarte nepotrivit. Dacă o făceai cu mine, nu mai erai în Guvern!”

* Primar PNL: „În maximum 6 luni vom avea un nou Congres, deoarece astăzi PNL nu are un lider!“

Durerosul mesaj de renunțare al Oanei Pellea. „Votul meu a fost trădat și batjocorit de domnul Iohannis. Speranța mea a obosit”

* EDITORIAL GRIGORE CARTIANU: PNL-ule, ridică-te și umblă!

* Încă un aprig antivaccinist, „locotenent” al anarhistei Șoșoacă, a murit de Covid. Concluzia fanilor: „A luptat pentru libertatea unui popor întreg!”

* Benone Sinulescu avea testamentul făcut. Cui îi rămâne toată averea cântărețului

- Advertisement -

2 COMENTARII

  1. Atâta timp cât această țară va fi populată de inculți, analfabeți cu mâna întinsă la pomană un partid care vrea reforme nu va prinde mai mult de 25-30% din voturi și așa va fi mâna a doua, cu usr pnl putea obține mai mult dar cu psd avea două variante ori cedează și face guvern cu ei, ori stă pe poziții și mergem la alegeri anticipate, dar la o prezență sub 30% la vot psd ar putea obține chiar peste 50%, că românii uită repede, s-a văzut la ultimele alegeri, după dezastrul făcut de ei tot ei au avut cele mai multe voturi !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -