Cîţu a fost eliminat de la negocierile cu PSD și UDMR, ca să nu mai blocheze formarea noului guvern!

5
4691
Florin Cîțu

După ce a fost eliminat din cursa spre un nou mandat de prim-ministru, președintele PNL, Florin Cîțu, a mai primit o lovitură: a fost îndepărtat și de la negocierile cu PSD și UDMR pentru împărțirea ministerelor. Sâmbătă, el n-a mai participat la discuții, după ce în ziua precedentă, în prezența sa, s-a ajuns la blocaj total.

Conform unei surse credibile din „zona zero” a scenei politice, absența lui Cîțu la negocierile de sâmbătă a fost determinată de președintele Klaus Iohannis, care i-a cerut imperativ acest lucru. Delegația PNL a fost condusă de Nicolae Ciucă.

După câte ore de discuții, uneori pe ton ridicat, PNL, PSD și UDMR s-au înțeles de principiu pe împărțirea ministerelor. Acordul politic, convenit astăzi, va fi semnat luni. Tot luni, reprezentanții partidelor vor merge și la Cotroceni, fie cu o propunere unică de premier (Nicolae Ciucă, dacă PSD va ceda până atunci), fie cu două propuneri (Nicolae Ciucă din partea PNL, Marcel Ciolacu din partea PSD). Ambele partide, plus UDMR, s-au angajat să accepte și să susțină desemnarea pe care o va face Klaus Iohannis. Nu există dubiu că președintele îl va nominaliza pe Nicolae Ciucă.

După întâlnirea de azi cu PSD și UDMR, generalul Ciucă a evitat „regulamentar” capcana unui răspuns tranșant în chestiunea sensibilă a zilei. Întrebat de reporteri de ce a lipsit de la negocieri șeful său de partid și (încă) de guvern, Nicolae Ciucă a spus că acesta „nu a putut veni”.

Kelemen Hunor: „Am reușit”

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a anunțat că s-a făcut pace, iar formațiunea sa își va păstra cele trei ministere: Dezvoltare + Mediu + Tineret și Sport.

„Ieri credeam că trebuie să păstrăm portofoliile. Am reușit”, a spus Kelemen Hunor. referindu-se la declarațiile de vineri, în care amenința că UDMR va ieși din coaliție dacă nu-și păstrează portofoliile.

Kelemen Hunor a mai spus că acordul politic pentru coaliția PSD-PNL-UDMR va fi semnat luni, iar la Cotroceni se va merge cu o singură propunere de premier, cu un acord politic și cu programul de guvernare. El a precizat că mai rămâne de stabilit cine dă primul șeful Guvernului: PNL sau PSD? „Este o discuție la care UDMR nu participă, pentru că am făcut compromisul de a ne retrage de la rotația prim-miniștrilor”, a menționat Kelemen Hunor..

Acesta crede că mecanismul de rotație a premierilor, între PNL și PSD, va funcționa.

Pentru a împăca toate cele trei partide din noua coaliție, numărul de ministere va crește de la 18 la 20 sau chiar 21.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Furios că PSD vrea ministerele bănoase, Rareș Bogdan a cerut reluarea negocierilor cu USR! „Nu se poate negocia cu PSD. Ei vor tot”

* Cioloș răspunde „ofertei” lui Rareș Bogdan: „Vom negocia doar cu liberalii curajoși care se opun acestei sinucideri politice”

* Disperare în PNL. Rareș Bogdan: „Marcele, nu poți să ne faci asta!“, după ce Ciolacu i-a anunțat pe liberali că le ia Finanțele. Cîțu s-a ridicat și a părăsit negocierile

* Negociatorul Rareș Bogdan către PSD: „Oameni buni, dați-ne ceva! Nu putem merge la partid fără niciun minister de investiții!“. Ciolacu: „Ceartă-te tu cu UDMR!“

* Drulă a câștigat pariul cu Rareș Bogdan. „Pe o sticlă de vin că o să veniți cu alt premier” / „Tonul tău este foarte nepotrivit. Dacă o făceai cu mine, nu mai erai în Guvern!”

* Primar PNL: „În maximum 6 luni vom avea un nou Congres, deoarece astăzi PNL nu are un lider!“

Durerosul mesaj de renunțare al Oanei Pellea. „Votul meu a fost trădat și batjocorit de domnul Iohannis. Speranța mea a obosit”

* EDITORIAL GRIGORE CARTIANU: PNL-ule, ridică-te și umblă!

* Încă un aprig antivaccinist, „locotenent” al anarhistei Șoșoacă, a murit de Covid. Concluzia fanilor: „A luptat pentru libertatea unui popor întreg!”

* Benone Sinulescu avea testamentul făcut. Cui îi rămâne toată averea cântărețului

5 COMENTARII

 1. O SITITI PE AIA CU POSTASUL ?

  SE INDEXEAZA PENSIILE SPECIALE !

  CINE VA STA IN GENUNCHI SI CU PANTALONII JOS SA ASTEPTE POSTASUL ?
  populatia generala.

  SI NU VA VENI DOAR UN POSTAS. VOR VENI CEL PUTIN TREI !

 2. Deja este un guvern PSD-UDMR-FICUS. Fiecare si-a luat ministerele unde are interes si unde sunt banii, PNL a ramas cu praful de pe toba. Ce au fost acum 3 luni si ce sunt acum. Felicitari celor 2900 care au votat la congres distrugerea partidului, care a inselat voturile din 2020. PNL se va eroda in perioada urmatoare si mai mult.

  • Vezi mai baietel de gioarsele tale la husere acolo.
   De trei luni va mute grija ce face PNL.
   Voiati voi sa puneti presedine la PNL.
   Uite ca santajul nu a tinut.
   Cu ordinarii nu discuta nimeni.
   Langa AUR, la nefrecventabili este locul vostru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here