miercuri, februarie 28, 2024
AcasăNewsCiucă: "Până la 31 martie, Secția Specială va fi desființată". Înțelegerea cu...

Ciucă: „Până la 31 martie, Secția Specială va fi desființată”. Înțelegerea cu PSD și UDMR ar putea fi însă o mare păcăleală!

-

Nicolae Ciucă, propunerea PNL pentru poziția de prim-ministru, a declarat sâmbătă seara, la finalul negocierilor cu PSD și UDMR, că programul de guvernare și acordul politic au fost stabilite „în proporție de 99%”.

O decizie convenită de cele trei partide ar fi desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), supranumită și „Secția Specială”, sinistra creație a lui Liviu Dragnea și a lui Tudorel Toader.

Nicolae Ciucă a precizat că nu mai sunt ministere disputate între cele trei partide, însă
nu s-a luat încă o decizie comună în privința premierului. Negocierile vor continua și duminică, iar luni cele trei partide se vor prezenta la Cotroceni „cu o propunere clară”.

Ciucă spune că a fost luată și decizia desființării, până la 31 martie 2022, a Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), care va fi înlocuită însă de o altă structură. Acesta nu a oferit detalii despre ce atribuții va avea noua structură.

Aici poate fi o mare păcăleală. Dacă Secția Specială va fi desființată doar pentru a fi reînființată în altă parte, în cadrul Parchetului General, dar nu va „porni motoarele” cum se întâmple pe vremea când de corupția din justiție se ocupa Direcția Națională Anticorupție (DNA), atunci schimbarea e doar de formă. Ar fi prima mare păcăleală pe care coaliția PNL-PSD-UDMR ar trage-o națiunii, iar premisele nu sunt bune. Este extrem de suspectă ușurința cu care PSD (cel care a înființat Secția Specială) și UDMR (cel care a apărat-o cu îndârjire și în vechea formulă de guvernare, PNL-USR-UDMR) au acceptat „desființarea” acesteia. Rămâne o temă de urmărit cu mare atenție.

- Advertisement -

PSD va avea mai mulți miniștri în Guvernul Ciucă

Nicolae Ciucă a refuzat să spună cum s-au împărțit ministerele, între cele trei partide, și ce minister va coordona programul de investiții „Anghel Saligny” (PNDL 3).

S-a făcut următoarea convenție:

  • dacă premierul va fi de la PNL, atunci PSD va avea mai multe ministere;
  • dacă premierul va fi de la PSD, atunci PSD și PNL vor avea un număr egal de ministere.

Prima variantă are șanse majore de a fi adoptată. Prim-ministru va fi, aproape sigur, Nicolae Ciucă, senator PNL și favoritul președintelui Klaus Iohannis.

- Advertisement -

Marcel Ciolacu, președintele PSD: ”Domnul Ciucă are un mandat de la PNL să fie prim-ministru, iar eu am un mandat de la PSD să fiu prim-ministru. Deciziile vin în interiorul partidului, este normal ca atât eu, cât și domnul Ciucă să luăm aceste decizii (în interiorul partidelor). Până luni, când vom merge la Cotroceni, vom lua aceste decizii și vom merge cu o singură variantă. Am avut niște negocieri, am echilibrat anumite lucruri, un raport de forțe în interiorul Guvernului, iar în acest moment o să ne întoarcem în fața colegilor și o să luăm o decizie”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Cîţu a fost eliminat de la negocierile cu PSD și UDMR, ca să nu mai blocheze formarea noului guvern!

* Furios că PSD vrea ministerele bănoase, Rareș Bogdan a cerut reluarea negocierilor cu USR! „Nu se poate negocia cu PSD. Ei vor tot”

* Disperare în PNL. Rareș Bogdan: „Marcele, nu poți să ne faci asta!“, după ce Ciolacu i-a anunțat pe liberali că le ia Finanțele. Cîțu s-a ridicat și a părăsit negocierile

* Negociatorul Rareș Bogdan către PSD: „Oameni buni, dați-ne ceva! Nu putem merge la partid fără niciun minister de investiții!“. Ciolacu: „Ceartă-te tu cu UDMR!“

* Drulă a câștigat pariul cu Rareș Bogdan. „Pe o sticlă de vin că o să veniți cu alt premier” / „Tonul tău este foarte nepotrivit. Dacă o făceai cu mine, nu mai erai în Guvern!”

* Primar PNL: „În maximum 6 luni vom avea un nou Congres, deoarece astăzi PNL nu are un lider!“

Durerosul mesaj de renunțare al Oanei Pellea. „Votul meu a fost trădat și batjocorit de domnul Iohannis. Speranța mea a obosit”

* EDITORIAL GRIGORE CARTIANU: PNL-ule, ridică-te și umblă!

* Încă un aprig antivaccinist, „locotenent” al anarhistei Șoșoacă, a murit de Covid. Concluzia fanilor: „A luptat pentru libertatea unui popor întreg!”

* Benone Sinulescu avea testamentul făcut. Cui îi rămâne toată averea cântărețului

- Advertisement -

3 COMENTARII

    • Apropo, la ce le-ar mai trebui SIIJ ? Chiar credeți ca vre-un judecător va mai mișca în front când se va reface complet PCR-ul ? 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

      • Ai perfecta dreptate!!! Nimicurile astea ne-au tradat complet, cin mama lor i-a votat ca sa faca mizeriile astea? Aste nu este numai tradare de votanti, ESTE TRADARE DE PATRIE!!! nu se gaseste nimeni sa-i impiedice sa dea foc la tara?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -