miercuri, februarie 28, 2024
AcasăNewsCade teoria persecuției, vânturată de conspiraționiști. Arafat: "Nu vor fi discriminări față...

Cade teoria persecuției, vânturată de conspiraționiști. Arafat: „Nu vor fi discriminări față de cei nevaccinați”

-

Încă una dintre minciunile pe care propaganda conspiraționistă le-a ventilat în ultimele lunii pentru a speria oamenii se disipează chiar în aceste zile. Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), a reasigurat că nimeni la vârful statului român nu a pus vreo clipă problema de a discrimina în vreun fel persoanele care nu se vaccinează.

Raed Arafat a repetat ceea ce spuseseră până acum, deja, președintele Klaus Iohannis, premierul Florin Cîțu, șeful campaniei de vaccinare – medicul militar Valeriu Gheorghiță: imunizarea este voluntară, gratuită și nu asigură nici privilegii, nici dezavantaje. Sunt condiții absolut similare campaniilor de vaccinare antigripală care au loc anual. Cei care recurg la vaccinare nu câștigă decât imunizarea în fața pericolului de se îmbolnăvi de Covid.

Raed Arafat – pe care conspiraționiștii îl înjură pe motiv că nu s-a născut în România și nu e creștin ortodox – a explicat sâmbătă seara, la Antena 3: „În România, noi am zis că nu vom aplica astfel de discriminări şi nu vom aplica astfel de reguli. Dar afară, mai ales în zone în care a fost acum strict să nu se ducă nimeni, s-a desfăşurat numai online, e posibil să se spună că nu poţi să vii decât dacă eşti vaccinat“.

Șeful DSU are 56 de ani și nu intră în primele două categorii vizate pentru vaccinare – personalul medical, funcționarii publici care lucrează cu publicul, persoane cu comorbidități sau în vârstă de peste 65 de ani. Din acest motiv, va trebui să aștepte a treia etapă a vaccinării, care ar putea începe abia la vară, în funcție de capacitatea autorităților de a vaccina primele două categorii. Arafat spune însă că abia așteaptă să se imunizeze și el. Cel mai important, spune oficialul guvernamental, este că odată vaccinat nu va mai fi în pericol să dezvolte o formă agresivă a bolii, cu sechele pulmonare și la alte organe.

- Advertisement -

Retorica foarte agresivă a conspiraționiștilor, distribuită masiv pe Facebook și care a convins un procent mare al populației, merge pe ideea că autoritățile vor forța oamenii să se vaccineze, iar cine n-o va face nu va mai fi lăsat să urce nici măcar în autobuz. Asigurările din ultimele zile ale autorităților că nu va exista nicio restricție au fost întâmpinate cu un nou val de ură și de acuzații.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

1 COMENTARIU

  1. Uite de exemplu in Danemarca vaccinarea e obligatorie…,cui nu-i convine poate părăsi țara ..de altfel toate țările nordice aplică aceeași strategie … toți pentru unul și unul pentru toți… și fac foarte bine ,nu pui sănătatea populației în balanță cu nepăsarea…vreau să-i văd pe cocalari după 1 martie !!!…nu mai intră nimeni fără să fie vaccinat la granița țărilor respective…. contra cost… să-i văd pe cei de la haur ,pe garcea, Bittman și sosoaca….

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -