luni, septembrie 9, 2024
AcasăNewsSperiați de condițiile din spitale, bolnavii de Covid evită testarea PCR. Dr....

Speriați de condițiile din spitale, bolnavii de Covid evită testarea PCR. Dr. Beatrice Mahler: “Testarea antigen a ajuns aproape un fenomen, oamenii nu mai vin la spital pentru confirmare”

-

Numărul de cazuri Covid-19 descoperite zilnic este unul care nu reflectă realitatea și transmiterea comunitară a virusului deoarece românii evită să-și mai facă testul PCR, ca să nu ajungă în spital, avertizează doctorița Beatrice Mahler, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie “Marius Nasta” din București.

Într-o intervenție la Digi 24, doctorița Mahler a spus că fenomenul testării antigen – o variantă alternativă, mai rapidă și mai puțin sigură și, de aceea, neluată în calcul la statisticile oficiale – a luat amploare de masă.

Românii, speriați de condițiile din spitale, de veștile că rata mortalității la ATI este de 85%, de infecțiile nosocomiale care fac ravagii și de faptul că unii dintre pacienți sunt duși în unități din orașe îndepărtate, evită acum, până în ultima clipă, contactul cu autoritățile.

Deși acest comportament al oamenilor nu e de condamnat, dată fiind situația din sistemul medical, în același timp acest fenomen de masă duce, la rândul său, la creșterea numărului de decese, pentru că foarte mulți pacienți ajung să apeleze la ambulanță în ultima clipă, când starea lor e deja foarte gravă.

- Advertisement -

Beatrice Mahler a menționat că acest fenomen viciază cifrele oficiale. Așa se explică de ce, deși statistica anunță o scădere masivă a numărului de îmbolnăviri, numărul pacienților aflați la ATI rămâne același.

Întrebată dacă numărul de cazuri poate crește în ianuarie, șefa de la “Marius Nasta” a răspuns: „Dacă oamenii vor dori să-și facă testarea PCR, da, dacă vor rămâne doar cu testarea antigen, care a ajuns să fie aproape un fenomen, oamenii știu că sunt bolnavi, se testează cu antigen, dar nu mai revin în spital pentru confirmare, probabil că nu vom avea statistic această oglindă a realității transmiterii comunitare“.

Luna trecută, România raporta în cursul săptămânii peste 10.000 de cazuri pe zi. Miercuri, 30 decembrie, numărul acestora era de doar 4.875. Cu toate acestea, Beatrice Mahler spune că situația reală din spitale nu confirmă scăderea din cifrele oficiale: “Nu simțim o relaxare la nivelul Institutului Nasta”.

- Advertisement -

Miercuri a început vaccinarea anti-Covid și la Spitalul “Marius Nasta”. 350 de persoane – jumătate din personalul medical – se imunizează.

Primul programat la vaccin e cel mai în vârstă medic, apoi urmează un student voluntar și o asistentă cu afecțiuni pulmonare. Beatrice Mahler se numără printre cei vaccinați.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -