Spaimă în USL: dacă vine Kovesi la Președinție în 2024? Chirieac cere mobilizare totală: „Ciolacu și Ciucă să rămână umăr la umăr!”

4
1406

Spectrul Laurei Codruța Kovesi continuă să bântuie sistemul oligarhic și clasa politică din România la peste 4 ani după plecarea fostei șefe a DNA. Bogdan Chirieac, „analistul“ de casă al televiziunilor controlate de moguli și posesorul site-ului DCNews, a invocat marți „pericolul“ ca Laura Kovesi să candideze la anul pentru Președinția României, făcând un apel la noul USL să rămână strâns unit în fața acestui mare pericol.

Chirieac le-a cerut lui Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, președinții PNL și PSD, să rămână aliați cât mai apropiați în campania electorală care urmează și la alegerile prezidențiale, pentru ca nicio fisură să nu apară în actualul sistem oligarhic.

Invitat la Antena 3 „CNN“, televiziunea oligarhului securist Dan Voiculescu, Bogdan Chirieac le-a invocat pe Laura Codruța Kovesi și Clotilde Armand ca pe niște sperietori: „Eu cred că e o relație sinceră de prietenie între Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu. Aș vrea să-i văd umăr la umăr și anul viitor, în campania electorală de la prezidențiale. Dacă nu vor fi umăr la umăr, între ei se ițește doamna Kovesi și nu știu dacă e atât de bine pentru viitorul României. Totuși, am pierdut deja 20 de ani cu doi președinți. Să mai pierdem încă 10 cu cine știe cine, cu o doamnă «Clotilde Armand ridicată la putere»? E bine să rămână ca oameni de cuvânt, căci văd că, totuși, România progresează, cu toate prostiile, cu toate aberațiile și lucrurile. România categoric a progresat de când cu alianța asta PNL–PSD și cifrele arată că a existat progres. Să nu oprim acest progres prea devreme”.

Pentru sistemul pe care-l reprezintă și pentru Chirieac însuși, Codruța Kovesi la DNA și Clotilde Armand la Sectorul 1 au reprezentat niște formidabile surse de anxietate și frustrări.

Kovesi a dat iama în politicieni și oligarhi, mulți dintre aceștia (inclusiv pe Dan Voiculescu) fiind trimiși după gratii de procurorii DNA.

Clotilde Armand a tăiat, imediat după ce a devenit primar la Sectorul 1, contractele de publicitate în valoare de milioane de euro cu Antena 3 și de sute de mii de euro cu DCNews, site-ul lui Chirieac. De aici și atacurile furibunde, zi și noapte, lansate de aceste oficine ale oligarhiei.

Pentru 2024, calculele în spatele culiselor sunt făcute: se caută o strategie care să asigure o victorie a unui candidat al sistemului, care să continue în stilul Klaus Iohannis sau chiar mai rău. Se studiază ideea unui candidat comuni PSD-PNL, dar și posibilitatea unor candidați separați care să fie însă din aceeași tabără de interese și care să mimeze doar o competiție reală.

Codruța Kovesi a dat asigurări de mai multe ori că nu e interesată de o candidatură la Președinție în 2024, dar asta nu a împiedicat oamenii din sistem să aibă coșmaruri cu venirea actualei șefe a Parchetului European.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Trompetele penalilor. Răzvan Savaliuc și oamenii săi sunt anchetați de DNA pentru grup infracțional organizat și favorizarea infractorului

„Lista rușinii”: cei 19 europarlamentari care au votat pro-Rusia. Maria Grapini a pus România lângă extremiștii din alte 10 țări, care au votat împotriva înființării Tribunalului Internațional pentru crimele Rusiei în Ucraina

BOR îi plesnește pe Gâdea și Ciutacu și demolează propaganda rusă de la Antena 3 – RTV: „Preoții comunităților de etnie română” aparțin de Biserica Rusă! Sunt condamnați cei care „încearcă să justifice, inclusiv religios, războiul și crimele în masă”

Șocant: ministrul Justiției a anunțat deja sentința așteptată pe 7 februarie într-un proces! „Asta a fost convingerea mea din discuţii din afara cadrului statal, de aceea am precizat că e vorba de surse neoficiale“

Lovitura de palat din PNL. Vîlceanu: „Eu și Cîțu am pierdut funcțiile în urma unui puci organizat de Bode și Ciucă. Bode m-a amenințat direct: «Văd că ții cu tot dinadinsul să intri în rahat»”

Rețeta toxică „PSD la infrastructură”: o șosea începută în 2011 a fost inaugurată de Cuc deși nu era gata, apoi Guvernul Dăncilă a reziliat contractul. Când firma a fost repusă în drepturi, intrase deja în insolvență

Măciuca liberală: Silviu Mănăstire, „scula lui Bode”. De la „dosar de politician” la amenințări de tip interlop: „să am timp să mă ocup de niște băieți, ca pe vremuri”, „fără milă și fără regrete”

* Decimarea mercenarilor Wagner: din 50.000 de combatanți au mai rămas 10.000, după bătălia pentru Soledar. Restul au fost uciși sau au dezertat

Bișnița cu bilete TVR la Mondialul din Qatar avea dimensiuni industriale: 712 bilete, în valoare de 200.000 de euro! Bișnițarul-șef Oprean mințise că a luat „doar” 64. Conducerea TVR i-a făcut plângere penală

Șoc la Pro Arena: Mihai Mironică și Ioana Cosma rămân fără emisiune, producătorul e concediat, redactorul-șef demisionează

4 COMENTARII

  1. Nu vine Koveși președinte, nu are destule prerogative ca să-i pună cu botul pe labe pe cei care au ”lucrat-o”. De acolo din Parchetul European le-o trage în orice poziție, de cum i-a prins în șah. Și motive are destule, că deja au multe ”păcate” besedeii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here