„Deocamdată, nu avem altul!” Răspunsul sincer al ex-premierului Stolojan la întrebarea dacă ex-premierul Ciucă e potrivit pentru a candida la prezidențiale din partea PNL

2
706
Theodor Stolojan a mărturisit că în PNL nu există un lider puternic și că deocamdată se merge cu Nicolae Ciucă pentru că nu există altă variantă

Nicolae Ciucă este momentan candidatul PNL pentru alegerile prezidențiale din 2024 deoarece, în acest moment, partidul nu are altă soluție, a afirmat fostul premier Theodor Stolojan la Digi 24. Răspunsul dat de fruntașul liberal la întrebarea din emisiunea „În fața ta” arată criza profundă în care a ajuns acest partid după 10 ani în care a fost ghidonat, din umbră, de Klaus Iohannis.

Dincolo de cuvintele în sine, mimica lui Theodor Stolojan (79 de ani) a fost elocventă în momentul în care i s-a cerut să spună dacă Nicolae Ciucă este potrivit pentru a candida la președinție. După câteva clipe de ezitări, liberalul a răspuns: „Deocamdată, nu avem altul!”. Apoi, timp de alte câteva secunde, s-a lăsat o tăcere apăsătoare.

Ulterior, Stolojan a încercat să dreagă prima impresie și a spus despre Ciucă, pe un ton absolut neconvingător: „Este un om care are o integritate clară, are un caracter clar, are niște realizări foarte clare”.

O altă întrebare care l-a pus în reală dificultate pe fostul premier, și la care acesta a răspuns cu mari ezitări, părând că nici el nu crede ce spune, a fost dacă Nicolae Ciucă ar fi în stare să ajungă măcar în turul 2 la alegerile prezidențiale. „Cred că va ajunge. Îmi e greu să vă spun, pentru că am văzut sondaje. Lupta va fi grea”, a spus Stolojan.

Din nou pentru a salva situația, Stolojan a dat vina, pentru această situație, pe naționalismul populist, spunând despre George Simion: „Lumea cade pe spate când îl vede pe ăsta cu brânza, care și-a făcut nunta pe câmp, cu oile. Oamenilor le plac chestiile astea”.

Dincolo de aceste explicații, rămân elementele importante spuse de Stolojan: că PNL va avea un candidat propriu și nu-l va susține (cel puțin în turul 1) pe candidatul PSD, că în partid Ciucă e privit ca o soluție de avarie și că nu există încrederea că generalul pensionat la 52 de ani poate să intre în turul 2 al alegerilor prezidențiale.

În ansamblu, PNL se confruntă cu cea mai mare criză de imagine și de lideri de după 2000. Unii dintre fruntașii săi au început să realizeze în ce i-a băgat Iohannis.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Filmulețul de 49 de secunde care-l îngroapă pe baronul Buzatu. DNA a făcut publică secvența-cheie a flagrantului: primirea șpăgii de peste 250.000 de euro

VIDEO. A doua filmare cu care DNA îl zdrobește pe șpăgarul Buzatu

STENOGRAME. Buzatu: „Aranjați acolo, când vin eu să se prindă peștele ca lumea! Vin, pescuiesc 5 minute și plec!” / Martor: „Îi spun lui Emil să vină cu «mâncarea caldă»”

* „Tâmpitule, prostule, unde sunt cartofii? Nu vezi că e numai carne pe masă? Tu nu știi că eu țin post?” Vasalitate feudală în Vaslui: asistenta lui Buzatu îl umilea pe șeful de la Protecție Socială pe județ, transformat în servitor

Pieleanu: „Buzatu e prietenul meu, sper să-și demonstreze nevinovăția!”. Chirieac: „Era cu metafizica, nu părea șpăgar ordinar”

Cum arată „reforma administrației”: în 2023, PSD și PNL au angajat la stat câte 21 de oameni pe zi! În administrație sunt cu peste 50% mai mulți angajați decât în 1990

Ministrul Boloș (PNL), pe urmele premierului Ciolacu (PSD): „Măsurile fiscale nu au impact asupra vieţii de zi cu zi a românilor”

Acuzații grave: viol asupra unei minore, la Școala de vară a AUR. Liderii partidului se ascund, un deputat zice că e „o înscenare”, altul dă vina pe fată!

* Amiralul Sokolov, comandantul Flotei Ruse din Marea Neagră, a fost ucis de ucraineni împreună cu alți 33 de ofițeri. Sokolov devine cel mai important militar rus care moare în luptă după Al Doilea Război Mondial

VIDEO. Cum mințea Putin în 2008, când a sfâșiat Georgia: „Crimeea nu este un teritoriu disputat. Acolo n-a fost niciun fel de conflict etnic. Rusia a recunoscut demult frontierele Ucrainei de astăzi”

2 COMENTARII

  1. SINISTRU TOVARASUL LOR stolojan. E CAMPANIE IELECTORALA. AU INCEPUT TOVARASII SA APARA IN MEDIA.VOR ALTI 4 ANI RELAXATI LA UE PE BANI MULTI.

    CAT A FOST „stolo” PE LA JOB ? CE A FACUT. CA UITE, TOVARASUL LOR mandea, CONSORTUL olgai PEREMISTA SI-A LUAT UN APARTAMENT LA BRUCSEL SI APOI A STAT LANGA FUSTA consoartei LA romanica PE TIMPUL MANDATULUI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here