Șoșoacă, blocată pe Facebook: „Nu m-a arestat nimeni, nu m-a omorât nimeni, nu m-a internat nimeni”

2
6230
Diana Șoșoacă

Senatoarea Diana Iovanovici-Șosoacă (AUR) s-a plâns joi că Facebook i-a suspendat accesul pentru o săptămână. Șosoacă a postat numeroase live-uri în care milita împotriva vaccinării și a purtării măștii de protecție.

“Reîncep live-urile când mă vor lăsa. Am avut contul blocat 7 zile. (…) Dacă mă blochează, intrați pe pagina soțului meu, Silvestru Șosoacă. Nu vă luați după presă, nu m-a arestat nimeni, nu m-a omorât nimeni, nu m-a internat nimeni”, a apucat să transmită Șosoacă, joi, tot prin intermediul Facebook.

“Efectiv m-au blocat pentru că am distribuit postarea colegului meu avocat Dan Chitic despre revoluția furata din 1989, a spus niște adevăruri care au deranjat”, a mai spus Șosoacă.

Avocatul Dan Chitic a anunțat că a dat în judecată Facebook după ce i-a fost ștearsă o postare și a fost suspendat o săptămână de pe rețeaua de socializare. Chitic a făcut plângere și la Comisia pentru abuzuri a Senatului, care este condusă de tovarășa sa de conspiraționisme Diana Șoșoacă.

“După o săptămână de surghiun virtual, la care am fost condamnat pe loc cu executare pentru crima de a fi gândit și vorbit liber, iată, revin smerit, dar nu spășit, printre voi. (…) Ieri, 29.12.2020, am formulat o Cerere de chemare în judecată, prin care îl voi aduce în fața justiției române pe pârâtul Facebook, cerere ce are ca scop apărarea drepturilor mele fundamentale – libertatea gândirii și a opiniilor și libertatea de exprimare –, dar și a dreptului de proprietate intelectuală asupra postărilor mele. Cererea a fost deja înregistrată. Totodată, am sesizat și Comisia de abuzuri din Senat cu privire la încălcările repetate ale drepturilor fundamentale ale cetățeanului român în spațiul virtual”, a anunțat Dan Chitic pe Facebook.

Chitic speră ca, în urma procesului, să obțină 50.000 de euro drept despăgubiri, iar Facebook să fie obligată să-și distrugă echipamentele cu care i-a ștears postarea avocatului conspiraționist.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Operațiunea mafiotă „Salvați avocatul infractor” a eșuat! Înalta Curte: dosarul „Ferma Băneasa” a fost repartizat corect

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here