Peste 10.000 de români au fost vaccinați anti-Covid. 26 de reacții comune și minore

0
651

România a ajuns la 10.289 de persoane vaccinate anti-Covid în cele 5 zile de la debutul campaniei, potrivit datelor puse la dispoziția Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea (CNCAV) de către Institutul Național de Sănătate Publică.

Până acum, vaccinarea s-a desfășurat doar în rândul personalului medical.

Datele complete ale vaccinării

1. Numărul de persoane vaccinate împotriva Covid-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (în ultimele 24 de ore): 4.623.

2. Numărul total de persoane vaccinate împotriva Covid-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (începând cu data de 27 decembrie 2020): 10.289.

3. Numărul de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (în ultimele 24 de ore): 9 reacții comune și minore, dintre care:

– 0 reacții de tip local;
– 9 reacții generale (febră, cefalee, mialgii, astenie).

4. Numărul de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (începând din 27 decembrie 2020): 26 reacții comune și minore, dintre care:

– 4 reacții locale cu durere la locul injectării;
– 22 reacții generale (febră, cefalee, mialgii, astenie, alergii de tip urticarie).

Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva Covid-19 este un organism interministerial, fără personalitate juridică, în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului și coordonarea Prim-ministrului.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Operațiunea mafiotă „Salvați avocatul infractor” a eșuat! Înalta Curte: dosarul „Ferma Băneasa” a fost repartizat corect

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here