La Parchetul European (EPPO) condus de Laura Codruța Kovesi au ajuns deja, transmise din România, 234 de dosare de fraude pe fonduri UE, a anunțat luni Crin Bologa, șeful DNA. Parchetul anticorupție de la București a transmis dosarele conform competențelor noului Parchet European, care preia aceste infracțiuni cu banii Uniunii Europene.
Într-o declarație acordată publicației Epoch Times România, Crin Bologa a dezvăluit: „Am trimis către EPPO un număr de 234 de dosare. Acum, ce obiect au aceste dosare, ce persoane sunt implicate, cred că trebuie să-i întrebați pe ei (Parchetul European – n.red.)“.
Aceasta este, probabil, cea mai proastă veste posibilă pentru mafia din România, care se temea de momentul activării EPPO încă de acum doi ani, de când Laura Codruța Kovesi, executată ilegal din fruntea DNA de Dragnea, Tudorel Toader și Curtea Constituțională, a anunțat că va candida pentru șefia Parchetului European.
Ani de eforturi făcute de oligarhii români și de PSD s-au dus pe apa Sâmbetei. Sute de anchete privind fraude intră iar pe mâna unui Parchet condus de Kovesi
Guvernul României, condus oficial de Viorica Dăncilă și din umbră de Dragnea, a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a o compromite sau bloca pe Kovesi. Aceasta a fost însă votată de ceilalți membri UE, a trecut examenele și toate etapele, fiind investită în funcție.
Pentru mafia din România, se văd astfel duse pe apa sâmbetei eforturi susținute care durează încă din 2014. Oligarhii Dan Voiculescu și Sebastian Ghiță au cheltuit resurse uriașe pentru a o compromite pe procuroare. PSD și-a pus în cap toată Europa și și-a erodat imaginea angajându-se într-o luptă pe viață și pe moarte cu DNA-ul lui Kovesi. Miza era una a subzistenței pentru social-democrați, a căror structură, ca partid, este fundamental bazată pe grupuri organizare care jefuiesc banul public, dar și banii europeni.
Conform noii organizări a activității, DNA rămâne cu atribuții privind corupția internă. EPPO preia corupția care vizează banii UE.
Acest lucru a fost clarificat chiar de Kovesi, într-un interviu acordat recent unei publicații germane: „În primul rând, trebuie să fie bine înțeles că atribuțiile Parchetului European sunt limitate la corupție, mită și spălare de bani în statele membre participante doar când afectează interesele financiare ale Uniunii Europene! În plus, avem o structură complexă și trebuie să funcționăm ca un singur birou în 22 de sisteme juridice diferite, în concordanță cu 22 de coduri penale diferite și proceduri penale diferite. Altfel spus, avem provocări uriașe în fața noastră. Experiența mea ca procuror poate fi rezumată la câteva principii simple: muncește din greu, nu renunța niciodată și respectă mereu legea. Doar lucrând cu profesioniști, fiind consecvent și respectând tot timpul legea poți câștiga și păstra încrederea cetățenilor. Voi urma aceste principii în rolul meu de procuror-șef european. Partea bună este că, de fapt, nu ești niciodată singur. La Parchetul European, la fel ca la DNA, am o echipă de procurori motivați și curajoși“.
Probabil că „grosul” acestor dosare se referă la… România!!!