Orban, atac „cu manta” la Cîțu: șeful PNL cere demisia celor care folosesc resursele Guvernului în campania internă din partid!

2
532
Florin Cîțu - Ludovic Orban. FOTO: Inquam Photos

Ludovic Orban, președintele PNL, a cerut marți demisia celor din „tabăra Cîțu” care folosesc resursele publice și însemnele Guvernului în lupta internă pentru șefia partidului. Atacul ridică întrebarea dacă nu ne îndreptăm spre un nou episod precum cele din 2017, când PSD și-a demis doi premieri – pe Grindeanu și Tudose. Diferența este că atunci Liviu Dragnea controla întregul PSD, în vreme ce PNL e împărțit acum, inclusiv la nivel parlamentar, în două tabere relativ egale ca putere.

Afirmația lui Ludovic Orban este fără echivoc: cine a luat decizia de a folosi antetul Guvernului în documente interne transmise către lideri PNL “trebuie să plece imediat de la Palatul Victoria”. În mod evident, e vorba de echipa lui Florin Cîțu.

Orban a evitat să pronunțe numele lui Florin Cîțu, cu s-a rezumat să ceară plecarea de la Palatul Victoria a celui care „a elaborat acel document” (după toate datele, un consilier de stat de la Cancelaria Prim-ministrului) şi mai ales a celor care „au hotărât să folosească resurse publice în campania internă împotriva preşedintelui PNL” (aici, ținta poate fi chiar premierul Cîțu, fără a fi o certitudine).

„Să plece imediat de la Palatul Victoria!”

Aflat marți la Ploiești, liderul PNL a afirmat: „Dacă este adevărat acel document, cine a elaborat acel document şi mai ales cine a hotărât să folosească resurse publice, funcţionari sau demnitari plătiţi din bani publici în campania internă împotriva preşedintelui PNL trebuie să plece imediat de la Palatul Victoria!“.

Lupta pentru conducerea PNL, care se dă între Cîțu și Orban, a luat forme imprevizibile, deosebit de distructive pentru partid. De la Palatul Victoria a plecat un document, purtând antetul Guvernului, în care se prezintă o strategie de “război total“ contra taberei Orban.

Membrilor PNL li se cer informații compromițătoare despre susținătorii președintelui de partid, pentru a fi date publicității.

Numeroase alte componente ale unei strategii de imagine, de natură să arate că tabăra liberalilor simpatizanți ai lui Orban sunt proști, neciopliți, disperați că pierd, le sunt expuse membrilor echipei lui Cîțu.

În același document este dată și o listă cu publicații și posturi TV considerate ostile de către premierul Florin Cîțu.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Roșca Stănescu către PSD-iști: “Hai, ieșiți la drumul mare!“. Eliberarea lui Dragnea le dă curaj borfașilor: se întorc vremurile haiduciei

Filiera din justiție care l-a scos pe Dragnea din pușcărie. Rolul judecătoarei anti-#Rezist de la Giurgiu, anchetată de DNA după ce l-a eliberat din arest pe Sile Cămătaru

VIDEO. Un lider AUR l-a vizitat acasă pe Dragnea – „cel mai mare patriot al României, pe care toți vor să-l omoare!”

Ministrul Ghinea despre iubita lui Dragnea: „Era un fel de împărăteasă a Parlamentului. Iordache îi ținea liftul!”

* Previziuni electorale 2024: Emil Boc câștigă turul 1 la prezidențiale și intră în finală cu candidatul USR-PLUS. PSD se scindează

Un extremist AUR face lista „trădătorilor nenorociți” care o susțin pe Clotilde Armand. Sunt amenințați și „cei din justiție și structurile de stat”

Demența unui colonel de poliție, consilier AUR în Senat: „Nu mai recunosc autoritatea dictatorială a UE! Pregătesc rezistența în munți!“

Ion Rădoi și concubina sa – 60 de zile sub control judiciar. Nu au voie să iasă din țară sau să poarte arme. Una dintre acuzații: șantajul

* Florin Călinescu se desparte de „actualul management” al Pro TV. Renunță și la „Românii au talent”. Continuă doar la Partidul Verzilor, pentru că are de luptat cu „câteva personaje mondiale” și cu „câțiva de pe aici”!

* „Duzina de dezinformare” – Cei 12 care au otrăvit planeta cu mesaje anti-vaccinare. Printre ei, nepotul fostului președinte american John F. Kennedy

2 COMENTARII

  1. Ma obisnuisem sa citesc, in Ziaristii.com, articole clare, cu accentul corect pus.
    Acest articol, face exceptie… Probabil, ati cam inceput sa va temeti de Citu si o scaldati. Ce-i drept, joaca dur.
    Titlul muta accentul de la PORCARIA cuprinsa in acel act emis cu antetul guvernului, pe reactia, de fapt foarte normala, a lui Orban. Si nu doar muta accentul, ci deformeaza, fiindca Orban nu il ataca pe Citu, ci reactioneaza la un atac foarte urat, daca documentul este adevarat.
    In cazul in care documentul este autentic, ceeace este important nu este ceeace stiam pana acum, adica cearta din PNL generata de Citu, ci ABUZUL cuiva din guvern si si LIPSA DE SCRUPULE a „echipei castigatoare”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here