Premierul Cîțu: „S-ar putea să avem și a treia doză de vaccin anti-Covid. Specialiștii ne vor spune când trebuie administrată“

1
241

Premierul Florin Cîțu a declarat marți, în Parlament, că ne îndreptăm către decizia de a administra și a treia doză de vaccin anti-Covid, decizia urmând a fi luată de specialiști la momentul potrivit. Experții spun că România e despărțită de debutul valului 4 al pandemiei de numai câteva săptămâni, premierul avertizând în acest context că unicul mod de a ne pregăti de el este imunizarea.

De la 1 august vor intra în vigoare noi relaxări ale măsurilor de precauție, dar acestea nu vor fi majore, a anunțat Florin Cîțu. El spune că se așteaptă decizia medicilor cu privire la momentul în care va fi nevoie de a treia doză de vaccin.

Declarațiile lui Florin Cîțu despre relaxări și a treia doză de vaccin

 „Relaxări, nu restricții. Nu scăpăm de mască la interior, deocamdată. Sunt relaxări mai mult pentru evenimente în spațiu în aer liber, cu un număr mai mare de participanți.

Ora nu se schimbă, rămâne tot ora 2 noaptea (la care se oprește circulația – n.red.). Nu sunt foarte multe relaxări.

Așa cum arată acum situația, mergem cu ce avem, cu excepția evenimentelor. Suntem încă într-o situație foarte bună. Avem și condiții la intrarea în țară pe care nu le modificăm. Suntem precauți.

Singura pregătire pentru valul 4 este vaccinarea. Rămân vaccinuri și pentru a treia doză. Așteptăm decizia, dar specialiștii se întreaptă spre acest lucru. Ei ne vor spune că trebuie administrată. Așa arată direcția în care merg discuțiile“.

Nu se ia în calcul vaccinarea obligatorie pentru personalul sanitar

Spre deosebire de țări precum Franța, România nu ia în calcul vaccinarea obligatorie a anumitor categorii de populație, cum ar fi personalul medical. Aceste asigurări au fost date din nou de premier.

În schimb, spune Cîțu, au fost purtate discuții intensive cu specialiștii și cu ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, pentru a vedea cum se poate realiza testarea obligatorie, periodică, a lucrătorilor din Sănătate.

Colonelul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, a adăugat, relativ la vaccinarea personalului medical: “Este o preocupare pe care și noi o avem. Vom avea mai multe întâlniri cu experții pentru evaluarea datelor științifice publicate la nivel internațional. Sunt câteva categorii de risc care sunt luate în calcul sau sunt avute în vedere, și aici mă refer la persoanele care au un risc foarte expus de expunere, cum este personalul medical și persoanele care sunt vulnerabile. Vom decide la momentul potrivit dacă se va pune problema să facem o a treia doză. Este un aspect la care suntem foarte atenți iar în perioada următoare vom avea mai multe ședințe de lucru. Dacă va fi nevoie de o a treia doză, vom folosi aceeași infrastructură. Trebuie făcute anumite update-uri ale softurilor“.

România e de departe la coada Uniunii Europene în privința vaccinării populației. Circa 30% dintre cetățenii adulți au fost imunizați, spre deosebire de media UE, care e de circa 60%. Sub România mai este doar Bulgaria, cu circa 17%.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Roșca Stănescu către PSD-iști: “Hai, ieșiți la drumul mare!“. Eliberarea lui Dragnea le dă curaj borfașilor: se întorc vremurile haiduciei

Filiera din justiție care l-a scos pe Dragnea din pușcărie. Rolul judecătoarei anti-#Rezist de la Giurgiu, anchetată de DNA după ce l-a eliberat din arest pe Sile Cămătaru

VIDEO. Un lider AUR l-a vizitat acasă pe Dragnea – „cel mai mare patriot al României, pe care toți vor să-l omoare!”

Ministrul Ghinea despre iubita lui Dragnea: „Era un fel de împărăteasă a Parlamentului. Iordache îi ținea liftul!”

* Previziuni electorale 2024: Emil Boc câștigă turul 1 la prezidențiale și intră în finală cu candidatul USR-PLUS. PSD se scindează

Un extremist AUR face lista „trădătorilor nenorociți” care o susțin pe Clotilde Armand. Sunt amenințați și „cei din justiție și structurile de stat”

Demența unui colonel de poliție, consilier AUR în Senat: „Nu mai recunosc autoritatea dictatorială a UE! Pregătesc rezistența în munți!“

Ion Rădoi și concubina sa – 60 de zile sub control judiciar. Nu au voie să iasă din țară sau să poarte arme. Una dintre acuzații: șantajul

* Florin Călinescu se desparte de „actualul management” al Pro TV. Renunță și la „Românii au talent”. Continuă doar la Partidul Verzilor, pentru că are de luptat cu „câteva personaje mondiale” și cu „câțiva de pe aici”!

* „Duzina de dezinformare” – Cei 12 care au otrăvit planeta cu mesaje anti-vaccinare. Printre ei, nepotul fostului președinte american John F. Kennedy

1 COMENTARIU

  1. Păiii…, „Pfizer” anunțase asta (a treia doză de vaccin), CA FIIND O NECESITATE PENTRU ACEST AN, încă deee… astă iarnă!

    Și-atunci… UNDE-I MAREA-NOUTATE, de unde atâta mirare?????!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here