VIDEO. Șoc: Prigojin anunță că din 10 mai își retrage mercenarii Wagner de pe front, din cauza lipsei de muniție! Oligarhul s-a filmat lângă un morman de cadavre ale oamenilor săi

1
609
Prigojin a povestit pentru prima oară, public, cum pe 15 martie anul trecut armata rusă a cerut sprijinul mercenarilor Wagner, constatând că invazia Ucrainei eșuase total după doar 20 de zile

Evenimente incredibile au loc în tabăra rusă, pe linia frontului din Ucraina: oligarhul Prigojin anunță, într-o declarație video făcută în fața trupelor sale, că își retrage mercenarii Wagner din Bahmut începând cu data de 10 mai! Prigojin spune, în mesajul său video, că a decis acest lucru din cauza lipsei de muniție, criză provocată deliberat de conducerea armatei regulate, în frunte cu ministrul Șoigu, și face – pentru prima oară de la începutul invaziei – o prezentare corectă a evenimentelor, dar din perspectiva rușilor.

În declarația sa, oligarhul menționează că a decis ca retragerea să aibă loc pe 10 mai pentru a evita rușinea de 9 mai, când Rusia aniversează 78 de ani de la victoria asupra Germaniei naziste.

Seria de afirmații ale lui Prigojin este foarte dură. El dezvăluie că „operațiunea militară specială“ a devenit clar că a eșuat încă din 15 martie 2022, adică la 19 zile după începerea invaziei, moment în care conducerea armatei ruse a cerut de urgență intervenția mercenarilor.

Trupele Wagner, relatează Prigojin, au fost aduse de urgență din Africa și aruncate direct în luptă pe 19 martie 2022, pentru a stabiliza frontul în pericol să se prăbușească. Comandantul mercenarilor subliniază că „armata a fugit rușinos din Izium și Krasnîi Liman“, moment după care unitățile Wagner au acceptat să preia o secțiune de front lungă de 130 de kilometri, pentru a ține piept asalturilor ucrainene.

Operațiunea Bahmut a început pe 8 octombrie, mai povestește Prigojin, special pentru a atrage atenția ucrainenilorși pentru a da un respiro armatei regulate ruse care se sufoca pe front.

Apoi, geloși pe succesele mercenarilor, „birocrații de la Ministerul Apărării“ au început să oprească progresiv aprovizionarea cu muniție. O perioadă s-a livrat doar 30% din necesarul de proiectile, apoi 10%. De la 1 mai, aprovizionarea a fost sistată complet, acuză Prigojin.

În concluzie, spune acesta, mercenarii se vor retrage începând din 10 mai și vor aștepta momentul când Rusia va avea nevoie din nou de ei – lucru care, spune amenințător Prigojin, se va întâmpla foarte curând, deoarece generalii din armata rusă nu sunt capabili să se achite de misiunile încredințate.

Nu e clar dacă aceste ultime cuvinte fac trimitere la convingerea că frontul rusesc se va prăbuși la contraofensiva ucraineană ori că urmează evenimente importante în Rusia, iar poporul „va avea nevoie“ de mercenarii Wagner.

Ceva mai devreme, înaintea acestui videoclip, Prigojin se filmase furios lângă un morman de cadavre ale luptătorilor Wagner, acuzându-i pe Șoigu și Gherasimov că din cauza lor înregistrează mercenarii aceste pierderi uriașe.

Mai jos, traducerea teribilului discurs avut de Prigojin vineri, când a anunțat că oamenii săi se vor retrage de pe front începând cu 10 mai.

„Vom rămâne în Bahmut până pe 9 mai doar pentru ca, la această sărbătoare sacră pentru tot poporul rus, strălucirea armelor rusești să nu fie făcută de rușine. Apoi, ne vom retrage în taberele din spate

„Fac apel personal și din partea Consiliului Comandanților Wagner, din partea luptătorilor Wagner, fac apel la șeful Statului Major General, la ministrul Apărării, la comandantul suprem al poporului rus.

Pe 15 martie (2022 – n. red.), când Operațiunea Specială Militară a început să nu meargă conform planului, ni s-a cerut ajutorul.

Pe 19 martie, unitățile au sosit din Africa, echipate complet, și au intrat în lupte din prima clipă.

Am mers direct în cea mai dificilă zonă, centrul fortificațiilor de la Popasna. Până pe 9 mai (2022 – n. red.) am capturat pozițiile.

Apoi, pentru a salva armata care a fugit rușinos din Izium și Krasnîi Liman, am preluat linia frontului pe o lungime de peste 130 de kilometri și am ținut în loc asaltul inamic.

Pe 8 octombrie 2022, pentru a da armatei un respiro și pentru a concentra toată forța inamicului asupra noastră, sacrificându-ne viețile, am început operațiunea «Mașina de tocat carne Bahmut».

În această mașină de tocat carne am obținut succes și rezultate mari care au făcut unii actori, birocrați militari din Ministerul Apărării, să fie geloși. Iată de ce am fost băgați într-o așa-zisă criză artificială a proiectilelor, deși acestea sunt gratuite în stocuri. N-am primit mai mult de 30% din ceea ce aveam nevoie, de aceea pierderile noastre au fost cu mult mai mari decât ar fi trebuit, dar noi am mers înainte.

Acum o lună, ei (conducerea armatei regulate ruse – n. red.) au încetat să ne mai dea muniție și primim nu mai mult de 10%

Plănuiam să capturăm fortăreața Bahmut până la 9 mai 2023. Dar după ce au văzut asta, birocrații militari au stopat orice fel de aprovizionare începând cu 1 mai, pentru a ne împiedica să facem acest lucru. Pentru că ei cred că vor intra în istorie ca învingători în timp ce-și scutură burțile grase. Au intrat deja acolo ca niște lași.

Declar oficial conducerii Statului Major General și comandantului suprem: oamenii mei nu vor înregistra pierderi fără sens și nejustificate în Bahmut fără muniție. De aceea, din 10 mai 2023, părăsim frontul din Bahmut.

Mai trebuie să luăm doar 2 kilometri și ceva din 45. Dar, dacă din cauza geloziei voastre meschine, nu vreți să dăruiți rușilor victoria în Bahmut, e problema voastră.

Așadar, îi cer șefului Statului Major General să semneze un ordin militar. În tot războiul nu a fost semnată nici măcar o hârtie pe numele nostru, pentru că liderilor le este frică să-și asume responsabilitatea. Atât în timpul ofensivei, cât și în timpul retragerii. Astfel, așteptăm un ordin militar pentru a ne retrage din Bahmut.

În ciuda faptului că aproape am rămas fără muniție, vom rămâne în Bahmut până pe 9 mai doar pentru ca, la această sărbătoare sacră pentru tot poporul rus, strălucirea armelor rusești să nu fie făcută de rușine. Apoi, ne vom retrage în taberele din spate după 400 de zile de muncă grea zilnică.

Iar în aceste tabere din spate vom aștepta până când poporul rus va avea din nou nevoie de noi. Cred că acest lucru se va întâmpla foarte curând. Pentru că nu sunteți în stare să vă descurcați cu ceea ce vi s-a încredințat.

Veți vedea adresa mea oficială în serviciul de presă oficial.

Vă mulțumesc. Asta este tot.“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Prietenul lui Ponta e anchetat pentru că le-a dat rușilor (prin fugarul Șor) Aeroportul Chișinău. Iurie Leancă a fost prim-ministru, i-a făcut galerie lui Ponta la prezidențiale  și a luat șpagă de la Șor

* Deputata Marina Tauber, protejata Rusiei și a lui Ciutacu, a fost arestată de procurori pe aeroportul din Chișinău. Încerca să fugă în Israel, unde se ascunde și patronul ei politic, infractorul Șor

* România TV a primit 12 milioane de lei, în ultimii 5 ani, doar de la Loterie! Așa finanțează clasa politică îndobitocirea poporului, pe banii lui

* Deși țara fierbe, PSD și PNL încearcă să introducă noi pensii speciale!

* Se alege praful de PNRR! Banca Mondială anunță că România pierde banii pentru construirea a 27 de spitale noi, metroul din Cluj și campania națională de reîmpăduriri

1 COMENTARIU

  1. Criminalii sarbi condamnati la TPI sunt mici copii pe langa Prijigodin. Pentru monstrozitatea asta trebuie sa existe doar o singura pedeapsa, moartea. Nu era el cel care trimitea barosul insangerat, nu erau oamenii sai care taiau capetele ucrainenilor sau ii impuscau dupa ce-si sapau groapa? Isi merita pedeapsa pentru cruzimi inimaginabile in vremurile actuale. Daca nu invadau Ucraina astazi nu mai plangea ca un poponar. Individul infect acum isi cauta un motiv de a nu-si recunoaste infrangerea dand vina pe altii care si-au dat seama mai demult ca razboiul lui Putin a devoalt lumii faptul ca Rusia nu mai are ce cauta in lumea civilizata. La Bahmut a fost macelarie umana. Cand va incepe contraofensiva si vor fi utilizate armele occidentale primite toti orcii vor fi fie intinsi pe pamant, fie in spitale. Armata care va mai ramane nu va fi capabila sa porneasca un nou razboi, iar Ucraina are toate sansele sa se integreze in NATO si sa faca un zid la frontierea Europei cu Cnezatul Moscoviei, loc plin de fapturi hidoase ale infernului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here