miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăNewsDeputata Marina Tauber, protejata Rusiei și a lui Ciutacu, a fost arestată...

Deputata Marina Tauber, protejata Rusiei și a lui Ciutacu, a fost arestată de procurori pe aeroportul din Chișinău. Încerca să fugă în Israel, unde se ascunde și patronul ei politic, infractorul Șor

-

Marina Tauber, lăsată de oligarhul pro-rus Ilan Șor să organizeze răsturnarea violentă a puterii de stat în Republica Moldova și promovată insistent de România TV (în emisiunea propagandistului-șef, Victor Ciutacu), a fost reținută luni dimineață de procurori pe aeroportul din Chișinău, când se pregătea să fugă în Israel. Încercarea Rusiei de a provoca o lovitură de stat violentă la Chișinău a eșuat datorită măsurilor luate de președinta Maia Sandu, de Guvernul pro-european cu ajutorul UE și al SUA. În fața evidenței că puciul a eșuat, oamenii Moscovei încearcă acum să se salveze.

Procurorii anticorupție au reținut-o pe deputata Marina Tauber (37 de ani), vicepreședintă a Partidului Șor, pe aeroportul din Chișinău chiar când se pregătea să se îmbarce cu destinația Tel Aviv, via Istanbul, relatează publicația „Newsmaker“.

Marina Tauber știa că are interdicție de a părăsi țara încă din 5 ianuarie, după ce Curtea de Apel Chișinău a plasat-o sub control judiciar într-un dosar de corupție, dar lațul se strângea în jurul complotiștilor folosiți de Moscova, de aceea politiciana rusofilă a încercat să scape. Informați din timp asupra planurilor Marinei Tauber, procurorii anticorupție au interceptat-o pe aeroport.

Potrivit Procuraturii, Marina Tauber este suspectată că a acceptat cu bună știință finanțare pentru Partidul ȘOR din partea unui grup criminal organizat. De asemenea, ea este acuzată că ar fi falsificat raportul privind gestiunea financiară a Partidului ȘOR pentru semestrul I al anului 2022, cu intenția de a ascunde valoarea și utilizarea fondurilor obținute.

- Advertisement -

În comunicatul Procuraturii se arată: „Astăzi dimineaţă, Marina Tauber a fost reţinută la Aeroportul Internaţional Chişinău în rută spre Tel Aviv, Israel, prin Istanbul, Turcia. La baza reţinerii a stat ordonanţa procurorului din Procuratura Anticorupţie, emisă tot astăzi, pe motiv că învinuita a încălcat condiţiile prevăzute de măsurile preventive aplicate în privinţa ei”.

Deputata Marina Tauber a putut fi reținută după ce deputații de la Chișinău au votat pentru ridicarea imunității acesteia, în urma cererii Procuraturii.

Procurorii au solicitat ridicarea imunității parlamentare a deputaților Marina Tauber și Ilan Șor, ambii din Partidul ȘOR. Cei doi sunt învinuiți de escrocherie și spălare de bani de proporții deosebit de mari, săvârșite în interesul unui grup criminal organizat.

- Advertisement -

Înainte de anunțul Procuraturii, Marina Tauber a spus, într-un live pe Facebook de la aeroport, că urma să plece „în străinătate” pentru o „vizită medicală”. „Plec doar pe câteva zile. Revin joi dimineața. Am și biletul retur”, a susținut Tauber, înainte să fie reținută pe aeroport.

VIDEO: Lamentările și amenințările Marinei Tauber înainte de a fi arestată

Tauber, invitata lui Ciutacu. Amândoi au patroni fugari

Lăsată de oligarhul fugar Ilan Șor (36 de ani) la comanda operațiunii de destabilizare a Republicii Moldova, Marina Tauber a jucat încă de astă-toamnă un rol-cheie în planul Rusiei de a recăpăta controlul asupra micii țări. Tauber a organizat mitinguri de protest, coordonând acțiunile de contestare a conducerii pro-occidentale și a politicii Moldovei de apropiere de Uniunea Europeană.

În februarie 2023, după ce conducerea de la Chișinău a suspendat emisia a 6 posturi de televiziune pro-rusești, Marina Tauber a fost adusă la România TV, televiziunea unui alt oligarh fugar (Sebastian Ghiță), unde i s-a dat platformă să-și expună propaganda putinistă. Totul s-a întâmplat în emisiunea lui Victor Ciutacu.

Cum asculta Ciutacu, disciplinat ca un popândău!

În ziua când Marina Tauber propaga la România TV minciunile și teoriile conspirației de sorginte rusească, manifestanții aduși de partidul ei la Chișinău au încercat să intre cu forța în instituțiile guvernamentale. Nederanjată de Ciutacu sau de ceilalți invitați, Tauber a spus la România TV, în acea zi, că Maia Sandu vrea să bage Moldova în război, că distruge economia, că nivelul de trai al populației scade din cauza guvernării pro-europene. Tauber a mai spus că singura soluție e ca țara să nu intre în nicio alianță, politică (UE) sau militară (NATO).

A doua zi, România TV a dat un comunicat în care-și punea cenuță-n cap, se scuza cu lacrimi de crocodil pentru că, „dintr-o gravă și regretabilă eroare”, a invitat-o pe agenta rusofilă în emsiunea lui Ciutacu. Dar televiziunea lui Ghiță a continuat să promoveze aceleași predicate mincinoase ale Moscovei.

Marina Tauber este judecată, la fel ca și șeful său, oligarhul Ilan Șor (de asemenea fugit în Israel), pentru „Operațiunea Titirezul“, furtul din băncile moldovenești a aproape un miliard de dolari, în perioada 2010-2014. Banii reprezentând 12% din PIB-ul anual al țării au fost scoși din Moldova și duși în băncile rusești.

Tauber a stat două luni în arest preventiv și alte patru luni în arest la domiciliu, după care a fost plasată sub control judiciar.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Deși țara fierbe, PSD și PNL încearcă să introducă noi pensii speciale!

* Se alege praful de PNRR! Banca Mondială anunță că România pierde banii pentru construirea a 27 de spitale noi, metroul din Cluj și campania națională de reîmpăduriri

* Ostenit după 9 zile în America de Sud, Klaus Iohannis s-a dus direct la reședința de odihnă de la Neptun. În weekend se bronzează, la Cotroceni ajunge săptămâna viitoare

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -