miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăNewsPaleologu: "Contemplu cu fascinație și scârbă o creatură extrem de veninoasă: hater-ul...

Paleologu: „Contemplu cu fascinație și scârbă o creatură extrem de veninoasă: hater-ul ortodox”. Baconschi: „Cum să crezi că Dumnezeu va arunca în iad grosul umanității și 90% din lumea creștină, doar pentru a-i mântui, în exclusivitate, pe creștinii de rit bizantin răsăritean?”

-

Doi intelectuali de vârf, Theodor Paleologu și Teodor Baconschi, continuă să aducă argumente în favoarea ecumenismului religios, pentru care o piatră de temelie ar putea fi decizia istorică de celebrare a Paștelui în comun, în aceeași zi, de către toți creștinii.

În noile texte postate pe Facebook de cei doi intelectuali de dreapta, foști miniștri în „regimul Băsescu”, se regăsește un personaj sinistru al Bisericii Ortodoxe Române, chiar dacă nenumit: anarhistul putinist ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. Portretizarea acestuia este evidentă, cu detalii și citate elocvente.

Theodor Paleologu (49 de ani), fost ministru al Culturii, extrapolează și definește „hater-ul ortodox”, individul primitiv care, în infinita lui revendicare ortodoxă, e capabil de o ură atroce, distrugătoare.

Teodor Baconschi (60 de ani), fost ministru de Externe, arată ridicolul în care se plasează cei care cred că doar creștinul e om, ba mai mult – doar creștnul ortodox, iar pentru unii, doar ortodoxul român!

- Advertisement -

Theodor Paleologu: „Are o infinită capacitate de a urî, de a insulta, de a condamna. Proiectează gunoiul său interior asupra altora”

„Contemplu cu fascinație și scârbă o creatură extrem de veninoasă: hater-ul ortodox. Are o infinită capacitate de a urî, de a insulta, de a condamna. Vede peste tot numai gunoi, pentru că de fapt proiectează gunoiul său interior asupra altora. Detectează peste tot conspirații, dedesubturi, tranzacții scabroase. Lansează acuzații extreme de trădare și apostazie. Atacă eventual și rudele, vii sau decedate, ale celor pe care îi urăște, pretinzând perfid că îi compătimește și vorbind ipocrit despre iubire. Detestă intelectualii, catolicii, protestanții și, în general, pe cei de altă confesiune sau credință, detestă Occidentul decadent, detestă cam tot ce nu corespunde propriei definiții a ortodoxiei. O definiție îngustă, primitivă și ignară, care desfigurează chipul ortodoxiei. Este fundamentalist, dar nu are niciun fundament. În fond, neagă – prin tot ce face și spune – înseși fundamentele ortodoxiei. Este obsedat de cei doi «i» din numele lui Iisus, dar îi ignoră cu desăvîrșire învățăturile morale.”

Teodor Baconschi: „Să susții că Dumnezeu nu-i va mântui decât pe creștinii ortodocși e o absurditate ridicolă, făcând și proba unei gândiri sectare, la limita blasfemiei”

„Să recapitulăm cele esențiale. Creștinismul este religia iubirii, pentru că Dumnezeu este iubire. Domnul Iisus Hristos a răscumpărat prin jertfa pe Cruce și Învierea Sa întreaga umanitate. Și-a trimis Apostolii să predice Evanghelia (Vestea cea Bună) până la marginile pământului și s-a rugat Tatălui ceresc pentru «ca toți să fie una». În cele patru Evanghelii, Mântuitorul se află la tot pasul în compania oricărui om, indiferent de statutul său etnic, social sau moral.

Sfântul Pavel a scos noua religie din orizontul național al iudaismului, devenind «Apostolul Neamurilor». Faptul că generațiile mai târzii de creștini au sfâșiat «cămașa fără cusătură» a Domnului, împărțindu-se în trei ramuri confesionale, nu ține de voința Lui Dumnezeu, ci de păcatele omenești, începând cu vanitatea.

- Advertisement -

Două milenii – și prea puțină vrednicie – n-au fost de ajuns pentru ca toată omenirea să primească revelația Fiului lui Dumnezeu. Din 8 miliarde de pământeni, doar o treime sunt creștini, restul rămânând în tradiția celorlalte șapte religii vii, pe deplin respectabile prin vechimea și creațiile lor spirituale.

Oricum, în cartea Genezei, ni se relatează crearea omului «după chipul și asemănarea lui Dumnezeu». Nu după cea a creștinului, evreului, musulmanului, budistului, șintoistului, jainistului, animistului etc.

În aceste condiții, să susții că «făcătorul cerului și al pământului, al tuturor celor văzute și nevăzute» nu-i va mântui decât pe creștinii din tradiția din care faci parte – mai mult: numai pe cei din neamul tău – e o absurditate ridicolă, făcând și proba unei gândiri sectare, la limita blasfemiei.

Prin tribalismul său obtuz, filetismul e aberant tocmai pentru că ignoră toate cele amintite aici. Cum să crezi în omnipotența iubitoare a unui Dumnezeu care va arunca în iad grosul umanității și 90% din lumea creștină, doar pentru a-i mântui, în exclusivitate, pe creștinii de rit bizantin răsăritean?

Prin urmare, pe lângă efectul toxic asupra pluralismului democratic, cugetările ritoase de soiul «Au catolicii Lumina sfântă de la Ierusalim? N-au!» sunt simple forme de umor involuntar.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Ruptură majoră pe tema „Paștele comun”. Papahagi către Neamțu: „Ai ales să pui capăt prieteniei noastre. De-acum, fiecare pe drumul său” / „M-a întristat postarea ta nedreaptă și neprietenească”

* VIDEO. Se îngroașă gluma pentru George Simion! Al treilea personaj important care confirmă legăturile liderului AUR cu serviciile rusești: Vlad Filat, fost premier al Moldovei

EDITORIAL CARTIANU: Anchetarea lui Tolontan. Corespondență din pușcărie. Realitatea paralelă creată de RTV

Ce ascunde Guvernul PSD-PNL: coaliția se pregătește să piardă 4,5 miliarde de euro din PNRR, ca să păstreze pensiile speciale! Într-un act oficial se arată că România va primi în 2023 doar 1,9 din cele 6,4 miliarde euro

Circ pentru fraieri: coaliția PSD-PNL anunță „austeritate“, dar îl protejează pe Ciucă, premierul cu pensie specială + salariu la stat

Judecătorul Cristi Danileț revine în magistratură, după 16 luni de surghiun! A câștigat definitiv toate cele trei procese cu CSM

Nicușor Dan a reușit să facă Bucureștiul mai credibil financiar decât România! Agenția Fitch a acordat rating A orașului și remarcă „planul de investiții ambițios“

Avocatul Piperea, portavoce a dezinformării în România, e șocat: „O întreagă lume mă detestă și nu știu de ce. Din 220 de studenți, azi au venit la cursul meu fix 2. Este un evident boicot”

PSD „prelungește“ Revoluția cu 3 zile ca să-l salveze pe Ciolacu! Impostorul vrea certificat de luptător cu rol determinant, deși în Buzău n-a existat fenomen revoluționar în 1989

Ce șarlatanie! După modelul „Vadim – omul anului în lume”, ex-PRM-ista Olguța Vasilescu a cumpărat cu 22.900 de euro, din bani publici, titlul de „cea mai căutată destinație de Paște din Europa” pentru Craiova, de la un SRL belgian!

- Advertisement -

2 COMENTARII

 1. „Să recapitulăm cele esențiale. Creștinismul este religia iubirii, pentru că Dumnezeu este iubire. Domnul Iisus Hristos a răscumpărat prin jertfa pe Cruce și Învierea Sa întreaga umanitate.”

  Iată ce-i răspunde Dumnezeu acestui fustangiu:

  „Văzând însă Domnul Dumnezeu că răutatea oamenilor s-a mărit pe pământ şi că toate cugetele şi dorinţele inimii lor sunt îndreptate la rău în toate zilele, I-a părut rău şi s-a căit Dumnezeu că a făcut pe om pe pământ.” (Facere 6, 5-6)

  Toți neaveniții și pupincuriștii își dau cu părerea despre Dumnezeu cum că e: iubire, lumină, și alte aberații. Nu-i adevărat deloc. Dacă creatorul tău ți-a spus că-i pare rău că te-a făcut, ce mai vii, bă, panaramă, să cotcodăcești pe-aici mizeriile tale?

  Și iată ce ne-a mai spus „iubitorul” Dumnezeu:

  „Şi a zis Domnul: „Pierde-voi de pe faţa pământului pe omul pe care l-am făcut! De la om până la dobitoc şi de la târâtoare până la păsările cerului, tot voi pierde, căci Îmi pare rău că le-am făcut”. (Facere 6, 7) Î? … căci îmi pare rău că le-am făcut! Ăsta e, băăă, adevăratul Dumnezeu! Cum să vii tu să-i adresezi personificările tale, cînd, de fapt, El, Dumnezeu e doar dreptate, justiție, adevăr. Iubirea? Iubirea vine la urmă, și asta numai dacă faci voia lui, Baco, dar tu?, pe cînd erai la Paris să ne reprezinți țara, ți-o trăgeai prin jacuzzy cu toate borfelinele. Nu ți-ar fi rușine de nemernic ce ești.

  Așa Cartiene, cenzureaz-o și pe asta, băăă, ăsta care te dai cu curul de pământ pentru „libertatea” presei, panaramă ce ești.

 2. Pentru introvertitul Paleologu, o figură sinistră prin însăși existența lui însuși: A-i caracteriza pe ortodocși cu mizeriile pe care le spui, tu, de fapt, nu faci nimic altceva, decît apologia actualei puteri și actualei țări în care trăim. A trăii în România de azi, nu ai cum cum să nu fii, sa să devii așa cum ne descrii tu, Pale, pentru că asta ne-au oferit politicienii din 1989-ncoace, da? Trăim într-o țară jefuită și sugrumată de tot felul de lighioane mizerabile care-și bat joc de oricine și de orice; păi cum să nu ajungi să fii așa cum ne descrie acest politician ratat? Tu, Pale, ce-ai fi făcut, bă, panaramă ce ești, dacă ajungeai într-o funcție politică mare? Ai fost ministrul culturii, toți cei care te-au monitorizat au spus că nu ai făcut absolut nimic acolo. To o dai din drâmbă că nu aveai bani. OK. Și? Te-ai înscris în cursă la prezidențiale. Ai luat ceva cam 3%. Rușinos, bă. Voi, politicienii, absolut toți, ne-ați distrus viețile, și tot voi veniți să ne descrieți în halul ăsta? Stai, dracului, în elenismul tău de căcat, și nu te mai da cu fundul de pământ, că și tu faci parte din cei pe care-i descrii așa de mișelește, borhotule uman ce ești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -