România TV a primit 12 milioane de lei, în ultimii 5 ani, doar de la Loterie! Așa finanțează clasa politică îndobitocirea poporului, pe banii lui

6
955
Marcel Ciolacu la Ciutacu, într-o seară cu de toate la România TV: propagandă PSD, conspirații, crime misterioase în Bran. Asta finanțează statul român cu zeci de milioane de lei, la comanda politicienilor

Faptul că tocmai politicienii aflați la putere sunt vinovați de atmosfera de ospiciu pe care televiziunile oligarhilor au instituit-o în România este ilustrat cât se poate de elocvent de informația concretă că doar Loteria Română a finanțat România TV, în ultimii 5 ani, din bani publici, cu 11,87 milioane de lei fără TVA! Cel mai toxic post de televiziune din țară, înființat de fugarul Sebastian Ghiță (fost deputat PSD), este unul din cei doi mari beneficiari – alături de Antenele altui oligarh, Dan Voiculescu – ai contractelor pe bani publici.

Contul de Facebook „Banii noștri“ publică documente interesante care arată că, din 1 septembrie 2018 până acum, Compania Națională Loteria Română SA a alimentat postul România TV cu aproape 12 milioane de lei, reprezentând contracte pentru „servicii de televiziune“. Compania este de stat și are conducere numită politic.

Contractele au fost din ce în ce mai mari, în timp ce intervalele de timp s-au scurtat. Ultima oară, la foarte scurt timp după ce Iohannis a numit Guvernul PSD-PNL, suma dată din banii publici de Loterie către RTV a fost pur și simplu dublată!

Cele 4 contracte au avut următoarele valori:

 • 1 septembrie 2018: 1.680.120 lei;
 • 5 noiembrie 2019: 2.548.000 lei;
 • 22 decembrie 2020: 2.548.000 lei;
 • 31 decembrie 2021: 5.096.000 lei.

România TV este, alături de alte două televiziuni „de știri“ controlate de oligarhi, Realitatea Plus (Maricel Păcuraru) și Antena 3 (Dan Voiculescu), pe podiumul sancțiunilor primite de la CNA.

Cele trei posturi au excelat, din 2020 încoace, mai întâi în promovarea teoriilor conspiraționiste despre pandemie, apoi în narative cu tentă antioccidentală și în preluarea mesajelor propagandei rusești. Spre exemplu, la România TV a fost adusă să vorbească Marina Tauber, organizatoarea încercărilor de a răsturna regimul pro-european de la Chișinău, la Realitatea Plus are spațiu de emisie rusofilul Cozmin Gușă, iar la Antena 3 a fost promovat agresiv fake-news-ul despre presupusa persecuție a preoților români din Ucraina.

Instituțiile statului finanțează masiv, cu sume uriașe, aceste posturi toxice. Companii de stat, ministere, primării și consilii județene încheie contracte de milioane de lei cu respectivele televiziuni.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Prietenul lui Ponta e anchetat pentru că le-a dat rușilor (prin fugarul Șor) Aeroportul Chișinău. Iurie Leancă a fost prim-ministru, i-a făcut galerie lui Ponta la prezidențiale  și a luat șpagă de la Șor

* Deputata Marina Tauber, protejata Rusiei și a lui Ciutacu, a fost arestată de procurori pe aeroportul din Chișinău. Încerca să fugă în Israel, unde se ascunde și patronul ei politic, infractorul Șor

* Deși țara fierbe, PSD și PNL încearcă să introducă noi pensii speciale!

* Se alege praful de PNRR! Banca Mondială anunță că România pierde banii pentru construirea a 27 de spitale noi, metroul din Cluj și campania națională de reîmpăduriri

6 COMENTARII

 1. Este inadmisibil ca din banul public sa se finanteze partide ticalosite si televiziuni !
  Si toate acestea sa fie sub acoperirea unor legi merusinate, in timp ce Sanatatea si Educatia poporului sunt subfinantate!
  Unde, in Europa, mai avem asemenea comporament cinic al puterilor statului?

  • ANAF A DECLANSAT OPERATIUNEA: SA LUAM CATE PUTIN DE LA FIECARE FRAIER DIN romania.
   LA SFARSITUL LUNII APRILIE AU APARUT DIN SENIN ACCESORII. LA SFARSITUL LUNII MARTIE SUME DATORATE 0 (ZERO), CONFORM DOCUMENTE ANAF.
   CAT VREA ANAF ? 45 LEI. PLATIT, INCASAT.
   ASA STRANG BANII DE LA PROSTI TOVARASIILE LOR. COMUNISTII SUNT CEI MAI MARI HOTI DIN ISTORIE.

 2. in Grecia au fost alungati, cand in Serbia i-au prins cu aceleas 6 numere si saptamana urmatoare, ai nostrii ii tin in brate. I-a verificat cineva pe NOROCOSII de castiga la 6 din 49? Trebuie sa fii cel putin infantil, sa speri la 6 numere castigatoare! Alea sunt pentru PREMIANTI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here