Deși țara fierbe, PSD și PNL încearcă să introducă noi pensii speciale! Primul efect: pierdem miliarde de euro din PNRR

9
2001
Marii protectori ai pensiilor speciale: Marcel Ciolacu (PSD) și Nicolae Ciucă (PNL)

În loc să elimine actualele pensii speciale, cerință obligatorie pentru a primi banii europeni prin PNRR, reprezentanții PSD și PNL din conducerea Camerei Deputaților au decis să urgenteze aprobarea unui proiect de lege prin care se introduc noi pensii speciale, dezvăluie USR.

Este vorba de un proiect PSD-PNL prin urmează să primească pensii speciale și personalul de la Curtea Constituțională: magistrații-asistenți și personalul de specialitate juridică asimilat acestora, indiferent de vârstă, după ce au împlinit o vechime în activitate juridică de minimum 25 de ani, din care măcar 10 ani în cadrul Curții Constituționale.

PSD și PNL vor să le acorde 80% din indemnizația de încadrare brută plus sporurile avute în ultima lună de activitate de dinaintea pensionării. Adică, aceeași schemă ticăloasă: pensia mai mare decât venitul din ultima lună (pentru că 80% din venitul brut e mult mai mult decât venitul net), care e oricum mai mare decât salariul brut, pentru că i se adaugă o grămadă de sporuri.

Un exemplu: dacă un salariat de la Curtea Constituțională are salariul brut de 10.000 de lei, el încasează „în mână” în jur de 6.000 de lei (salariul net). Dacă în ultima lună nu ar primi niciun spor și nu ar face nicio altă șmecherie, oricum ar ieși cu o pensie de 8.000 de lei, mult mai mare decât ultimul salariu net.

Dar aici intervin, de regulă, trei șmecherii cumulate:

 • cu câteva luni înainte de pensionare, angajatul este promovat, la lica înțelegere sau prin diverse influențe (mai ales politice), într-o funcție superioară, prin detașare, iar leafa îi crește spectaculos. Astfel, de la 10.000 de lei, brutul devine lejer 15.000 de lei.
 • în ultima lună, sporurile se umflă spectaculos și nerușinat, angajatul apare în acte că lucrează în toate weekend-urile, ba mai bagă și ore suplimentare, cu precădere noaptea, că sunt mai bine plătite. Astfel, sporurile jung și la 65-70% din salariu (la cel mărit deja!), adică alți 10.000 de lei la venitul brut, urcând totalul la 25.000 de lei.
 • se aplică procentul de 80% brutului de 25.000 de lei, rezultând o pensie specială de 20.000 de lei.

Iată cum, de la un salariu net de 6.000 de lei, „specialul” sare brusc la o pensie de 20.000 de lei!

„PSD și PNL promit că elimină pensiile speciale, dar crează unele noi”

Deputatul Victor Ilie (USR), membru în Comisia juridică și în ce de buget din Camera Deputaților, a explicat intențiile ascunse ale PSD și PNL: „Caracterul duplicitar al Coaliției PSD-PNL nu cunoaște limite. PSD și PNL promit că elimină pensiile speciale, dar crează unele noi, inclusiv pentru personalul non-juridic al CCR. Și fac totul în stilul în care vor să treacă toate mizeriile, pe repede-înainte. Se vorbește pe de o parte de restrângerea cheltuielilor bugetare, dar, în realitate, privilegiile celor angajați la stat sunt ca un bulgăre de zăpadă scăpat la vale, pe care nimeni din vechile partide nu vrea să-l oprească”.

USR a depus mai multe amendamente la proiectul Guvernului Ciucă de așa-zisă reformă a pensiilor speciale, astfel încât jalonul din PNRR să fie respectat și România să nu rateze șansa istorică de a primi miliarde de euro pentru școli, autostrăzi și spitale.

Reforma pensiilor speciale a întârziat patru luni de zile față de calendarul asumat prin PNRR și, dacă nu este realizată, pot fi pierdute miliarde de euro din bani europeni.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Se alege praful de PNRR! Banca Mondială anunță că România pierde banii pentru construirea a 27 de spitale noi, metroul din Cluj și campania națională de reîmpăduriri

* România e practic în faliment, ca-n 2009, iar Ciolacu vrea acord cu FMI înainte să preia Guvernul, dezvăluie Cîțu. „S-au abandonat la ordin banii din PNRR“

* Ostenit după 9 zile în America de Sud, Klaus Iohannis s-a dus direct la reședința de odihnă de la Neptun. În weekend se bronzează, la Cotroceni ajunge săptămâna viitoare

* VIDEO. Se îngroașă gluma pentru George Simion! Al treilea personaj important care confirmă legăturile liderului AUR cu serviciile rusești: Vlad Filat, fost premier al Moldovei

EDITORIAL CARTIANU: Anchetarea lui Tolontan. Corespondență din pușcărie. Realitatea paralelă creată de RTV

Nicușor Dan a reușit să facă Bucureștiul mai credibil financiar decât România! Agenția Fitch a acordat rating A orașului și remarcă „planul de investiții ambițios“

Ce șarlatanie! După modelul „Vadim – omul anului în lume”, ex-PRM-ista Olguța Vasilescu a cumpărat cu 22.900 de euro, din bani publici, titlul de „cea mai căutată destinație de Paște din Europa” pentru Craiova, de la un SRL belgian!

Avocatul Piperea, portavoce a dezinformării în România, e șocat: „O întreagă lume mă detestă și nu știu de ce. Din 220 de studenți, azi au venit la cursul meu fix 2. Este un evident boicot”

* Paleologu: „Contemplu cu fascinație și scârbă o creatură extrem de veninoasă: hater-ul ortodox”. Baconschi: „Cum să crezi că Dumnezeu va arunca în iad grosul umanității și 90% din lumea creștină, doar pentru a-i mântui, în exclusivitate, pe creștinii de rit bizantin răsăritean?”

9 COMENTARII

 1. Foarte bine… să le facă!!!… până într-o zi, în care nu le vor mai face, fiindcă lumea va fi, va ieși în stradă…nu doar în stradă ci pe ei direct!!!
  Și se vor dezunfla ca un balon…nu ei sunt buricul României sunt acolo doar făcând pe clovnii în disperare lor iar un disperat nu e un Om puternic, un disperat doar se atârnă de un fir extrem de subțire atâta ce are un slăbănog la mâna!!! Acuma că sunt mulți și par neclinteniți e doar o fațadă înainte ochilor noștri…
  Orice lucru anormal bubuie/explodează atunci când trebuie să exploreze…e firul normal a vieți, și aceste năravuri vor bubui!!!

  • PARTIDUL SI SECURITATEA PENTRU ETERNITATE.

   NE-AU LUAT PRIZONIERI. DEOCAMDATA NU AU INCHIS GRANITELE.

   COMUNISTII SUNT CEI MAI MARI HOTI SI CEI MAI MARI CRIMINALI DIN ISTORIE.

 2. Vorba lui Ciocolacu ”Trebuie să dăm dovadă de mai multă chibzuinţă în cheltuirea banului public”😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
  Tare le mai place bolșevicilor PCR-USL să fure și să mănânce c’at 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

 3. E de noaptea minții ce poate să le tune… mintea la iresponsabilii ăștia cu creier de amibă (să mă scuze amibele)!
  Ăștia trebuie judecați și condamnați la pușcărie pe viață pentru subminarea economiei naționale, toate averile CONFISCATE și interdicție de intrare în România pentru toate rudele până la gradul 4 inclusiv! Altfel nu scăpăm de ei și de clica lor de nepoței, nășici și amante!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here