Șoc la Moscova: a murit, la 57 de ani, ministrul adjunct al Apărării, generalul Jidko, fost comandant al trupelor ruse din Ucraina

0
7306
Gen. Ghennadi Jidko

Ziua de 16 august 2023 a fost una de coșmar pentru Vladimir Putin. Dictatorul rus și grupul său de putere au primit o lovitură cumplită: l-au pierdut pe ministrul adjunct al Apărării din Federația Rusă, generalul-colonel Ghennadi Jidko, cel care anul trecut a fost chiar comandantul trupelor invadatoare pe frontul din Ucraina.

Generalul-colonel Ghennadi Jidko (57 de ani), adjunctul ministrului Serghei Șoigu, era originar din orașul Ianghiabad, situat în fosta republică sovietică Uzbekistan.

Anunțul morții lui Jidko, survenită în condiții misterioase, a apărut atât pe site-ul Obozrevatel.com din Kiev, cât și pe varianta ucraineană a Wikipedia.

Potrivit celei de-a doua surse, Jidko și-a dat ultima suflare pe 16 august 2023, la Moscova. N-a fost făcut un anunț oficial, care să precizeze cauza morții. Speculațiile apărute au legătură cu vârsta deloc înaintată a generalului rus: 57 de ani.

A absolvit două Academii Militare. Era erou al Rusiei

Gen. Ghennadi Jidko

Generalul Jidko a participat în 2016 la războiul din Siria, în calitate de șef de personal al grupării comune de trupe militare.

Conform unor rapoarte din mai 2022, el a ajuns chiar comandant al „denazificatorilor” în „operațiunea militară specială” din Ucraina, în locul generalului Aleksandr Dvornikov.

Pe 12 noiembrie 2021, cu trei luni înainte de a ataca Ucraina, Putin l-a numit pe Jidko ministru adjunct al Apărării Federației Ruse. De asemenea, i-a încredințat și funcția de șef al Direcției Principale Militaro-Politice a Forțelor Armate ale Federației Ruse.

În 1997, Ghennadi Jidko a absolvit Academia Militară a Forțelor Blindate „R.Y. Malinovski”, care poartă numele unui celebru mareșal al URSS din cele de-al Doilea Război Mondial.

În 2007, Jidko a absolvit și Academia Militară a Statului Major General al Forțelor Armate ale Federației Ruse.

În 2017, el a primit titlul de Erou al Rusiei. Trei ani mai târziu, a fost avansat la gradul de general-colonel.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Iohannis, criticat dur de militari pentru lipsa de respect arătată de Ziua Marinei: „Confundă țara cu casa și onorul cu nevasta”. Contrar regulamentului, marinarii au fost puși să dea onorul întregii familii Iohannis!

* Ciolacu și trei miniștri se duc la Bruxelles să cerșească dreptul de a supra-îndatora România, pentru a păstra pensiile speciale și a-și salva clientela nesătulă

* Numărul angajaților la stat a continuat să crească și în lunai mai (+4.395) și în iunie (+490)!

* Încă o pensionare rușinoasă, după cea a șefului DNA: procurorul general „a tras pe dreapta” la 50 de ani, cu o pensie de peste 5.000 de euro!

* Recompensă regească pentru judecătoarea care lua șpagă de la interlopi: pensie specială de 4.000 €/lună + bonus de 200.000 € pentru 5 ani nemunciți + 53.000 € șpagă neconfiscată. A scăpat de judecată prin prescrierea faptelor, după două decizii ale CCR

* A murit deputatul implicat în măcelul de la Sibiu, din 1989, și care frecventa Ambasada Rusiei după invadarea Ucrainei

* Bine-ai venit acasă, hoțule Vâlcov! Hoților din PSD le era dor de tine

* „Vicele” PSD-ist al CJ Buzău a pus să fie montate ilegal limitatoare de viteză la 5 km/oră, în dreptul casei sale! Explicație de parvenit: „Îmi intra praf în piscină!”

* Orlando Teodorovici se gudură grețos pe lângă Șoșoacă: „S.O.S. este un partid frecventabil” / „Doamna Șoșoacă este omul cu care poți să faci echipă” / „Oamenii din S.O.S. vor binele României” / Școala de Vară a S.O.S. România este mediatizată de Nașul TV, oficina clanului Șoșoacă

* Despre gâlceava elitei bogate a Bisericii cu lumea. Studiul de caz nr. 2: Facultatea de Teologie din Constanța, din ograda lui jupân Teodosie Putinistul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here