Situație crâncenă: 614 de noi îmbolnăviri, al doilea record absolut în două zile! Terapia Intensivă e tot mai aglomerată

1
562

O situație atipică și îngrijorătoare, diferită de ceea ce se întâmplă în Europa: în România, vârful pandemiei este atins în iulie, nu în martie-aprilie, cum s-a întâmplat în Italia, Spania, Franța etc. Grupul de Comunicare Strategică (GCS) din cadrul Guvernului României a anunțat joi, la ora 13.00, un număr record de cazuri noi de Covid-19.

Astfel, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 614 noi îmbolnăviri, la 13.179 de teste efectuate. Este cel mai mare număr de noi cazuri de la izbucnirea epidemiei în țara noastră. Vechiul record fusese stabilit ieri: 555 de noi infectări.

Până la această reizbucnire violentă a pandemiei în România, „ziua cea mai neagră” era 11 aprilie, cu 523 de noi cazuri.

Până astăzi, 9 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 30.789 de persoane infectate cu noul coronavirus.

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 1.834 au decedat, iar 22.574 au fost externate (20.969 de pacienți vindecați și 1.605 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare).

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 17 decese (13 bărbați și 4 femei), dintre care 16 ale unor persoane care prezentau comorbidități (boli grave).

La Terapie Intensivă, în acest moment, sunt internați 240 de pacienți, în ușoară creștere față de ieri, când erau 237.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

  1. Nu cred ca e varful epidemiei, este valul 2 si pentru el trebuie sa multumim criminalilor din ccr, psd si acolitii, iar motul acestui kkt este avocata penalilor, purceau weber si tuturor le urez covid placut! Inainte sa dea covidul peste ei insa, da peste romanii idioti care nu pot respecta 3 reguli foarte simple : masca, distantare si spalat pe maini. Astia suntem, si aici se vede ticalosia celor mentionati deja si PROSTIA populatiei, PROSTI, PROSTI, PROSTI, astfel descoperim cat de mare e bazinul psdist din tara asta!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here