Arafat: “Am văzut cântăreți, un om care se ocupă de modă. Fac campanii foarte bine regizate“. Despre „specialiștii” care neagă existența Covid

1
2423

Trendul epidemiei de coronavirus este crescător pe fondul unor campanii puternice și “foarte bine regizate”, care “țintesc o anumită parte a populației”, îndemnând oamenii să nu respecte măsurile de precauție, a afirmat miercuri doctorul Raed Arafat, secretar de stat MAI, la Digi24.

Oficialul guvernamental, care a devenit ținta atacurilor xenofobe și rasiste pe rețelele de socializare de când a început să ia atitudine împotriva campaniilor de dezinformare, a cerut să fie ascultați specialiștii și nu cântăreții și croitorii care s-au trezit experți în epidemiologie.

“Întrebarea mea: de ce? Vii și pui egalitate între mască și sclavie. Deci trebie să te împuternicești, trebuie să îți scoți masca. Astfel de campanii ajung la tineri

„Ce este cert este că trendul este crescător, nu este descrescător, nici nu este stabil. Este un trend crescător, toate datele arată acest lucru. De aici, în ultimele 14 zile noi am crescut, dacă nu greșesc, cu vreo 30%. Deci, asta este deja un semnal, adică trebuie controlată situația“, spune Arafat.

O întrebare ridicată de medic vizează scopul acestor personaje marginale devenite “experți” în epidemiologie peste noapte: „Singura modalitate de a controla fără măsuri restrictive, pe care știu că nu le vrea nimeni, este ca populația să fie cooperantă. Să respecte regulile care au fost recomandate și să nu mai asculte toate prostiile care se vehiculează pe rețelele de socializare. Am început să vedem oameni, personaje care n-au nimic cu medicina… Mai avem și din medicină unii care combat ideea virusului, dar care sunt din specialități despre care n-am ce să zic că n-au nicio relație cu partea asta, nici pe situații de urgență, nici pe virusologie, nici pe boli infecțioase, nici pe epidemiologie… Dar vorbim de cei care au lansat niște campanii recent și care sunt cântăreți, am văzut un om care se ocupă de modă, și așa mai departe, și care fac niște campanii foarte bine aranjate, foarte bine regizate, care țintesc o anumită categorie de populație. Acum, întrebarea mea, de ce? De ce acum? De ce fac acest lucru? Și vii și pui egalitate între mască și sclavie. Pui egalitate între portul măștii și supunerea la dorințele statului. Deci trebuie să te împuternicești, trebuie să îți scoți masca. Deci, astfel de campanii ajung la tineri, tinerii poate, o parte dintre ei, le cred, le văd și le aplică“.

„Dacă ai infarct și nu vrei să te tratezi, e libertatea ta. Dar când tu transmiți la alții boala, deja e discutabil dacă e doar libertatea ta sau trebuie să iei în considerare și libertatea celorlalți“

Esența acestei probleme nu este libertatea individuală, așa cum încearcă s-o prezinte propaganda PSD și cea rusească, sprijinite de tot felul de oportuniști și inconștienți. Ci faptul că boala Covid-19 este contagioasă.

Un om are dreptul să aleagă dacă se tratează sau nu de o afecțiune, dar nu are dreptul ca, în numele libertății personale, să îmbolnăvească alți oameni.

Acest lucru l-a explicat în clar și Arafat: “Oricine poate să meargă să se exprime să spună ce vrea, unde vrea. Problema noastră este, în final, ce rezultă de acolo. Și vrând, nevrând, specialiștii trebuie să aibă un cuvânt mult mai serios decât persoane care vin cu idei care nu au absolut nicio bază științifică. Trebuie să decidem care este interesul nostru. Libertatea individului, și atunci dăm libertatea totală, nu vreau să mă internez, nu vreau asta, nu vreau asta, OK! Dacă era o boală care era individuală, adică o problemă cardiacă, nu vreau să mă internez, nimeni nu poate să te forțeze, este libertatea ta. Dacă ai infarct și nu vrei să te trateze medicul, e libertatea ta. Îți explică medicul și se uită la tine, din păcate, cum poate chiar mori în fața lui. Dar nu poate să facă nimic. E dreptul tău. Dar în această situație, când tu transmiți la alții boala, deja e discutabil dacă e doar libertatea ta ca individ sau trebuie să iei în considerare și libertatea celorlalți“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

  1. O sleahta de ciocardei , puradei , golanei si interesati material si politic dar cu minte putina vor sa impuna tampeniile lor intregii populatii si apoi sa dea vina pe altii ca n-au gestionat bine situatia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here