15.000 de euro de la primarul Florea pentru „morsa” Chirieac, să trăiască! Din sărăcia Sectorului 5…

1
1780
Bogdan Chirieac are un principiu: închide ochii și ia banii!

Bogdan Chirieac a primit, pe 7 iulie 2020, suma de 15.000 euro de la Primăria Sectorului 5 din București, pentru promovare pe site-ul DCNews, scrie Buletin.de. Operațiunea are loc într-un moment dificil pentru presă și exact înaintea campaniei electorale în care primarul Daniel Florea (PSD) încearcă să convingă publicul să-i mai dea un mandat.

Potrivit achiziției postate pe e-licitatie.ro, DCNews Media Grup, aparținându-i lui Bogdan Chirieac, va încasa 72.567 de lei, urmând să livreze prezentare de materiale în online, CD-uri de prezentare, articole de presă publicate pe platformele grupului. Toate serviciile sunt grupate sub numele generic “Pachet Partener”.

Primăria i-a dat contractul lui Chirieac prin încredințare direct, cu dedicație

Buletin.de observă că nu a existat un anunț prealabil pe platforma SEAP, astfel încât DCNews n-a avut contracandidați. Totul pare făcut la comandă, special pentru sulfurosul Bogdan Chirieac, una dintre cele mai toxice prezențe din peisajul media românesc.

Abonat la contracte cu statul, nelipsit din studiourile TV ale mogulilor în emisiunile unde se înfierau justiția, UE, SUA și NATO, Chirieac are o reputație detestabilă printre ziariști. El rămâne însă util în continuare. Astă-primăvară, firma lui Chirieac a primit un contract de 2,5 milioane de euro de la Primăria Sectorului 4 (primar Daniel Băluță, PSD), pentru organizarea de evenimente.

La schimb cu aceste contracte din bani publici, DCNews își bombardează cititorii cu articole și interviuri favorabile primarilor PSD.

Miza este uriașă pentru toată lumea și o constituie banii publici la care salivează și PSD, și Bogdan Chirieac.
Spre exemplu, Sectorul 4 București a cheltuit anul trecut 855,3 milioane de lei (aproape 200 de milioane de euro). Sectorul 5 București a cheltuit 600 de milioane de lei (circa 125 de milioane de euro). Primăria Municipiului București a cheltuit 3,6 miliarde de lei (circa 750 de milioane de euro).

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Avans înspăimântător al epidemiei în România: 555 de cazuri în ultimele 24 de ore, record absolut. Urcăm pe locul 1 în UE la acest capitol

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here