La „Matei Balș” n-a mai fost loc nici pentru managerul Spitalului Colentina, infectat cu Covid-19! Doctorul Mihalcea a fost internat la „Victor Babeș”. Colentina se va redeschide pentru pacienții non-Covid

0
2944

Doctorul Remus Mihalcea, managerul Spitalului Clinic Colentina, s-a infectat cu coronavirus și a fost internat la Spitalul de Boli Infecțioase “Victor Babeș”, a informat miercuri seara Grupul de Comunicare Strategică de la nivelul Guvernului.

Remus Mihalcea s-a îmbolnăvit exact când Spitalul Colentina, unul dintre cele mai mari și mai importante din țară, se pregătește să se redeschidă pentru pacienții care au alte afecțiuni în afara Covid. Începând din luna martie, Spitalul Colentina a fost declarat spital suport Covid și nu a primit pacienți cu alte boli.

Cum în incinta Spitalului Colentina se află și Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”, aceasta era prima opțiune pentru internarea doctorului Remus Mihalcea. La „Matei Balș” nu mai exista însă niciun loc liber, de aceea managerul de la Colentina a fost dus la „Victor Babeș”, situat la o distanță de câțiva kilometri.

34 dintre cei 555 de oameni găsiți bolnavi pe 8 iulie vor muri din cauza Covid, estimează un medic epidemiolog

Remus Mihalcea, medic ORL, este în acest moment sub tratament, cu simptome ușoare ale bolii – a făcut febră.

Miercuri a fost cea mai grea zi pentru România de la începutul epidemiei de coronavirus. S-a înregistrat un număr record de îmbolnăviri – 555. “Dintre aceștia, 34 vor muri”, a estimat un medic epidemiolog pentru Libertatea.

După decizia CCR din 2 iulie, conform căreia ținerea în carantină sau în izolare a celor suspecți de Covid și internarea celor bolnavi ar însemna restrângerea libertăților, peste 30.000 de români n-au mai respectat aceste măsuri. În ultimele 24 de ore, peste 600 de bolnavi contagioși, dar cu forme ușoare, s-au externat la cerere din spitale.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Avans înspăimântător al epidemiei în România: 555 de cazuri în ultimele 24 de ore, record absolut. Urcăm pe locul 1 în UE la acest capitol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here