Dan Barna despre negocierile cu PNL pentru alegerile locale din București: „Nu mai putem continua cu acest tip de târguială, care ignoră orice principiu minimal. Preluăm persoane care au fost în zona PSD!”

4
1373
Orban & Barna

Într-un interviu acordat miercuri dimineață postului de radio RFI, președintele USR, Dan Barna, a explicat că “târguiala care ignoră orice principiu minimal” între partidele de Opoziție trebuie să înceteze la alegerile pentru București.

Pentru a avea liste comune și candidați credibili împotriva PSD, a explicat Barna, trebuie propuși oameni integri, persoane de bună calitate, competente și oneste.

Președintele USR le cere liberalilor să se orienteze către persoane integre, competente și oneste, ca să poată face coaliție la București contra PSD

Afirmațiile liderului USR vin în momentul în care acest partid discută cu PNL, PMP și PLUS formarea unei coaliții la alegerile locale din București, unde sunt în joc funcția de primar general, 6 posturi de primari de sectoare și posturile de consilieri municipali și de sector.

Barna a făcut referire indirectă la liberali. Europarlamentarul Rareș Bogdan și-ar fi arătat frustrarea, într-o ședință a conducerii partidului, că nu a fost el nominalizat să candideze la postul de primar general, iar PNL a optat pentru susținerea lui Nicușor Dan.

La Sectorul 2 a apărut o adevărată problemă, pentru că traseistul Dan Cristian Popescu, viceprimar din partea PNL, a bătut cu pumnul în masă și a cerut să fie el desemnat candidat al Opoziției. USR, PLUS și PMP n-au agreat ideea, iar G4Media.ro a scris că Popescu a amenințat, nici mai mult, nici mai puțin, că va candida din partea PSD, dacă nu e susținut de PNL!

Acest gen de situații a provocat reacția lui Claudiu Năsui și Vlad Voiculescu, copreședinții USR-PLUS pe București, care au avertizat că, în aceste condiții, “nu se pune problema să negociem nimic pe colțul mesei, iar de liste comune nici nu poate fi vorba”.

Dan Barna: „Nu mai putem continua cu acest tip de târguială, care ignoră orice principiu minimal. Ideea e că preluăm persoane care au fost în zona PSD

Dan Barna a fost, miercuri, pe aceeași linie, în interviul pentru RFI: ”Ceea ce spunem noi și eu și mai mulți lideri ai USR și ai PLUS este că nu mai putem continua cu acest tip de târguială, care ignoră orice principiu minimal. Deci ideea e că preluăm persoane și personaje care au fost în zona PSD sau care au votat ani de zile cu PSD. Dacă vorbim de consilieri și de liste comune și spunem OK, batem palma și mergem toți împreună, într-o mare veselie, nu este o variantă pe care USR să poată să o susțină”.

Președintele USR le cere liberalilor să se orienteze către candidați credibili, care nu fac parte din vechea clică: ”Ceea ce spunem noi este că fie avem candidați integri, fie avem persoane de bună calitate, competente și oneste și accentuez cuvântul integritate, fie ideea că lasă că ne înțelegem și aduce fiecare ce are prin casă și schimbă din nou vesta sau geaca și mergem mai departe împreună nu are cum să stea în picioare. Aici suntem și pe aceste principii o să rămânem consecvenți, pentru că altfel nu facem decât să repetăm ceea ce România repetă de 30 de ani, crearea unor alianțe de conjunctură, care nu se bazează pe elementele pe care electoratul le așteaptă, adică oameni de bună calitate, după care evident, lucrurile nu funcționează. Or ca să ieșim din logica asta, trebuie să avem niște principii și principiul principal de la care pornim orice negociere la care suntem deschiși este acela al integrității și competenței oamenilor care sunt propuși și despre care vorbim”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

4 COMENTARII

  1. Principiul minimal e sa jucati fairplay cu cei pe care-i vreti parteneri. Nu sa-i balacariti zilnic iar apoi sa vreti sa colaborati.
    Sigur ca sunt si alti doritori la candidatura pt primaria Bucuresti, Rares sau Voiculescu etc. insa tot Nicusor Dan e cel mai potrivit. Si cum nu face parte din nici-un partid poate fi un candidat neutru astfel incit sa poata fi sustinut de mai multe partide iar opozitia sa fie unita.
    Barna continua sa faca aceeasi greseala ca la prezidentiale adica sa atace pe cine nu trebuie in loc sa atace in principal PSD. Ar fi trebuit sa-i ceara lui Voiculescu sa lasa frustrarile la o parte si sa-l sustina pe Nicusor Dan.

  2. Ei,daca a auzit g4media ca ala a batut cu pumnul in masa,asa e ..😕dar problema care se pune este de ce as crede pe cei ca barney si purtatorii lui de vorbe de la g4,ca daca smecherul ala santajeaza, partidul se sperie?!? Si ei ce aduc in loc,ca inafara de reprosurinumai la adresa PNL,doar despre scandaluri interne am auzit,plus niste frustrati la fel de megalomani ca si consilierul santajist de la sectorul 2?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.