Șirul lung de ambulanțe cu pacienți Covid la bord. „Nu mai sunt locuri libere în spital!”

1
7071

4 noiembrie: un șir lung de ambulanțe cu bolnavi de coronavirus a invadat curtea Spitalului Fatebenefratelli din orașul italian Erba, provincia Como, regiunea Lombardia, din nordul Italiei. Așteptau toate pentru a interna pacienții, „dar în spital nu mai sunt locuri disponibile, a trebuit să facem să plece toate ambulanțele cu bolnavi„, după cum au declarat responsabilii instituției. La Fatebenefratelli sunt internați 72 de bolnavi de Covid, dintre care 10 în secția de Terapie Intensivă.

Imagini de coșmar la spitalul Fatebenefratelli din orașul italian Erba: un șir lung de ambulanțe pline cu bolnavi de coronavirus așteptau în curtea spitalului, în speranța de a găsi un loc pentru internare. Din păcate, după cum au declarat responsabilii spitalului pentru cotidianul Fanpage.it, „nu mai sunt locuri disponibile în secțiile de Covid-19”.

Fotografiile au fost făcute în după-amiaza zilei de miercuri, 4 noiembrie, cu câteva ore înainte ca premierul Giuseppe Conte să decreteze zonă roșii în întreaga Lombardie.

Pe 4 noiembrie, în spitalul din Erba erau internate 72 de persoane bolnave de coronavirus, dintre care 10 în secția de Terapie Intensivă. Ambulanțele au sosit în cursul zilei, în speranța de a găsi un loc liber, dar locurile erau ocupate la capacitate maximă. „A trebuit să le trimitem pe toate spre alte structuri sanitare din Lombardia”.

A doua zi, spitalul a mărit numărul paturilor alocate pentru bolnavii de Covid-19, de la 72 la 81, dar acestea s-au ocupat imediat, în câteva ore.

Miercuri dimineață erau deja ocupate toate posturile disponibile

Această fotografie a devenit virală pe rețelele de socializare din Italia și reprezintă un simbol al gravității situației din spitalele italiene. „Miercuri dimineața s-a ajuns la limita posturilor disponibile în secțiile cu bolnavi de Covid. În consecință, nu mai primim noi persoane pozitive de coronavirus”, au declarat reprezentanții spitalului pentru Fanpage.it.

„Aici s-a ajuns rapid la cifrele din primăvară, din prima fază a pandemiei. Imediat ce am atins numărul maxim de pacienți, am alertat serviciul de urgență, pentru a nu mai trimite alți pacienți bolnavi de coronavirus”.

Această a doua fază a pandemiei lovește dur provincia Como. Astfel, Spitalul Valduce din orașul Como a anunțat că nu mai face față numărului crescut de persoane afectate de coronavirus, cerând ajutor altor spitale din zonă pentru a transfera pacienții. „Suntem într-o gravă dificultate. Nu mai reușim să primim alți bolnavi, nu știm unde să-i punem”, își strigă disperarea medicii de la Valduce.

La Craiova, coadă la Morgă

Imagini similare au fost surprinse și la Morga Spitalului Județean din Craiova. S-a întâmplat marți, 3 noiembrie, cu o zi înaintea fotografiei făcute în Como. Doar că nu erau mașinile Salvării, cu oameni bolnavi care trebuie internați, ci mult mai sinistru: dricuri care așteptau să ia morții, majoritatea doborâți de Covid.

Coadă de dricuri la morga spitalului din Craiova / FOTO: Reddit – whoislucian

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Imagini zguduitoare: coadă de dricuri la morga din Craiova. Marți, 13 din cele 15 decese au fost asociate Covid-19

1 COMENTARIU

  1. Toate astea se intampla datorita furiei de neoprit a celor ce vor cu orice pret sa se distreze si a localurilor cu patroni si angajati iresponsabili ce inchid ochii la cei ce nu respecta regulile de igiena si protectie din cauza castigului rapid!!!Daca ar fi intr-adevar loviti rau de restrictii,fara sa fie ajutati de stat,atunci poate ar constientiza ca pot pierde locuri de munca,dar asa,se inchid localurile cateva zile,banul e mai putin,dar nu trebuie sa-si faca prea multe griji pentru slujbe..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.