Fiul lui Trump cheamă la ”război total”, consilierul președintelui vrea „capete în țepe”. Echipa lui Biden amenință că va „evacua intrușii” de la Casa Albă

1
2635
Donald Trump și beizadeaua sa

În timp ce „echipa de comando” a lui Donald Trump apără agresiv teza marii fraude electorale (în sprijinul căreia n-a adus nicio dovadă), trupa lui Joe Biden a promis că-l va evacua pe actualul președinte din Casa Albă, în caz că acesta va refuza să plece.

Personaje precum Donald Trump-junior (fiul președintelui) și Steve Bannon (fost consilier al aceluiași președinte) apelează la teza „furtului” și a „voturilor ilegale”, într-o încercare disperată de a-l menține pe Donald Trump la Casa Albă.

„O broască țestoasă obeză la soare”

Recursul la teoria „marii fraude” l-a transformat pe Donald Trump în ținta criticilor aduse de câteva televiziuni.

NBC: „Trebuie să-l întrerupem pe Trump, pentru că președintele a făcut o serie de afirmații false”.

ABC: „Nu a fost prezentată nicio dovadă, în niciunul dintre aceste state, că există voturi ilegale”.

CNN:Nu am văzut niciodată așa ceva de la un președinte. Este jalnicPare o broască țestoasă obeză la soare, care nu acceptă că timpul său a trecut și vrea să-i ia pe toți în față”.

Ce a înțeles echipa Trump din asta? Nimic! Fiul său, Donald Trump Jr., s-a speriat văzând cum realegerea tatălui său devine tot mai puțin probabilă pe măsură ce numărătoarea voturilor avansează.

„La război total”

„Cel mai bun lucru pentru viitorul Statelor Unite este ca Donald Trump să meargă la război total”, a spus fiul său, care vorbește și despre „alegeri sub capcane și fraude”.

„A sosit timpul să punem ordine în acest dezastru tipic unei republici bananiere!”, a precizat Donald Trump Jr.

Consilierului politic de la Casa Albă, Steve Bannon, i se atribuie rolul de ideolog al strategiei populiste a lui Trump, precum și al altor mișcări de extremă dreaptă din America Latină și Europa.

În emisiunea sa de pe YouTube („War Room Pandemic”), Bannon a cerut concedierea lui Anthony Fauci, popularul epidemiolog-șef al SUA, specialistuk nr. 1 în lupta împotriva Covid-19, precum și a lui Christopher Wray, directorul FBI, iar capetele lor „să fie înfipte în țepe” la ușile Casei Albe.

Lui Steve Bannon nu i-a mers cu mizeriile fake news pe youtube

„Aș vrea să mă întorc la acele zile ale Angliei Tudoriene. Ar pune capete în ţepe pe ambele colțuri ale Casei Albe, ca un avertisment pentru birocrații federali”, a spus Bannon.

YouTube a eliminat rapid acel program, iar Twitter i-a suspendat contul oficial pentru „cel puțin o săptămână”.

Bannon a devenit unul dintre cei mai apropiați asociați ai lui Trump, mai întâi în calitate de manager de campanie pentru alegerile prezidențiale din 2016, apoi de consilier politic la Casa Albă. El a fost reținut – și ulterior fost eliberat pe cauțiune – după ce a fost acuzat de fraudă și spălare de bani în proiectul de strângere de fonduri pentru construcția zidului la granița cu Mexicul.

Nu toți republicanii adoptă fanatismul lui Donald Trump Jr. sau al lui Steve Bannon. Tot mai multe voci importante din partid se ridică împotriva „nebuniei” lui Donald Trump, considerând că „e periculos pentru democrația americană” să invoci fraude electorale nedovedite.

„Autoritățile sunt capabile să evacueze intrușii din Casa Albă”

Un purtător de cuvânt al lui Joe Biden a amenințat vineri că Donald Trump va fi „evacuat” din Casa Albă dacă va refuza să-și recunoască înfrângerea în alegeri, care e din ce în ce mai probabilă, potrivit agenției France Presse (AFP).

Joe Biden era vineri tot mai aproape de Casa Albă, după ce a preluat conducerea în statul Pennsylvania, dar Donald Trump pare hotărât să conteste verdictul urnelor.

„Americanii vor decide rezultatul acestor alegeri. Iar autoritățile americane sunt capabile să evacueze intrușii din Casa Albă”, a subliniat marți Andrew Bates, un purtător de cuvânt al lui Joe Biden.

Dacă fostul vicepreședinte al lui Barack Obama câștigă Pennsylvania, va deveni cel de-al 46-lea președinte american în 20 ianuarie, indiferent de rezultatul voturilor din celelalte state. Dar Biden conduce în majoritatea statelor în care numărătoarea voturilor nu s-a încheiat.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Se apropie verdictul în alegerile din SUA. CNN: Biden 253, Trump 213 electori. Câștigă cine ajunge la 270

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.