Mafia PSD, călcată pe coadă. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru: “Când vrei să pui pe picioare un minister care nu merge, încep denigrările și atacurile”

2
4488
Nelu Tătaru

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a declarat miercuri seară, la postul de televiziune B1, că în momentul în care a încercat să miște lucrurile în minister, au apărut atacurile și denigrările. Mafia care căpușează practic absolut toate instituțiile publice din România, paralizându-le, e dispusă să lupte pe viață și pe moarte pentru privilegii.

Ministrul Tătaru spune că a reîntâlnit, în Ministerul Sănătății, exact aceeași situație ca și acum 8 ani, când a intrat în politică. Orice încercare de a schimba ceva, de a înlocui neamurile, pilele, cunoștințele și șefii plantați politic cu profesioniști generează o reacție violentă.

Ministrul Tătaru spune că, atunci când a decis să schimbe organigrama și să facă ministerul funcțional, au început atacurile în presă

Ministrul Tătaru spune că, în acest moment, instituția pe care o conduce este nefuncțională: „Ca să poţi gestiona un minister, trebuie să ştii ce se întâmplă. Încercând să schimbi o organigramă, deja au început problemele, să spun aşa. Încercând să schimbi un manager de spital, deja încep problemele. Eu mi-am regăsit în acest moment nişte evenimente de la intrarea în politică din 2012: încep să îmi apară rude, încep să îmi apară articole denigratoare. Dar nu este o problemă, eu ce am promis să fac voi face, indiferent de care sunt presiunile sau nu. În acest moment nu vreau să divaghez prea mult, dar, într-adevăr, când vrei să reglezi nişte direcţii din Ministerul Sănătăţii, să pui pe picioare un minister care nu merge, nu merge – şi vă spun că nu merge! -, atunci deja au început denigrările şi atacurile”.

Caută profesioniști la universitățile de medicină și la Direcțiile de Sănătate, pentru a-i aduce în minister

Oficialul guvernamental a afirmat că vrea să aducă la minister profesioniști și că, pentru a-i găsi, a luat legătura cu Direcțiile Publice de Sănătate și cu Universitățile de Medicină și Farmacie.

Tătaru spune că prioritățile sunt clare: „Eu eram secretar de stat când am plecat la Suceava şi m-am întors numit ministru. Nu m-a întrebat nimeni dacă vreau. Toată lumea mă compătimea. Am făcut ce trebuia făcut. (…) Urmează o perioadă în care economicul trebuie să ia locul medicalului, politicul trebuie să vină mai târziu”.

Când a luat la bani mărunți activitatea din minister, Tătaru spune că “am descoperit multe”.

De-a lungul timpului, s-au mai încercat reforme la Ministerul Sănătății. Toate au eșuat, baronii sistemului de sănătate și politicienii fiind prea puternici pentru a se reuși ceva. În mandatele PSD, corupția, incompetența, nepotismul și ineficiența au atins proporții înspăimântătoare nu doar la Sănătate, ci în toată administrația publică din România.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Ce a simțit dr. Virgil Păunescu când a testat pe el însuși vaccinul anti-Covid la care lucrează: „Dureri musculare, dureri osoase, un disconfort…”

De ce a trecut România mai bine peste epidemie decât state mai dezvoltate? Medicul Virgil Musta: “Am limitat impactul datorită măsurilor corecte, deși dure, luate la timp”

2 COMENTARII

  1. Nu stiu daca acest omulet bondoc va putea lupta singur cu mafia. Pare ca doreste asta, dar il vor strivi mafiotii….il vor linisti in zelul lui….

  2. Mult noroc si aliati puternici domnule Tataru, ca dusmani aveti deja destui.
    Cumparati-va doi caini mari si fiorosi si nu va despartiti de ei sub nici un motiv.
    Nici un AKM, sub birou, nu ar fi prea mult .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here