miercuri, februarie 28, 2024
AcasăNewsȘeful contrabandei cu țigări din vestul țării a fost prins după trei...

Șeful contrabandei cu țigări din vestul țării a fost prins după trei zile de căutări. Cosmin Mladin se ascundea în județul Arad, după ce statul român îl pierduse prostește

-

Cosmin Mladin, liderul afacerilor ilegale cu ţigări de contrabandă din zona de vest a țării, a fost prins de poliţişti la trei zile după ce instanța a emis pe numele său mandat de arestare.

Poliția Română a anunțat, printr-un comunicat: „Polițiști din cadrul Direcției de Investigații Criminale-IGPR au pus în aplicare un mandat de arestare preventivă, emis la data de 26 iulie a.c., de magistrații Tribunalului București, pe numele unui bărbat de 35 de ani, cercetat pentru mai multe infracțiuni. Acesta a fost depistat în județul Arad, urmând a fi depus într-un centru de reținere și arestare preventivă”.

Surse judiciare au confirmat că este vorba despre Cosmin Mladin, liderul contrabandiştilor de ţigări cu baza în Arad.

Cosmin Mladin (35 de ani) a fost dat în urmărire naţională luni, după ce Tribunalul Bucureşti a emis pe numele său mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, iar contrabandistul nu a fost găsit.

- Advertisement -

Mandat de arestare a fost emis și pe numele „locotenentului” său, Daniel Copil (40 de ani). Acesta a fost găsit chiar luni și dus în arest.

Cosmin Mladin a putut să dispară timp de trei zile pentru că un complet de la Tribunalul București a amânat de vineri până luni emiterea unor mandate de arestare pe numele celor doi contrabandiști. Mladin s-a prezentat vineri, 23 iulie, la instanța bucureșteană, dar a fost lăsat să plece fără a fi luată vreo măsură restrictivă sau de supraveghere la adresa sa.

Țigările aduse ilegal din Serbia, Ucraina și Republica Moldova erau vândute în România, Germania, Franța, Italia sau Mare Britanie

În acest caz, pe 13 iulie au fost făcute 157 de percheziţii în municipiul Arad şi în alte opt judeţe, pentru destructurarea unui grup infracţional organizat, format din circa 100 de persoane și specializat în contrabandă cu ţigarete şi spălare de bani.

- Advertisement -

Poliția Română a comunicat atunci: „În cursul anului 2017, în municipiul Arad a fost constituit un grup infracţional organizat format din aproximativ 100 de persoane, cu componentă transfrontalieră, care, profitând de diferenţa semnificativă a preţului de piaţă al ţigaretelor provenite din Ucraina, Republica Moldova şi Serbia, faţă de preţul celor din spaţiul Uniunii Europene, ar fi achiziţionat cantităţi importante de ţigarete, pe care le-ar fi introdus în ţară, prin sustragere de la controlul vamal şi comercializarea lor în România şi alte ţări vest-europene, aducând astfel prejudicii bugetului consolidat al statului şi obţinând sume impresionante de bani”.

Ţigările achiziţionate din Ucraina, Republica Moldova şi Serbia ar fi fost încărcate în camioane ce aparţineau unor companii de transport, controlate de segmentul extern al grupării – cetăţeni sârbi, ucraineni, moldoveni -, fiind ascunse în alte categorii de mărfuri sau în autotrenuri declarate goale la intrarea în România. După introducerea acestora în ţară, erau transportate către depozite intermediare, unde erau descărcate de către membrii grupării.

O parte din marfă se comercializa pe teritoriul României, iar o altă parte era ascunsă în alte categorii de mărfuri (în principal, piese şi subansamble auto) şi, ulterior, era transportată şi comercializată în Marea Britanie, Germania, Franţa sau Italia.

Autorităţile britanice au reuşit să captureze, până în prezent, ţigarete pentru care valoarea totală a taxelor neachitate a fost calculată la aproximativ 10 milioane de lire sterline.

În urma percheziţiilor, 23 de persoane au fost reţinute, iar anchetatorii au instituit sechestru pe 622 de autoturisme, capete de tractor şi semiremorci, 357 de suprafeţe de teren intravilane şi extravilane, 50 de imobile (apartamente şi case de locuit), dar şi asupra acţiunilor sau părţilor sociale deţinute la 18 societăţi comerciale. Au fost ridicate 27.200 de ţigarete, trei arme de vânătoare, precum şi sumele de 301.950 de lei, 101.015 euro şi 35.880 de dolari.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Ordin de restricție: Vanghelie „i-a dat pumni în zona capului concubinei Oana Mizil”. Versiunea lui: „A făcut o spaimă și i s-au încleștat degetele de la mână și a început să se sperie”

* VIDEO. Aghiotantul adus de Dragnea să-i îmbrâncească pe ziariști s-a ales cu capul spart. Un cameraman l-a lovit fără intenție

* Fostul șofer al lui Liviu Dragnea conduce Federația Română de Atletism!

* VIDEO. Șoșoacă, scelerată: „Dacă îndrăznește cineva să pună mâna pe noi, să ne vaccineze, va muri!”

* Și Șoșocul delirează: „Jandarmeria voia să-i pună somnifere în apă, să cadă de acolo”! Dar „Stegarul dac”, vigilent, „a băut apa condensată de la aparatele de aer condiționat”! Până când i-a dat Zară o sticlă…

* Și-a bătut joc de vaccinare și a murit de Covid la 34 de ani! „Am 99 de probleme, dar un vaccin nu este printre ele”. Ghinion: a mai apărut o problemă. Ultima

* Cele 4 pensii speciale ale lui Valer Dorneanu: 9.180 de euro pe lună, dintr-un venit total de 17.200 de euro

* Cozmin Gușă a fost eliminat din patronatul Realitatea Plus! Avea 49,5%, acum are 0,125%! Noua „jupână” e Alexandra Păcuraru, cu 99,75%

* VICTORIE! A fost scoasă plăcuța agentului sovietic Cico Dumitrescu, vecinul de posteritate al Mariei Tănase

Două fete de 22 de ani aduc României primul „aur” la Olimpiada de la Tokyo: canotoarele Ancuța Bodnar și Simona Radiș! Plus: argint la 4 rame fără cârmaci (masculin). România urcă pe locul 16 în clasamentul pe medalii

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -