miercuri, mai 22, 2024
AcasăMainDouă fete de 22 de ani aduc României primul "aur" la Olimpiada...

Două fete de 22 de ani aduc României primul „aur” la Olimpiada de la Tokyo: canotoarele Ancuța Bodnar și Simona Radiș! Plus: argint la 4 rame fără cârmaci (masculin). România urcă pe locul 16 în clasamentul pe medalii

-

Ziua de miercuri a fost excelentă pentru delegația română de la Jocurile Olimpice de la Tokyo: o medalie de aur și una de argint, ambele la canotaj! Zestrea țării noastre a crescut la o medalie de aur și două de argint, cu care România a urcat de pe locul 41 pe 16 în clasamentul pe medalii.

Canotajul a adus României prima medalie de aur la această Olimpiadă și i-a dublat zestrea la argint (după cel obținut de Ana Maria Popescu la scrimă, în proba de spadă).

Campioanele noastre olimpice sunt tinerele Nicoleta-Ancuța Bodnar și Simona Geanina Radiș, ambele în vârstă de 22 de ani.

Ancuța Radiș e născută pe 25 septembrie 1998, iar Simona Radiș pe 5 aprilie 1999.

- Advertisement -

Cu o singură medalie de argint (cea de la scrimă), România se afla pe locul 41 în clasamentul pe medalii. Canotajul, printr-un aur și un argint, a propulsat țara noastră pe locul 16 (provizoriu, evident, căci ierarhia este în plină mișcare).

Dublu vâsle: Ancuța Bodnar și Simona Radiș – campioane olimpice!

​Echipajul de dublu vâsle feminin al României, format din Ancuța Bodnar şi Simona Radiş, a câștigat medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Duble campioane europene, Bodnar şi Radiş și-au respectat statutul de principale favorite și au câştigat Finala A cu timpul de 6 min 41 sec 03/100, stabilind un nou record olimpic.

- Advertisement -

Podiumul a fost completat de Noua Zeelandă și Olanda.

A fost prima medalie câștigată de canotajul românesc la Olimpiada de la Tokyo. De asemenea, primul aur pentru întreaga delegație a României, după argintul obținut de Ana Maria Popescu la scrimă / spadă.

 

4 rame fără cârmaci: Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu și Cosmin Pascari – vicecampioni olimpici!

Echipajul masculin de 4 rame fără cârmaci al României, format din Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu și Cosmin Pascari, a câștigat medalia de argint la Tokyo.

Deși nu erau cotați printre favoriții la medalii, români s-au descurcat excelent și au terminat Finala A cu timpul de 5 min 43 sec 13/100.

Cei patru români „de argint”

Titlul olimpic a fost câştigat de Australia, cu un nou record olimpic, iar bronzul a revenit Italiei.

40 de medalii olimpice pentru canotajul românesc

Tot miercuri, în cursa feminină de 4 rame fără cârmaci, echipajul format din Mădălina Hegheș, Roxana Anghel, Elena Logofătu și Cristina Popescu a încheiat pe locul 3 în Finala B. În clasamentul general al probei, româncele au ocupat locul 9.

Tot în Finala B a concurat și echipajul masculin de dublu vâsle, format din Ionuț Prundeanu și Marian Enache. Și acesta a terminat tot pe locul 3, clasându-se pe locul 9 în clasamentul general.

De-a lungul istoriei, România a câștigat 40 de medalii la canotaj: 20 de aur, 11 de argint și 9 de bronz.

Bilanțul general al României la Jocurile Olimpice: 308 medalii (90 de aur, 96 de argint, 122 de bronz).

Clasamentul pe medalii – Top 20 la Tokyo

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Ana Maria Popescu a ratat dramatic aurul olimpic, la ultima tușă. România, locul 10 în clasamentul pe medalii

La fotbal, suntem rușinea Olimpiadei: Coreea de Sud – România 4-0! Mai bine stăteam acasă! Marii vinovați: „patriotul” Gigi Becali și alții ca el

* Eliminare dureroasă la Olimpiadă: Monica Niculescu și Raluca Olaru au condus cu 5-1, au ratat 7 mingi de set, dar au pierdut!

Revoluție în fotbal: FIFA pregătește 5 schimbări radicale în regulile jocului! Autul să se bată cu piciorul, număr nelimitat de schimbări…

Italia e campioana Europei, Argentina e campioana Americii de Sud! Amândouă au câștigat în deplasare – în Anglia, respectiv Brazilia

Câți bani va primi fiecare dintre cele 24 de echipe de la Euro 2020. Italia ia suma maximă oferită de UEFA

Naționala de fotbal a României, cele mai proaste rezultate din ultimii 60 de ani! Mirel Rădoi continuă să-și roadă unghiile…

Dacă vrei Liga Campionilor, ia-ți antrenor german! Formidabila ștafetă Klopp – Flick – Tuchel. Chelsea e noua regină a Europei

Nunta secretă a Simonei Halep. Petrecerea a avut loc în vila de un milion de euro a tenismenei, la Izvorani, pe malul lacului Snagov

- Advertisement -

3 COMENTARII

  1. FELICITĂRI și MULȚUMIRI, canotoarelor și canotorilor!!!!!

    Întrebarea/PROBLEMA este: către SCRIMĂ și CANOTAJ se îndreptau cam toate speranțele noastre oricum…, dar… mai putem avea parte, oareeee…, de vreooo… surpriză-PLĂCUTĂ (!!!) de la ceilalți sportivi români rămași încă la Tokyo?????????????????!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -