vineri, noiembrie 22, 2024
AcasăNewsSecuristul Dan Voiculescu anunță, agramat, că e student la Teologie, la 74...

Securistul Dan Voiculescu anunță, agramat, că e student la Teologie, la 74 de ani! Spovedania nu și-a făcut-o încă

-

Dan Voiculescu se reprofilează! Din turnător odios la Securitate (poliție politică dovedită de instanță), infractor de mare calibru (condamnat la 10 ani de închisoare) și torționar mass-media (prin Antena 3), „Varanul” dă de înțeles că merge spre pocăință: s-a înscris, ca student, la Facultatea de Teologie Ortodoxă. E drept că până acum a refuzat cu încrâncenare să-și recunoască multele și grelele păcate, în cadrul unei spovedanii.

Într-un text publicat sâmbătă pe blogul său, text intitulat „De la «dom’ profesor» la «băi, studentule!»”, Voiculescu face marele anunț: a devenit din nou student, cu câteva zile înainte de a împlini 74 de ani.

Turnătorul „Felix” s-a născut pe 25 septembrie 1946, iar admiterea la Teologie a susținut-o în săptămâna ce tocmai se încheie.

Voiculescu nu uită să amintească faptul că e și „dom’ profesor”, titlu obținut numai el știe cum. Dar slaba cunoaștere a limbii române îl trădează chiar în acest text, în care se laudă că e și profesor, și student.

- Advertisement -

Într-un text probabil periat vârtos de corectură, „Varanul” rătăcește totuși niște virgule, folosește diacriticele când și când (semn că le are pe tastatură, dar nu și în educație) și, cel mai grav, comite agramata expresie „progresul societăți”, semn că e certat rău cu genitivul. Iată:

Anunțul lui Dan Voiculescu

„De la «dom’ profesor» la «băi, studentule!»”

„(…) Cu foarte puțin timp înainte de împlini 74 de ani, hotărât să asum nemijlocit, în propria viață, cele 3 valori fundamentale (Creativitate, Compasiune, Spiritualitate), am decis să urmez cursurile Facultății de Teologie, specializarea Asistență Socială.

- Advertisement -

Înțelegând că ignoranța, ostilitatea sau blocajul în etichete și prejudecăți vor determina inclusiv comentarii tendențioase, am dorit, totuși, să anunț public această decizie personală din două motive, care, sper, pot avea o rezonanță socială pozitivă:

1. Convingerile personale nu se ascund! Presiunea unor cutume și inerții sociale nu trebuie să îngrădească nimănui curiozitatea și creativitatea.

2. Indiferent de vârstă, fiecare persoană are dreptul să-și continue educația, să-și dezvolte competențele, să contribuie, prin propria evoluție, la progresul societăți (!!! – n. red.) din care face parte.

Evident, după ce am parcurs, în urmă cu foarte mulți ani, întreg traseul universitar, de la student, la profesor în cadrul Academiei de Studii Economice, puteam să optez acum pentru o formulă de studii postuniversitare.

Dar pentru că nu diplomele, ci informația mă interesează, am hotărât să nu pierd nimic din ce aș putea învăța și să încep de la zero. Nu e prima dată.

N. B. O veste bună și pentru «prietenii» deranjați de-a lungul timpului de formula «dom’ profesor», cu care mai sunt apelat: pot să se consoleze acum și cu un «băi, studentule!», strecurat printre invectivele în care își trădează frustrarea sau lipsa de educație.”

S-a descurcat și la Teologie Dogmatică

Dan Voiculescu a susținut vineri a doua probă la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București, secția Asistență Socială.

Prima probă, susținută tot în această săptămână, a fost Interviul de Aptitudini socio-umane. Voiculescu a fost declarat admis la această probă.

Vineri a susținut examenul scris, la Teologie Dogmatică, fiind considerată proba de specialitate.

Secția de Asistență Socială a Facultății de Teologie este destinată celor care vor să activeze în sectorul social și filantropic. Dan Voiculescu deține o “fundație caritabilă” prin care derulează programe de asistență socială, acesta fiind, declarativ, motivul pentru care patronul trustului Intact a decis să ia o astfel de decizie la vârsta de aproape 74 de ani.

Dan Voiculescu este un om de afaceri și politician român care în anul 1990, a înființat Fundația «Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României», cu scopul de a contribui la dezvoltarea capitalului uman al țării, prin sprijinirea copiilor și tinerilor talentați din diverse domenii de activitate”, se arată pe site-ul fundației.

Neoficial, Dan Voiculescu are legături și cu o întreagă rețea de ONG-uri care se implică în viața politică și în treburile justiției, promovând interesele sale private. Unele dintre ele s-au implicat și în protestele antiguvernamentale din ianuarie 2012 (împotriva guvernelor Emil Boc și Mihai Răzvan Ungureanu). După preluarea puterii de către USL, ele au solicitat oficial Guvernului Ponta, printre altele, desființarea DNA și a CCR.

Dan Voiculescu a fost condamnat definitiv vla 10 ani de închisoare cu executare, în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA). El a fost eliberat condiționat după mai puțin de 3 ani.

Pastorul Gâdea și masteranda Udrea, cea cu „Institutul Fericirii”

Dacă-și duce cursurile la capăt, Voiculescu nu va fi primul absolvent de Teologie din trustul Intact, constată Universul.net. Mihai Gâdea, directorul Antena 3, a fost pastor adventist )între timp, răspopit) și este absolvent al Facultății de Teologie Adventistă.

În spectrul politic a mai existat o înscriere spectaculoasă la Facultatea de Teologie, eșuată însă lamentabil. În 2016, Elena Udrea s-a înscris la un master de Consiliere Pastorală şi Asistenţă Psihosocială, la Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca. Ea spunea că vrea să-i ajute pe oameni „prin credinţă” şi a promis că va înfiinţa „Institutul Fericirii”. Udrea a fost exmatriculată însă în 2018, pentru că nu s-a prezentat la niciun examen.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Nicușor Dan mai are avans 2,5% în fața Gabrielei Firea. Traian Băsescu rupe 9% de la candidatul PNL & USR-PLUS

O nouă escrocherie marca Radu Moraru: 300 de candidați-fantomă! „Nașul” vinde funcții publice de 200.000 de euro, instituind oficial „taxa de protecție” în politică

19 COMENTARII

  1. Pentru mascaria asta e de vina BOR nu Voiculescu de la care nu te poti astepta la ceva bun. BOR chiar nu are nici-un criteriu moral de admitere? Astia din BOR l-ar face si pe dracu popa daca se inscrie. E suficient sa se inscrie. Ca daca l-ai trombonit pe un preot cu asazisa spovedanie, gata, esti curatit. Iar daca mai face si o donatie crestineasca babana e bineprimit. Tare le mai plac astora donatiile. Nici nu te ingroapa daca nu platesti gras. Iar daca esti sarac atunci ramii pe (din)afara.
    De parca nu s-a compromis deajuns BOR tolerind intre ei toti idiotii cu creier de ev mediu si toti sarlatanii.

  2. Ha, popii isi baga paduchele in cojoaca! La ce naravuri are flescaitul asta, nu m-ar mira sa se fi gandit ca o pozitie in BOR i-ar spala din pacatele savarsite! Noroc ca biologia nu iarta pe nimeni…

  3. daca simti chemare in a fi mai aproape de dumnezeu si de spiritualitate de ce nu sa aprofundezi studiile in sensul acesta.indiferent de cati ani ai.este ceva normal pana la urma.

  4. ca o picatura chinezeasca care prin perseverenta si ambitie poate realiza ceva care poate parea imposibil asa sunteti dumneavoastra un reper pentru noi cei care suntem la inceput de drum.

  5. Era interesant dacă încerca la Teologie Pastorală. M-a dezamăgit, un pic, recunosc. 🙂 A stricat tot farmecul. S-a limitat doar la Asistență Socială. Asta cu greșelile gramaticale… cred ca toți le putem face. Domnul în cauză are o altă problemă. Dânsul știe mai bine care este problema. Nu cred ca pare prea deranjat de ea. Șoriciul e tare. Mai ales începând cu o anumită vârstă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -