vineri, martie 29, 2024
AcasăNewsSe semnează contractul pentru încă 28,5 km din Autostrada Transilvania. Lucrările ar...

Se semnează contractul pentru încă 28,5 km din Autostrada Transilvania. Lucrările ar fi gata în 2022 și vor duce drumul de la graniță până lângă Cluj

-

Un noul lot de 28,55 km din Autostrada Transilvania urmează să fie executat de un consorțiu condus de Trameco, cu care Guvernul României va semna vineri contractul. Lucrarea va costa 326,5 milioane de lei fără TVA și va fi gata în 2022.

Finalizarea acestui tronson va duce autostrada de la granița cu Ungaria (unde așteaptă altă autostradă pe partea maghiară a frontierei) până aproape de Cluj.

Tronsonul va costa sub 2,5 milioane de euro pe kilometru, va fi gata în 2022 și va duce autostrada de la granița cu Ungaria până aproape de Cluj

Segmentul de 28,55 kilometri care va duce autostrada până în apropiere de Cluj. Sursa: hotnews.ro

Contractul de proiectare și execuție ar trebui să dureze 6+18 luni, adică doi ani din momentul semnării actelor. Asta înseamnă că, în vara lui 2022, șoferii ar trebui să poată folosi deja tronsonul. Bucata de 28,55 de kilometri face legătura între Biharia și Chiribiș și face parte din lotul Borș – Suplacu de Barcău. Cum aceeași firmă execută deja și restul de 5 kilometri până la granița cu Ungaria, se poate spune că se va realiza conexiunea cu Vestul.

Asocierea de firme condusă de Trameco a câștigat licitația în 2018, dar de atunci începerea lucrărilor a fost blocată în instanță prin contestații. Acestea au fost respinse și șantierul poate fi deschis.

- Advertisement -

Prețul pentru care s-a câștigat licitația în 2018 a fost de 326,5 milioane lei fără TVA, adică aproape 70 de milioane de euro. Costul kilometrului de autostradă în această zonă va fi, așadar, de sub 2,5 milioane de euro.

Autostrada Transilvania ar fi trebuit făcută de Bechtel. Contractul semnat de Năstase a fost însă păgubos pentru România, care a plătit 1,25 miliarde de dolari fără să se facă nimic

Ca întreaga Autostradă Transilvania, pentru care guvernul Adrian Năstase a semnat cu Bechtel în 2004, și acest sector fusese abandonat, deși România a plătit, până la urmă, 1,25 miliarde de dolari. Clauzele semnate de guvernul PSD au fost foarte defavorabile țării noastre, care a fost nevoită să plătească deși compania americană nu și-a făcut treaba.

În perioada 2000-2004, guvernarea PSD a însemnat și alte angajamente dezastruoase pentru România. Resursele de petrol și gaze au fost cedate pe o sumă minusculă austriecilor de la OMV prin vânzarea Petrom (s-a spus, la acel moment, că austriecii au cumpărat o companie mai mare și mai bogată decât ei), s-au cumpărat la un preț colosal două fregate britanice vechi, care urmau să fie casate, s-au cedat rușilor de la Mechel numeroase combinate siderurgice pe un preț derizoriu (rușii le-au tăiat și le-au dat la fier vechi ulterior).

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Moștenirea Epocii Firea: „O bag în p…da mă-sii pe Ana Ciceală” și dulapul cărat în brațe de „operatul” Bădulescu

- Advertisement -

1 COMENTARIU

  1. Macedon Olivian Simion raport:

    Autostrăzi cuantice construite de Soare în Ungaria nu va construi nimeni în timp real prin expandarea terenului fizic pe potriva timpului meu.
    Dar manipularea e fericirea Partidului Uniunea Salvați România sau a PMP.

    Cu drag, Alina Gorghiu senator PNL
    Timpul cuantic expandabil în frumusețe

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -