joi, aprilie 18, 2024
AcasăInfracțiuniSe mai întoarce un fugar: Dragoș Săvulescu, playboy-ul din "rețeaua Mazăre-Borcea". A...

Se mai întoarce un fugar: Dragoș Săvulescu, playboy-ul din „rețeaua Mazăre-Borcea”. A plecat din SUA, s-a predat în Italia

-

După Radu Mazăre sau Nicolae Popa, încă un fugar este repatriat pentru a-și ispăși pedeqpsa după gratii: Dragoș Săvulescu, condamnat definitiv la 5 ani de închisoare în dosarul retrocedărilor ilegale de pe litoral.

Dragoș Săvulescu s-a predat autorităților la o secție de poliție din orașul italian Napoli, au declarat pentru G4Media.ro surse din poliție.

În februarie 2019, Săvulescu a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare în dosarul retrocedărilor ilegale din Constanța-Mamaia. N-a putut fi însă încarcerat, pentru că între timp fugise din țară.

Ulterior, Dragoș Săvulescu s-a stabilit în California (SUA), unde s-a căsătorit cu o fostă Miss Albania, Angela Martini. Fugarul a sfidat autoritățile române prin video-exhibiționismul său, dar și prin aroganța cu care își exhiba bogăția clădită prin metode infracționale.

- Advertisement -

Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție i-au condamnat la pedepse grele cu închisoarea pe inculpații celebri din dosarul DNA al retrocedărilor fictive de terenuri de pe faleza din Constanța și Mamaia.

Condamnările din dosarul Constanța-Mamaia

  • Radu Mazăre – 9 ani
  • Dragoș Săvulescu – 5 ani și 6 luni
  • Nicușor Constantinescu – 5 ani
  • Cristian Borcea – 5 ani
  • Aurel Jean Andrei (notar) – 2 ani cu suspendare.

Instanța a decis și confiscarea plajelor din Mamaia retrocedate ilegal.

Dosarul ”Retrocedărilor” a fost trimis în judecată în 28 octombrie 2008 și, după 10 ani de tergiversări, a devenit cel mai vechi dosar de corupție din instanțele românești, potrivit Info Sud-Est.

- Advertisement -

Dragoș Săvulescu a fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu. El a fost acuzat că a făcut parte din grupul infracțional organizat care ar fi reușit să prejudicieze statul cu 112 milioane de euro prin implicarea ilegală în retrocedarea de plaje și faleze în Constanța și Mamaia.

Procurorii anticorupție au stabilit că Emil Dragoș Săvulescu, împreună cu Cristian Borcea și Georgică Giurgiucanu, au prejudiciat statul român şi municipiul Constanţa cu 28 de milioane de euro. Prin intermediul societății „Holiday Club Neptun” SA, Săvulescu şi Giurgiucanu ar fi intrat, ilegal, în posesia unor drepturi succesorale ce aparţineau unei persoane în vârstă – Ivonne Aline Buzescu-Movilă. Aceasta moştenise proprietăţi impresionante în Bucureşti şi Constanţa şi lăsase partea sa din moştenire Academiei Române, printr-un testament încheiat în primăvara anului 2001.

Cu ajutorul unui notar, Săvulesu și Giurgiucanu au pretins că sunt mandatari ai moștenitoarei și au cerut Primăriei Constanţa să-i pună în posesia unor suprafeţe de teren de 12.500.000 de metri pătraţi (1.250 de hectare). Ulterior, au vândut drepturile succesorale unor cunoscuţi sau rude, la preţuri foarte mici. Unul dintre cei care au primit o parte dintre drepturile succesorale a fost Cristi Borcea.

Cine este Dragoș Săvulescu

Emil Dragoş Săvulescu are 45 de ani şi a fost acționar al clubului de fotbal Dinamo. A cochetat cu actoria, a fost iubitul Mădălinei Ghenea și s-a însurat de curând cu fosta Miss Albania, Angela Martini.

Singura firmă în care apare numele său este cea care administrează clubul Dinamo. În 2012 se afla în companie alături de Ionuţ Negoiţă (fratele primarului sectorului 3, Robert Negoiță), de Cristian Borcea și Nicolae Badea, dar a renunțat un an mai târziu, în 2013.

VIDEO: Dragoș Săvulescu și Angela Martini

 

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Condamnări definitive: Mazăre – 9 ani, Nicușor – 5 ani, Borcea – 5 ani. Mazăre face plajă în Madagascar, Borcea se întoarce în pușcărie

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -