Condamnări definitive: Mazăre – 9 ani, Nicușor – 5 ani, Borcea – 5 ani. Mazăre face plajă în Madagascar, Borcea se întoarce în pușcărie

1
2152
Radu Mazăre, Nicușor Constantinescu, Cristian Borcea

Sentințe definitive în dosarul retrocedării plajelor din Constanța și Mamaia:

  • Radu Mazăre – 9 ani
  • Nicușor Constantinescu – 5 ani
  • Cristian Borcea – 5 ani
  • Dragoș Săvulescu – 5 ani și 6 luni.

Toate pedepsele pronunțate de completul de 3 judecători de la Înalta Curte (Ionuţ Matei, Ioana Bogdan, Alina Ioana Ilie) sunt cu executare, spre deosebire de cele hotărâte de Curtea de Apel în primă instanță. Atunci, Mazăre luase 4 ani cu suspendare, Constantinescu – 3 ani cu suspendare, iar Borcea fusese achitat.

Există însă diferențe majore între cei patru, în privința executării pedepsei:

  • Radu Mazăre – se bronzează liniștit în Madagascar (pe o plajă, probabil, retrocedată legal!), dar condamnarea îl va ține în permanentă stare de alertă, iar de granițele României nu se va putea apropia fără a fi arestat.
  • Nicușor Constantinescu – se află deja după gratii, executând o altă pedeapsă.
  • Cristian Borcea – se va întoarce în penitenciar, după 7 luni de la eliberarea condiționată după o altă condamnare, în alt dosar. Pelinel va suspina din nou după Borcea al ei.
  • Dragoș Săvulescu – va ajunge pentru prima dată în penitenciar.

DNA a cerut o pedeapsă orientată spre maxim (15 ani) pentru Mazăre, dar și pedepse cu executare pentru Constantinescu, Borcea, Săvulescu și mai mulți funcționari.

În dosarul retrocedării plajelor, prejudiciul a fost calculat la 114 milioane de euro. În afara celor trei personaje menționate, în dosar mai sunt acuzați 10 funcționari din Primăria Constanța.

Aceste informații sunt obținute pe surse. Amănunte vor fi comunicate în curând, inclusiv în privința recuperării prejudiciului.

CITIȚI ȘI:

Borcea se întoarce după gratii. Lasă în urmă 7 copii născuți de 4 mame, precum și doi gemeni nenăscuți

A mai fugit un condamnat din „lotul Mazăre”! Din patru „grei”, doi sunt dispăruți

„«Cine-s, bă, fosilele alea în tribuna mea?». L-am urât pe măscăriciul ăsta analfabet, care l-a făcut pe tata să plângă”. Poveste tristă cu Borcea și cu un fost mare fotbalist

EXCLUSIV. Manda şi Olguţa şi-au tras conac de la un craiovean arestat pentru spargeri de bancomate şi carduri clonate!

Cum și-a aranjat Olguța Vasilescu o pensie alimentară de 3.500 de euro pe lună, din bani publici. Și-a plasat fostul soț la ASF, pe un salariu uriaș

Oficial german: „Deși au propriii candidați, Germania și Franța ar putea s-o susțină pe doamna Kovesi. E predestinată pentru această funcție”

Dezvăluire la vârful PSD: „Dragnea plăteşte la greu formatori de opinie pentru a manipula românii”

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here