Se confirmă: Firea și Grindeanu în Guvernul PSD-PNL! Paul Stănescu anunță că PSD ia Finanțele, Apărarea, Sănătatea, Transporturile, Fondurile UE

1
3455
PSD-ul a dat lovitura, se întoarce pe cai mari la guvernare și primește de la Iohannis ministere numai bune de jumulit

În noua guvernare alături de PNL, PSD va lua 9-10 ministere plus Secretariatul General al Guvernului, iar printre miniștri se vor număra Gabriela Firea și Sorin Grindeanu, a anunțat miercuri seara, la Antena 3, secretarul general al social-democraților, Paul Stănescu. Fostul tractorist (Stănescu avea această meserie înainte de 1989) a adăugat că PSD nu-și dorește Justiția și că trei ministere vor fi luate de președintele Iohannis.

Se confirmă astfel informațiile pe care și Ziaristii.com le-a prezentat pe larg în ultimele zile. Guvernul se va mări de la 18 la 20 de ministere, pentru ca toată lumea să-și facă parte. Vor fi, practic, 4 grupuri de interese care-și vor tăia felii din Executiv: PSD (jumătate din ministere), PNL, UDMR și președintele Iohannis.

De asemenea, se confirmă că doi dintre cei mai detestați oameni din PSD, incompetenta Gabriela Firea și premierul Ordonanței 13, Sorin Grindeanu, vor intra în Guvernul girat de Klaus Iohannis.

Paul Stănescu a nominalizat ministerele pentru care PSD a insistat cel mai mult, primind acceptul PNL să le controleze. După cum se poate vedea mai jos, toate au în comun un singur element-cheie: banii. Sunt ministere cu bugete uriașe:

  • Finanțele – ca minister avizator
  • Apărarea – ca „minister de forță“
  • Sănătatea – „Vrem să fie la noi, chiar ne dorim foarte tare“
  • Munca – „E de stânga, trebuie să fie la noi”
  • Transporturile
  • Fondurile UE
  • Secretarul General al Guvernului – cu rang de ministru.

Prin controlul Finanțelor, PSD se asigură că va controla fluxul banilor publici aproape în aceeași măsură cu premierul – dacă nu reușește să-și impună omul și la „rotativa“ din fruntea Guvernului.

Apărarea, Sănătatea, Transporturile și Fondurile UE sunt ministere cu bugete colosale, de unde se poate „sifona“ la greu. Partidul care pune mâna pe acestea își îmbogățește clientela și capătă o putere și influență uriașă în România.

PSD-ului îi sclipesc ochii după Ministerul Sănătății, o țintă preferată a Mafiei. Doar bugetul Caselor de Asigurări este de 9 miliarde de euro!

Acesta a fost și motivul pentru care miniștrii USR au fost atacați violent, zi și noapte, din ianuarie până la ieșirea din Guvern (la începutul lui septembrie), de mașinăria de propagandă a PSD. La Sănătate, Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă au început un dureros proces de debranșare a mafiei politice de la banii publici, iar depolitizarea Caselor de Asigurări de Sănătate a aruncat în aer un întreg sistem clientelar. Numai bugetul CAS-urilor a fost, în 2021, de 9 miliarde de euro, iar concursurile pentru posturile de șefi ai Caselor de Asigurări Județene au fost blocate/boicotate sistematic de baronii din teritoriu.

În acest război nevăzut (Antena 3 nu putea spune direct publicului său că pierde mafia politică bani dacă nu mai controlează Sănătatea, așa că inventa alte motive să atace miniștrii USR), Florin Cîțu s-a situat de partea Sistemului încă de la început.

Ministerul Apărării primește în mod tradițional bugete colosale. În ultima perioadă are loc o vastă operațiune, în toată țara, de renovare, refacere și extindere a bazelor militare, ceea ce implică bani foarte mulți direcționați către firmele care primesc contractele. Cine are ministerul, are și pâinea și cuțitul acestui buget (miliarde de euro). În februarie 2021, când s-a făcut bugetul, Apărarea a primit 22,746 miliarde lei (peste 4 miliarde de euro, adică 2,04% din PIB-ul estimat), din care 2,5 miliarde lei (500 de milioane euro) au mers la „plăți directe și indirecte către furnizori din economia națională“ și alți 800 de milioane de lei la „investiții de infrastructură“.

La Transporturi e suficient să ne amintim scandalul de astă-vară, când delegații de fruntași PNL s-au dus peste ministrul Drulă, cerându-i să le păstreze oamenii în funcții-cheie și să o lase mai moale cu verificarea contractelor de achiziții. Transporturile se ocupă de investițiile în infrastructura rutieră și feroviară, iar unul dintre principalele motive pentru care azi nu avem încă autostrăzi și căi ferate moderne este tocmai jaful făcut de politicieni, timp de 30 de ani, în bugetul acestui minister.

În februarie 2021, bugetul alocat Transporturilor a fost de 14,1 miliarde lei (aproape 3 miliarde de euro).

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Ministru PNL din Cluj: „Boc va lucra împotriva lui Cîțu, cum a lucrat împotriva lui Orban. Bolojan a făcut ce este corect, Boc ce i s-a spus. E o păpușă“

* VIDEO. Cîțu a manevrat ședința PNL astfel încât el să rămână singura propunere de „premier-rotativă”. Partidul i-a retezat compromisul cu Ciolacu la „primul schimb”. Situația generală s-a complicat

* Durerosul mesaj de renunțare al Oanei Pellea. „Votul meu a fost trădat și batjocorit de domnul Iohannis. Speranța mea a obosit”

* Concediat pentru că-și teroriza elevii cu propagandă antivaccinistă, un profesor amenință cu Șoșoacă. „Marș afarăăăăă! Nu ai ce căutaaaaaa!” / „Doar un telefon am de dat și declanșez uraganul”

* Un primar PNL din Suceava a pus zeci de copii să meargă 10 km pe jos, la un marș antivaccinist. E anchetat de Protecția Copilului

* VIDEO. Vanghelie lovește, înjură, amenință și scuipă. Limbaj de PSD-ist: „Pleacă de aici, că te bat! Băga-ți-ai p…a în mă-ta!”

* Povestea ultimului soldat al “Armatei uitate” a Africii. A fost capturat de bătrânii satului şi trimis la război. “Mi s-au spart timpanele, dar am rămas în viaţă”

1 COMENTARIU

  1. Aceasta femeie fara caracter si cu un tupeu iesit din comun, are tinta precisa de a deven candidatul PSD la presedintie. Mafia de Voluntari va sustine, cred ca si BOR, daca va mai afisa niste matanii si va mai face niste donatii..
    Cum Romania e tara tuturor absurditatilor, nu e excus sa o vedem cocotata impreuna cu consortul la Cotroceni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here