Cioloș: „Iohannis e cât se poate de vinovat, iresponsabil și toxic“ / “PSD e cu ochii pe grămada de euro «de la Bruxelles», pe care o vrea canalizată spre suveicile“ din partid

4
5185
Dacian Cioloș îl indică pe Klaus Iohannis drept principalul vinovat pentru dezastrul brusc abătut asupra României în ultimele 3 luni

Dacian Cioloș, președintele USR, a comentat acid miercuri târguiala dintre PSD și PNL care durează deja de aproape o lună, remarcând că, de fapt, totul se reduce la o bătaie pe resurse girată „iresponsabil și toxic“ de Klaus Iohannis. Liderul USR observă că în curând se fac 3 luni de când trenează criza guvernamentală din cauză că PSD, PNL și UDMR „nu știu cum să își fure unul altuia scaunul“.

Una din observațiile interesante ale lui Cioloș e aceea că liderul UDMR, Kelemen Hunor, are propriile sale interese când susține modificarea Constituției, pe care o vrea „după model unguresc“. „Modelul unguresc“ este al „democrației iliberale“ instituite de Viktor Orban, prin care Constituția Ungariei a fost modificată în așa fel încât toată puterea să fie concentrată în mâinile premierului. Ungaria este republică parlamentară, iar președintele țării n-are nicio putere.

Aplicarea acestui model în România ar fi o deturnare dramatică a votului popular, pentru că președintele țării este, la noi, politicianul cu cea mai mare reprezentativitate și cea mai puternică autoritate morală, deoarece este votat de cel mai mare număr de oameni. Transformarea președintelui votat de 6-7 milioane de români într-o paiață și preluarea întregii puteri de Parlament – instituție decredibilizată și aflată pe ultimele locuri în topul încrederii – ar fi, de fapt, o lovitură de stat mascată, în care clasa politică „tradițională“ ar anula voința poporului.

Analiza lui Dacian Cioloș asupra crizei guvernamentale

Ne învârtim deja de aproape trei luni în jurul aceleiași cozi. Și o facem în timp ce ne-au murit cam tot atâția semeni ca într-un război. Auzim de trei luni cum nu se poate guverna decât cu Cîțu. Sau poate cu Ciucă sau cu Vîlceanu, dar nu știm niciodată sigur, pentru că nu a venit mesaj de la Cotroceni.

Domnul Kelemen Hunor visează modificări constituționale după model unguresc, iar de aproape o lună a intrat în scenă și trupa PSD, cu aceleași «modele» economice și sociale de înglodare a bugetului de stat și, bineînțeles, cu ochii mari căscați pe grămada de euro «de la Bruxelles» pe care pesediștii și-o doresc acum renegociată pentru a o canaliza, își imaginează dumnealor, către suveicile care au ținut timp de 30 de ani România în semimodernitate.

Ridicol și iresponsabil acest spectacol oferit de alianța PSD-PNL-UDMR. Trei partide care-și oglindesc unul într-altul propriile defecte și care acum ne țin pe toți pe loc, pentru că nu știu cum să își fure unul altuia scaunul de dedesubt.

Răul cel mare pe care ni l-a vândut PNL în campania electorală a dispărut într-un cocktail imoral și periculos care riscă să țină din nou România pe loc, fără repere, fără politici de dezvoltare serioase.

Iar pentru girul dat, președintele Iohannis este și el cât se poate de vinovat, iresponsabil și toxic, pentru cât i-a mai rămas din mandat.

Domnilor, avem nevoie de un guvern. Avem nevoie de un program de guvernare și de un buget. De responsabili politici care să ne treacă prin iarnă și prin pandemie. Nu ați vrut oferta USR, deși ea a fost gata acum o lună. Vă așteptăm responsabili pe băncile opoziției, dar hotărâți-vă mai repede ce și cu cine vreți să faceți treabă!

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Ministru PNL din Cluj: „Boc va lucra împotriva lui Cîțu, cum a lucrat împotriva lui Orban. Bolojan a făcut ce este corect, Boc ce i s-a spus. E o păpușă“

* VIDEO. Cîțu a manevrat ședința PNL astfel încât el să rămână singura propunere de „premier-rotativă”. Partidul i-a retezat compromisul cu Ciolacu la „primul schimb”. Situația generală s-a complicat

* Durerosul mesaj de renunțare al Oanei Pellea. „Votul meu a fost trădat și batjocorit de domnul Iohannis. Speranța mea a obosit”

* Concediat pentru că-și teroriza elevii cu propagandă antivaccinistă, un profesor amenință cu Șoșoacă. „Marș afarăăăăă! Nu ai ce căutaaaaaa!” / „Doar un telefon am de dat și declanșez uraganul”

* Un primar PNL din Suceava a pus zeci de copii să meargă 10 km pe jos, la un marș antivaccinist. E anchetat de Protecția Copilului

* VIDEO. Vanghelie lovește, înjură, amenință și scuipă. Limbaj de PSD-ist: „Pleacă de aici, că te bat! Băga-ți-ai p…a în mă-ta!”

* Povestea ultimului soldat al “Armatei uitate” a Africii. A fost capturat de bătrânii satului şi trimis la război. “Mi s-au spart timpanele, dar am rămas în viaţă”

4 COMENTARII

 1. Nu stii niciodata. Votezi un presedinte zicand ca te reprezinta si-ti pui sperante in el si te trezesti ca el e capturat de niste oameni rai care vor altceva si toate sperantele tale sunt spulberate. Asa cum l-am ales prin vot, ar trebui ca prin democratie participativa(votul poporului invocat prin lege), sa fie eliminat cand el nu mai corespunde idealurilor pe care le-a clamat initial. Desigur, societatea romaneasca e departe de a avea un asemenea autoreglaj…

 2. Hai să dăm mână cu mână
  Cei cu mâna lungă,
  Sa-nvârtim hora hoției
  Pe pământul României!

  Sã punem de o cumetrie,
  Împreunã pentru aceastã mare hoție,
  Guvernul sa îl instalãm,
  Banii din PNRR sã îi furãm,
  Si astfel doar noi sã prosperãm.

 3. Eu cred ca pana la urma,dupa cum se prezinta ciuca la negocierile cu pesedistii,vrea sa aibe macar justitia sub control ,turistul de la piramide!!Nu-l mai intereseaza nimic altceva,iar ciolacii se pare ca au acordul sau ,pentru ca au observat ca din cauza controlului justitiei a fost dispus sa scoata usereul de la guvernare,dusmanul declarat al hotilor de orice culoare,rosie sau portocalie!Iar pesedeilor le convine de minune,caci iohann a facut ceea ce vroiau si ei,dar le era jena de trecutul recent…de aceea ,nici nu se mai obosesc sa ceara suspendarea lui ,justitia e sub control..dar linistea lui iohann pana la sfarsitul mandatului are un pret :ministerele banoase si organizarea viitoarelor alegeri!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here