luni, februarie 26, 2024
AcasăNewsProcurorii o încolțesc, în sfârșit, pe Șoșoacă. Anchetată de DIICOT după ce...

Procurorii o încolțesc, în sfârșit, pe Șoșoacă. Anchetată de DIICOT după ce a sabotat vaccinarea într-o comună din Iași

-

Senatoarea Diana Șoșoacă este anchetată de procurorii DIICOT pentru zădărnicirea combaterii bolilor după scandalul din septembrie, când a blocat activitatea unui centru de vaccinare anti-Covid dintr-o comună ieșeană, scrie G4Media.ro. Ancheta a demarat, în sfârșit, la peste două luni după incidentele care au stârnit revoltă, pe de o parte, și frustrarea de a vedea că nimeni nu le stă în cale anarhiștilor și anti-vacciniștilor în România, pe de altă parte.

La DIICOT s-a ajuns după ce dosarul a fost declinat de procurorii Parchetului General.

Scandalul a fost, la vremea respectivă, transmis live pe Facebook chiar de Șoșoacă. Anunțată că în comuna Răchiteni, din județul Iași, va veni în ziua respectivă o echipă mobilă de medici (condusă chiar de o profesoară universitară, doctor epidemiolog) pentru a imuniza cetățenii, senatoarea conspiraționistă și-a mobilizat adepții și a descins la locul faptei.

Antivacciniști aduși din Arad și București ca să-i intimideze și să-i sperie pe sătenii care voiau să se vaccineze

Din mașini înmatriculate în alte județe (unele având chiar numere de București și Arad) a debarcat un grup gălăgios și agresiv de antivacciniști. Aceștia au început să urle, să bată cu pumnii în geamurile clădirii unde venise echipa medicală, să amenințe și să intimideze persoanele care așteptau să se vaccineze. Cetățenii, mulți dintre ei în vârstă, s-au speriat de agresivitatea Dianei Șoșoacă și a ciracilor ei, părăsind incinta. Senatoarea a dat tonul scandărilor: „Jos mas-ca! Jos mas-ca! Jos mascarada! La pușcărie! Primarul la pușcărie! Fără vaccinare! E cea mai mare minciună a secolului!“.

- Advertisement -

Ulterior, chiar doctorița Elena Popa, cadrul didactic hărțuit de Șoșoacă și gașca sa, a mărturisit că „sincer, m-am temut pentru viața mea la un moment dat. De asta am și ieșit în față, pentru că trăgeau de ușă, țipau la ușă și am ieșit ca să vorbesc, cât pot, cu dumnealor. Plus că eu am găsit acolo niște cetățeni care voiau să se vaccineze și nu au putut să intre în clădire. Au fugit, au fost goniți, nu știu să vă spun. Noi am fost anunțați că poliția ar fi acolo, dar nu au fost… Atitudinea lor a fost foarte agresivă, și verbal, și fizic“.

Doctorul Vasile Cepoi, directorul DSP Iași, a trimis plângere la Parchetul de pe lângă ICCJ, iar de aici dosarul a ajuns la DIICOT, care a început ancheta penală.

Șoșoacă e acuzată că a încălcat dreptul de acces la sănătate al oamenilor și că zădărnicit combaterea și răspândirea bolilor. În acea zi, în comună nu s-a putut vaccina nimeni.

- Advertisement -

Până acum, Șoșoacă a scăpat basma curată, deși de peste un an incită la încălcarea legilor și la campanie agresivă anti-vaccin și împotriva restricțiilor

Acesta este însă doar unul dintre nenumăratele episoade în care senatoarea, profitând de naivitatea, ignoranța sau chiar prostia oamenilor, i-a manipulat în pandemie, promovând teorii conspiraționiste, informații false și acuzații neprobate ca să-i convingă să nu se vaccineze. În toate celelalte a scăpat, deocamdată, nepedepsită, ceea ce i-a dat mai mult curaj să facă astfel de gesturi. Pasivitatea autorităților s-a tradus, în cele din urmă, în proliferarea acestui tip de comportament, pentru că numeroase persoane și-au spus că, dacă Șoșoacă nu pățește nimic, pot și ele să facă la fel.

Nu mai departe de ieri, Ziaristii.com a relatat despre cazul unui profesor de științe sociale dintr-o comună din Iași care, când a fost concediat pentru că-și hărțuia și teroriza elevii cu propagandă anti-vaccinistă, a amenințat că va veni cu Șoșoacă și cu amicii lui din Noua Dreaptă.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Cîțu a manevrat ședința PNL astfel încât el să rămână singura propunere de „premier-rotativă”. Partidul i-a retezat compromisul cu Ciolacu la „primul schimb”. Situația generală s-a complicat

* Culisele ședinței PNL: Cîțu ar fi amenințat că blochează negocierile cu PSD dacă nu rămâne singura propunere pentru postul de premier

* Durerosul mesaj de renunțare al Oanei Pellea. „Votul meu a fost trădat și batjocorit de domnul Iohannis. Speranța mea a obosit”

* Concediat pentru că-și teroriza elevii cu propagandă antivaccinistă, un profesor amenință cu Șoșoacă. „Marș afarăăăăă! Nu ai ce căutaaaaaa!” / „Doar un telefon am de dat și declanșez uraganul”

* Mii de certificate false eliberate de centrul de vaccinare din Vama Petea! Pseudo-vaccinații au recunoscut când au ajuns la spital

* Gică Popescu: „Nu m-am uitat la meci, m-am uitat la Formula 1. Ăștia de la FRF au luat-o razna rău de tot!” Concluzia campaniei ratate pentru CM 2022

* Revoluția votului în Bulgaria: a câștigat partidul anticorupție înființat recent de doi absolvenți Harvard

* Povestea ultimului soldat al “Armatei uitate” a Africii. A fost capturat de bătrânii satului şi trimis la război. “Mi s-au spart timpanele, dar am rămas în viaţă”

- Advertisement -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -