Cîțu l-a propus premier pe Rafila, numai să nu fie alt PNL-ist decât el! Se visează „primul în rotativă”

1
760
Florin Cîțu

„Eu i l-am propus domnului Ciolacu pe Rafila, dar n-a fost de acord”, a declarat președintele PNL, Florin Cîțu, miercuri seara, după noua rundă de negocieri cu conducerea PSD.

Cîțu și-a reconfirmat tactica egoistă: dacă PSD nu-l acceptă pe el prim-ministru, atunci nu va propune un alt PNL-ist, ci mai degrabă un PSD-ist, ca să nu creeze un alt pol de putere în PNL.

Premierul demis a făcut o singură excepție: l-a propus PSD-iștilor pe prietenul său de încredere, Dan Vîlceanu, care a fost respins ferm de Ciolacu. Cîțu se opune însă numirii lui Nicolae Ciucă, favoritul lui Klaus Iohannis.

Florin Cîțu spune că negocierile dintre PSD și PNL pentru formarea unei noi majorități guvernamentale rămân blocate pentru că partidele nu s-au pus încă de acord cine să fie „primul în rotativă”.

În legătură cu numele viitorului premier, Florin Cîțu (PNL) spune că i-a propus lui Marcel Ciolacu (PSD) ca prim-ministru să fie Alexandru Rafila (PSD), însă a fost refuzat de președintele social-democraților!

Să ne amintim: Alexandru Rafila a fost și propunerea de prim-ministru făcută de PSD președintelui Klaus Iohannis, în decembrie 2020, la consultările de după alegerile parlamentare.

Explicațiile confuze ale lui Florin Cîțu

  • „Spre deosebire de PSD, PNL nu pune condiții. În acest moment, problema nu e numele premierului, ci faptul că avem două partide care vor să fie primele în rotativă. După ce depășim acest obstacol și vedem care este primul…”
  • „PNL nu pune condiții, nu m-ați auzit pe mine sau pe PNL să spună că domnul Ciolacu nu poate să fie premier. Noi nu avem această problemă. La PNL există o decizie a Consiliului Național ca președintele partidului să fie propunerea de premier.”
  • „PSD spune așa: «Noi vrem să avem prima propunere». Este irelevant cine e de la PNL dacă PSD are decizie să fie prima propunere.”
  • „Noi am discutat, și ei (cei de la PSD – n. red.) au spus că-l vor pe domnul Ciolacu să fie primul.”
  • „Dacă PSD vine public și spune «noi vrem pe X de la PNL», să vină și să spună și atunci vedem dacă putem să facem ceva.”
  • „Eu i l-am propus domnului Ciolacu pe Rafila (pentru funcția de prim-ministru – n. red.), dar n-a fost de acord.”
  • „Vom ajunge la o înțelegere… prin negocieri. Am negociat și azi, negociem și mâine. Când am început negocierile, partidele erau diametral opuse, acum s-au făcut pași importanți.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Ministru PNL din Cluj: „Boc va lucra împotriva lui Cîțu, cum a lucrat împotriva lui Orban. Bolojan a făcut ce este corect, Boc ce i s-a spus. E o păpușă“

* VIDEO. Cîțu a manevrat ședința PNL astfel încât el să rămână singura propunere de „premier-rotativă”. Partidul i-a retezat compromisul cu Ciolacu la „primul schimb”. Situația generală s-a complicat

* Durerosul mesaj de renunțare al Oanei Pellea. „Votul meu a fost trădat și batjocorit de domnul Iohannis. Speranța mea a obosit”

* Concediat pentru că-și teroriza elevii cu propagandă antivaccinistă, un profesor amenință cu Șoșoacă. „Marș afarăăăăă! Nu ai ce căutaaaaaa!” / „Doar un telefon am de dat și declanșez uraganul”

* Un primar PNL din Suceava a pus zeci de copii să meargă 10 km pe jos, la un marș antivaccinist. E anchetat de Protecția Copilului

* VIDEO. Vanghelie lovește, înjură, amenință și scuipă. Limbaj de PSD-ist: „Pleacă de aici, că te bat! Băga-ți-ai p…a în mă-ta!”

* Povestea ultimului soldat al “Armatei uitate” a Africii. A fost capturat de bătrânii satului şi trimis la război. “Mi s-au spart timpanele, dar am rămas în viaţă”

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here