vineri, aprilie 12, 2024
AcasăNewsUn primar PNL din Suceava a pus zeci de copii să meargă...

Un primar PNL din Suceava a pus zeci de copii să meargă 10 km pe jos, la un marș antivaccinist. E anchetat de Protecția Copilului

-

Direcția Protecția Copilului din Suceva a deschis o anchetă după ce, pe 9 noiembrie, primarul Neculai Miron (PNL), din comuna Bosanci, județul Suceava, a condus personal un marș anti-vaccin de 10 kilometri la care au fost puși să participe zeci de copii, alături de părinții lor și cadrele didactice din școală, relatează PressOne.ro. Grupul a plecat din centrul comunei, a mers pe marginea drumului național și s-a oprit în fața Inspectoratului Școlar Județean din Suceava.

Mitingul a fost organizat de două organizații obscure, un așa-zis grup civic intitulat Suceava Educată și un ONG pe nume Bucovina Profundă, care – după cum observă jurnalistul Valentin Șchiopu, autorul articolului – susține că are ca misiune „conștientizarea opiniei publice despre efectele negative ale unor aspecte negative contemporane“.

Profesorii au scos copiii la înaintare: vor să se revină la cursuri fizice, față-n față, dar fără să se vaccineze și fără să le pese că își pot îmbolnăvi elevii și familiile acestora

Concret, bătălia la care adulții au adus ca scut uman copiii este împotriva vaccinării cadrelor didactice angajate la grădinița și școala din localitate. Pentru că profesorii și educatorii refuză să se imunizeze împotriva Covid, toate grupele de grădiniță, Școala Gimnazială Bosanci și Școala Primară Cumpărătura sunt în online. Singurii care s-au vaccinat în proporție de peste 60% (și fac cursuri cu prezență fizică) sunt cei de la Școala Primară Bosanci.

Primarul, așa-zișii activiști, cadrele didactice și părinții copiilor ar vrea să se revină peste tot la cursuri față-n față, dar fără ca angajații din sistemul de educație să se vaccineze.

- Advertisement -

Județul Suceava a fost, în primul val al pandemiei, cel mai grav lovit din România, aici înregistrându-se majoritatea deceselor. În ultimele săptămâni, în același județ – unde jupân este Gheorghe Flutur, fost lider PDL, acum fruntaș PNL – se înregistrează un aparent paradox: rata de infectare este printre cele mai mici din țară, în timp ce, la decese, Suceava e fruntașă.

Explicația este relativ simplă: rata infectării este mică pentru că nu se fac suficiente teste. Nefiind oameni testați, în mod evident nu există nici cazuri raportate. În schimb, decesele din cauza Covid nu pot fi mascate la fel de simplu.

Această evidență nu i-a împiedicat pe participanții la marșul de pe drumul național unde au fost aduși și copiii să tragă concluzia că la mijloc e o conspirație. Marius Cîrneală, reprezentant al grupului Suceava Educată și participant la miting alături de primarul liberal, a declarat: „Dorința de a protesta era în fiecare din noi, doar că cineva a trebuit să facă primul pas. Pot să zic că am făcut primul pas, dar s-au raliat foarte mulți, a devenit viral practic. Cred că se vor mai ralia și pe traseu, și de la Ipotești. Nu port mască pentru că și asta e o măsură aberantă. Uitați soarele ce mare e pe cer și, da, ultravioletele își fac treaba! Suntem județul cu cea mai mică rată de vaccinare și cea mai mică incidență a cazurilor. Asta nu vă dă de gândit?“.

- Advertisement -

Primarul Miron a invocat expertiza „medicilor specialiști din Bosanci“ atunci când i-a explicat șefului ISJ Suceava că vaccinul nu e bun

Primarul Miron s-a transformat în purtătorul de cuvânt al profesorilor și părinților din Bosanci. El i-a spus șefului Inspectoratului Școlar Județean Suceava, Grigore Bocanci, că nu e vaccinat, nu se va vaccina și că nu va accepta ca „ceva experimental“ să le fie impus lui și cadrelor didactice. Ca argument, el a adus „expertiza medicilor specialiști din Bosanci și din Suceava“.

Primarul s-a dovedit și un excelent cercetător în domeniul medical și, în același timp, dibaci detectiv. El a spus că vaccinul e experimental, iar în spatele vaccinării populației ar sta interese economice coordonate „din subteran“, iar vaccinurile sunt achiziționate „la prețuri exorbitante“. Primarul Miron: „Am cântărit toate lucrurile, am avut discuții la nivelul școlii. Să lase interesele economice pe care le au și le coordonează din subteran și să asigure populației medicamentele necesare pentru a fi tratați. Să nu mai urmărească interese economice prin achiziționarea vaccinurilor la prețuri exorbitante și justificarea lor punând presiune asupra cadrelor didactice și a populației, să se vaccineze. Nu putem impune un vaccin experimental“.

Toate afirmațiile primarului sunt, în fapt, compilații ale teoriilor conspirației fabricate și difuzate masiv în mediul online. Vaccinul nu mai este experimental de multă vreme, cu el fiind imunizate deja câteva miliarde de oameni de pe planetă. Prețul vaccinurilor este standard pentru toate țările membre ale Uniunii Europene pentru că loturile sunt achiziționate la pachet de Comisia Europeană, fiind apoi distribuite țărilor în funcție de cerințe și necesități.

După 5 zile s-a organizat un nou miting anti-vaccin, cu alți copii puși de profesorul lor să cânte într-un cor cântece patriotice

La 5 zile după acest prim miting a avut loc un al doilea. Aceleași grupuri așa-zis civice au făcut o adunare pe esplanada Casei de Cultură, protestând împotriva faptului că n-ar mai fi fost lăsați să scoată în stradă și copiii. Cârneală, cel care invoca ultravioletele și conspirațiile mondiale cu 5 zile în urmă, a anunțat că noul miting este o continuare a „marșului copiilor“: „Există o sesizare la DGASP, aveam să aflăm că prezența lor a fost ilegală, că i-am fi folosit. Acești copii ar fi trebuit să fie acum alături de noi și să strige libertate, libertate, libertate“.

În mod incredibil, la acest al doilea miting au fost aduși în schimb alți copii, dintr-un cor pe care profesorul lor, și el antivaccinist, l-a dirijat să cânte cântece patriotice.

În mod emblematic pentru situația din România, părinții copiilor siliți să rămână în online nu s-au revoltat împotriva profesorilor conspiraționiști din cauza cărora s-au întâmplat toate problemele, ci împotriva autorităților care încearcă să prevină răspândirea epidemiei.

Nu e prima oară când copiii sunt folosiți, în Nordul Moldovei, în scopurile propagandistice ale adulților. În urmă cu mai mulți ani, înaintea alegerilor din 2016, acolo s-a filmat un videoclip în care tineri și copii erau puși să transmită anumite mesaje. Filmulețul a fost viralizat pe Facebook prin site-uri pro-PSD cu teme preluate din propaganda antioccidentală rusă. Ulterior, s-a dovedit că respectivii copii fuseseră înșelați, spunându-li-se că mesajele rostite de ei vor fi folosite în alt scop.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Cîțu a manevrat ședința PNL astfel încât el să rămână singura propunere de „premier-rotativă”. Partidul i-a retezat compromisul cu Ciolacu la „primul schimb”. Situația generală s-a complicat

* Culisele ședinței PNL: Cîțu ar fi amenințat că blochează negocierile cu PSD dacă nu rămâne singura propunere pentru postul de premier

* Durerosul mesaj de renunțare al Oanei Pellea. „Votul meu a fost trădat și batjocorit de domnul Iohannis. Speranța mea a obosit”

* Concediat pentru că-și teroriza elevii cu propagandă antivaccinistă, un profesor amenință cu Șoșoacă. „Marș afarăăăăă! Nu ai ce căutaaaaaa!” / „Doar un telefon am de dat și declanșez uraganul”

* Mii de certificate false eliberate de centrul de vaccinare din Vama Petea! Pseudo-vaccinații au recunoscut când au ajuns la spital

* Gică Popescu: „Nu m-am uitat la meci, m-am uitat la Formula 1. Ăștia de la FRF au luat-o razna rău de tot!” Concluzia campaniei ratate pentru CM 2022

* Revoluția votului în Bulgaria: a câștigat partidul anticorupție înființat recent de doi absolvenți Harvard

* Povestea ultimului soldat al “Armatei uitate” a Africii. A fost capturat de bătrânii satului şi trimis la război. “Mi s-au spart timpanele, dar am rămas în viaţă”

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -